Nu på lördag, den 29 maj, är det dags för Basar Under igen. Jag kommer vara där både med Jessicas vintage och second hand från hennes webshop YourCloset.se men också med massa godsaker från min egen garderob!

Har rensat ur en massa fint som jag tycker om men helt enkelt inte använder tillräckligt mycket så det är nu nedpackat för att sedan säljas billigt på i Skrapans källarlokal på lördag mellan 11 - 18. Kom dit kom dit kom dit vettja!


Är ni fortfarande osäkra på om det är värt att ta sig ända till söder för en basar?

Då får ni tio skäl till varför ni inte kan missa det.


1. Mängder av trevliga människor som tycker om kläder, krimskrams, second hand och vintage ställe ut på samma lilla ställe och stämningen är otroligt trevlig. Så här såg vårt bord och klädstång ut sist, den här veckan blir det ännu bättre! (godis att knapra på dessutom)

2. Vem har inte någon gång tänkt att 'Dinosaurier i taket, det vore en bra idé'? Här har man gjort slag i saken och T-Rexar kliar dig gärna lite i håret om du går tillräckligt nära.

3. Vissa har stått där varje lördag under alla de gånger Basar Under varit och har gjort så hemskt fina installationer av sina bord. Tjejen som har barnsymaskinen syr klänningar av gamla tyger och är hur duktig som helst.

4. Över lag känns det som att vara i Berlin eller i något exotiskt land där det är trånga gränder, doften av kaffe är påtaglig och det finns så mycket att titta på att man blir yr. Yr av glädje.

5. Man kan klä sig hur spexigt, hur uppklätt, hur tokigt och precis hur man vill för allt är ändå så bohemiskt och knäppt här.

6. Tjejen som gör de här smyckena/prydnaderna/tokigheterna kommer från Frankrike och skapar saker som tagna ur en Tim Burtonfilm. (kolla gorillan med hatt och blingbling!)

7. Jag vet inte hur många sådana här lampor ni sett i ert liv men det är första gången jag ser en i alla fall. Och jag gillar den skarpt.

8. Varje vecka spelar ett nytt band. De här pratade med någon fantastisk dialekt och beatboxade, plinkade på gitarr, sjöng sött och var allmänt rara. 

9. Längst in ligger lilla caféet Grottan. Här tar man det man vill ha själv och lägger i en burk. Kaffe dricker man ur gamla glasburkar och alla kakor och bullar är hembakta. Vill man slå sig ned och vila lite under plastparasolet går det bra. Eller varför inte kika runt på utställningen som ibland är en illustratörs verk och ibland en fotografs och ibland en målarkonstnär.

10. Det bästa med Basar Under är nog ändå att det är miljövänligt och återvunnet. Folk har samlat ihop saker, eller gör saker utav gamla ting, som är för bra för att slängas och de får nytt liv och nya hem här!

Skriv en kommentar

Laddar som tusan! Och ohhhh me want the pictures ^^

åh, vilket ställe! jag hade verkligen velat gå runt och pilla på allt!

PS.. det blir nå fel med länkarna. :S

Åhå jag vill också!

Wihi! Jag älskar hemligheter.

(fast du får inte förvänta dig för mycket ur kuvertet, jag vill ju inte att du ska bli besviken)

Puss födelsedagsflicka!

jag vill vill VILL åka dit! Problemet är bara att jag bor åtta timmar bort med bil....

Föresten, jag har sytt en kjol (vi hade temavecka på skolan så jag sydde den då) och du skulle gärna få kolla in den...

Men underbart!

Åh gud man är lite avis på dig nu Kajsa, men du förtjänar så att få resa bort lite!

Åh, om man ändå hade varit i Stockholm då... Nu blev jag ju sugen. Jaja.

sv: ja du får gå på gayklubb :D

va mysigt det verkar vara där:) synd bara att man bor så himlarns långt bort:(

oh! har varit där någon gång men inte riktigt fastnat för det, men nu lyckades du nästan övertyga mig om dess storhet! mycket kärleksfull övertalning.
du skulle nog kunnat lura dit, men nu är jag i pariiiiis på lördag så icke sa nicke.

alltså. det där verkar ju vara ett himmelrike, utan att överdriva. synd bara att om jag ska åka kommer basar hinna stänga och bomma med god tidsmarginal innan jag kommer knattrande.

sv: tack så mycket! och åh vad gärna jag hade kommit på det här!

Kommentera