Jag handlar ju i princip uteslutet på second handaffärer nuförtiden. Förstår inte varför jag ska bidra mer till produktionen av idel nya kläder, dåliga villkor för de som arbetar på kedjornas industrier och ett konsumtionssamhälle som tär på vår miljö.

Men ibland gör jag undantag. Som för underkläder och strumpbyxor (även om jag gärna skulle köpa strumpisar second hand. Jag hittar dem dock aldrig!) och då och då en liten klänning som bara är för Kajsa för att hänga kvar. Jag känner mig som en hycklare vid de tillfällena. Men ingen människa är perfekt. Och jag har faktiskt slutat tvätta med tvättmedel och använder mig bara utav min spejsiga, nya tvättboll som reducerar tvättmedelbehovet med 80 %!

(Hojta om ni vill veta mer om den. Superuppfinning!)

Den här sockerbulleskapelsen till exempel. Från H&M Trend och galet söt med puffig kjol som låter magen vara precis som den vill, stor rosett på axeln och rutig.


Klänning, H&MTrend alltså. Blus under, second hand. Halsband med turkos, Kuala Lumpur/present. Halsband med röd rosett, Glitter. Armband, köpt i Grekland.

Skriv en kommentar

oj vad du är fin!
jag har åter missat några av dina inlägg, så jag kollar igenom dom nu :)

Jag är ganska bra på att handla andra hand, jag kan komma på mig själv vissa dagar med att bara bära andrahand (förutom undisar då så klart), men ibland får jag ett ryck och handlar nytt, som HMs Sonia kampanj, ibland går det bara inte att kämpa emot. Och egentligen tycker jag det är okej så länge det används, slit och släng ogillar jag starkt.

Mer om tvättbollen! :D

Du är söt. Och ett annat alternativ är att tvätta med tvättnötter, som vi gör här hemma. Himla fiffigt det också!

Och ha det bääääääääst på er roadtrip, och kisa med ögonen och ramla av surfbrädan lite för mig också.

jag vill gärna veta mer om tvättbollen!:)

Jag tycker mer och mer att jag inte hittar några kläder jag gillar i nyproduktionen och blir bara mer och mer övertygad om att det på second hand man hittar just DET plagget. Varje gång.

Vad är det för tvättboll?

Kommentera