Guiden till Jönköpings bästa hotell

Guiden till Jönköpings bästa hotell

Jönköping, ibland kallad tändsticksstaden, lockar ständigt besökare med sin blandning av historia, kultur, nöjen och shopping. För den som söker hotell för sin vistelse finns flera att välja bland, såväl affärshotell som familjevänliga hotell. I den här guiden har vi samlat några riktigt bra hotell i Jönköping i olika prisklasser, allt från budgetalternativ till lyxigare hotell.

Innehållsförteckning
 1. De bästa hotellen i Jönköping
  1. Hotel Victoria – Historia och modernitet sida vid sida
  2. Quality Hotel Match – Toppmodernt landmärke
  3. John Bauer Hotel – Personligt boutiquehotell
  4. Vox Hotel – Designhotell vid Vättern
  5. Elite Stora Hotellet – Anrika lokaler
  6. Scandic Elmia – Familjevänligt boende
  7. Grand Hotel – Jönkans Grand

De bästa hotellen i Jönköping

Hotel Victoria

Historia och modernitet sida vid sida

Tack vare sitt centrala läge i stadsdelen Väster är Hotel Victoria ett bekvämt alternativ när du besöker stan. Dessutom behöver du inte tänka på varken frukost, fika eller kvällsmat, eftersom det ingår i rumspriset. Runt om i den anrika byggnaden, som byggdes 1882, finns detaljer som flirtar med stadens förflutna som tändsticksstaden, men sedan 2017 har hotellet renoverats, något som resulterat i 38 helt nya rum. När du bokar kan du därför välja mellan rum i olika stil och välja ett som passar just din vistelse. Men är du vidskeplig ska du hålla dig långt bort från rum 426, där byggnadens initiativtagare Ebba Ramsay fortfarande sägs synas till om nätterna…  

Quality Hotel Match

Toppmodernt landmärke

I september 2022 öppnades dörrarna till Quality Hotel Match. Med sina 60 meter och hela 17 våningar är det här ett nytt landmärke i stan, med 229 hotellrum, 10 konferenslokaler, relaxavdelning och bubbelpool utomhus. Härifrån har man svårslagen utsikt över Vättern, som ligger bara några meter från boendet. Hotellets restaurang, Brasserie NÒR, hittas i en den närliggande gamla tändsticksfabriken där det serveras klassiska nordiska rätter med en europeisk twist, inspirerade av råvarorna i de lokala sjöarna och skogarna.

John Bauer Hotel

Personligt boutiquehotell

Best Western Plus John Bauer Hotel är ett alternativ för dig som letar efter ett personligt boende. Hotellet ligger vackert beläget vid Munksjön och har 106 rum med utsikt över vattnet, inredda med specialdesignade möbler i enlighet med rummens olika teman. Har du med dig din fyrfota vän är det här hotellet ett passande val, eftersom hundar bor gratis. I direkt anslutning till hotellet finns också restaurangen Ester Kök & Bar, som fokuserar på närproducerade och ekologiska råvaror, ofta från lokala producenter.

Vox Hotel

Designhotell vid Vättern

Designhotellet Vox har 143 rum i olika storlekar, från smarta dubbelrum utan fönster till stora sviter med utsikt över Vättern. Men trots sin kärlek till design är det inte bara stil som står i fokus; här spelar nämligen den personliga servicen och god mat och dryck lika stor roll. Hotellet erbjuder också gym med sjöutsikt över Vättern och en restaurang som är öppen hela dagen, från frukost och lunch till drinkar och middag. Är du på jobbresa kanske du vill hänga i den stora lobbyn som erbjuder sittplatser både för jobb, avslappnade möten och studier. Kort och gott vill hotellet kunna erbjuda något för alla typer av resenärer. Härifrån har man dessutom nära till det mesta, såväl tåg- och busstation som shopping och nattliv.

Elite Stora Hotellet

Anrika lokaler

I en av Jönköpings kanske ståtligaste byggnader, en 1800-talsbyggnad precis vid Vätterns södra strand, står Stora Hotellet. Numera ett modernt hotell som trots renovering har behållit mycket av sitt ursprung. Här finns 167 rum, inredda för att du ska kunna vila eller få arbetsro, oavsett vad som för dig till Jönköping. Är det stadens shopping och nöjesliv som lockar är det här ett bra val, eftersom gågatan går precis vid hotellets ena gavel. I samma byggnad som hotellet finns också gastropuben The Bishops Arms, som erbjuder mat och dryck i engelsk pubkultur till plånboksvänliga priser.

Scandic Elmia

Familjevänligt boende

Scandichotellet Elmia välkomnar alla typer av gäster, men lite extra passande är hotellet för familjer eller sällskap med barn. Det här är nämligen ett av Scandics mest lekfulla och familjevänliga hotell, särskilt under loven då man ordnar aktiviteter som frågetävlingar och promenader för de minsta. Barn till och med 12 år bor gratis tillsammans med en vuxen och det finns också särskilda familjerum och lekrum. Reser du med en tonåring finns möjligheten att boka ett separat rum till tonåringen i närheten av ditt eget till ett förmånligt pris. Och pannkaksbuffé till frukost uppskattar väl alla åldrar?

Grand Hotel

Jönkans Grand

Självklart ska Jönköping ha sitt eget Grand Hotel. På Hovrättstorget står den ståtliga byggnaden som förutom hotellet också huserar Jönköpings teater. Hotellet passar lite extra väl när du besöker Jönköping för operett, golf, cykling eller vandring; de erbjuder nämligen paket som inkluderar aktiviteter och övernattning. Här kan du alltså sova gott oavsett om du checkar in för vila eller fartfyllda dagar i tändsticksstaden. De senaste åren har hotellet renoverats med fokus på att behålla Grand som många känner till det, samtidigt som man lägger till en ny, fräsch prägel.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta