Guiden till Jönköpings bästa lunchrestauranger

Guiden till Jönköpings bästa lunchrestauranger

Sugen på lunch? I Jönköping finns det gott om restauranger att välja bland när klockan slår lunch. Vi har sonderat utbudet och samlat några av de bästa lunchrestaurangerna i Jönköping för att underlätta valet. Många av dem låter sig inspireras av de småländska skogarna och närheten till Vättern, men i denna guide finns något för alla – med allt från hamburgare och asiatiskt till klassisk svensk husmanskost.

Innehållsförteckning
 1. Här kan du äta lunch i Jönköping
  1. Ester Kök & Bar – Hyllning till familjen Bauer
  2. Brasserie Park – Småland möter Paris
  3. Kock & Bar – Smaker från kontinenten
  4. Pescadores – Familjedriven fiskkrog
  5. Restaurang Raggmunken – Ett redigt mål mat
  6. Dirty Dick's Saloon – Svensk husman i vilda västern
  7. AnnaGretas – Svensk husmanslunch
  8. Bada Bing Burger – Saftig burgarfavorit
  9. Restaurang Hemma – Hemma hos-känsla
  10. Samboosak – Kombinera efter tycke och smak
  11. Rosegarden – Mixar asiatiska kök

Här kan du äta lunch i Jönköping

Ester Kök & Bar

Hyllning till familjen Bauer

Att restaurangen på Hotell John Bauer heter just Ester är ingen slump. Namnet är en hommage till Ester Ellqvist, som var en talangfull konstnärinna och fru till John Bauer. På restaurangen delar man familjen Bauers kärlek till den småländska naturen och vill visa upp den i mat och dryck, genom att använda närproducerade och ekologiska råvaror.

Brasserie Park

Småland möter Paris

Ät lunch på franskt manér på Brasserie Park, där man kombinerar det småländska och parisiska. Ett besök här ska vara som ett besök i Le Marais, med både traditionella klassiker och moderna tappningar där du ska kunna ana både Sverige och Frankrike. Här samsas alltså plat du jour och Wallenbergare sida vid sida på menyn, och skulle du få riktigt franska känslor erbjuds lunchglaset till ett snällt pris.

Kock & Bar

Smaker från kontinenten

Kock & Bar vill erbjuda förälskelse i nya smakupplevelser, något som skapas genom en mix av smaker och influenser från olika delar av världen. Detta tillsammans med en stor dos gästfrihet och varm miljö med sydeuropeiska vibbar blir en plats att landa på, oavsett när på dagen du droppar in. På lunchmenyn står två–tre olika alternativ som uppdateras varje dag, både svensk husman och smaker från kontinenten.

Pescadores

Familjedriven fiskkrog

Bakom fisk- och skaldjursexperten Pescadores står familjen Haglund/Lif, där fisket går generationer tillbaka. På restaurangen får gästerna ta del av intresset och kunskapen i form av mat och dryck. De sätter inga lunchmenyer, utan låter istället sin kreativitet och de bästa råvarorna de kan få tag på samma dag diktera utbudet. Men för att göra det lite enklare för den som gärna vill ha koll på läget finns två paradrätter alltid på menyn: fish and chips och caesarsallad med handskalade räkor. Här finns också en salladsbuffé och bröd från favoritbageriet Wallentins, samt kaffe och hembakt kaka att avsluta lunchen med.

Restaurang Raggmunken

Hemsida

Ett redigt mål mat

Om det är raggmunk som lockar till lunch är Restaurang Raggmunken ett säkert kort. Här är den ett stående inslag på menyn, tillsammans med enkla, vällagade vardagsrätter som varma och kalla mackor, sallader och bakad potatis med olika röror.

Dirty Dick's Saloon

Svensk husman i vilda västern

Vilda västern-inspirerade Dirty Dick's Saloon satsar på lunch i form av en kombination av svensk husmanskost och internationella influenser. Lunchmenyn uppdateras varje vecka och bjuder på en dagens med kött eller skaldjur, samt en veckans vegetariska. Ett par kvällar i veckan håller de också öppet för middag.

AnnaGretas

Svensk husmanslunch

Vid Västra torget hittar du AnnaGretas, en gemytlig kvarterskrog som satsar på husmanskost under lunchtid, och tapas och vin till middag. Men nu är det lunchdags – då väljer du mellan kött, fisk, vegetariskt eller AnnaGretas pannbiff från menyn som uppdateras varje vecka. Ta med eller sitt kvar; väljer du det sistnämnda alternativet ingår sallad, bröd och kaffe.

Bada Bing Burger

Saftig burgarfavorit

När burgarsuget kickar in är Bada Bing Burger mångas förstahandsval. Här steker man saftiga burgare på löpande band, med namn som Smålänningen, Snickarn och Slaktarn. De erbjuder också fräscha sallader och veganska burgare för den som helst väljer bort köttet. I lunchen ingår dryck och ett tillbehör.

Restaurang Hemma

Hemsida

Hemma hos-känsla

I ett litet gult sekelskifteshuset på Smedjegatan i centrala Jönköping ligger Restaurang Hemma. Här har det serverats mat ända sedan 1857, ett arv man vill förvalta med mysig stämning. Oavsett tid på dagen står råvaran, hantverket och naturen i fokus på menyn, i form av mat lagad från grunden. Svensk husmanskost dominerar ofta, men man är inte heller rädd för att låna influenser från andra delar av världen då och då.

Samboosak

Kombinera efter tycke och smak

Libanesiska Samboosak vill ge sina gäster valfrihet. Därför är konceptet under lunchen enkelt: välj och kombinera dina favoritmeze och lägg till ris, bulgur eller klyftpotatis. Kaffe och dricka ingår. Välj mellan röror, piroger, knyten, kött och skaldjur till en rätt som passar dig.

Rosegarden

Hemsida

Mixar asiatiska kök

På Rosegarden kombinerar man det bästa från flera asiatiska kök till en fräsch buffé. Välj mellan rätter från Kina, Thailand och Japan, såsom wok, kött, kyckling, skaldjur, grönsaker och sushi. I lunchen ingår dryck, kaffe, te, sallad och något litet sött att avsluta lunchen med. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta