Dagar när jag inte vet vad jag ska ha på mig, det spelar ingen roll om det är för jobb eller häng med vänner, en middag eller utgång, slänger jag inte på mig den lilla svarta.

Den lilla svarta är i mina ögon som i alla andras ett säkert kort. Men jag hatar säkra kort.

Jag blir trött på ängslighet och svensk minimalism, Acnebegär och nattsvarta fodral.

När jag inte vet vad jag ska ha på mig tittar jag mig själv i spegeln och frågar mig själv om jag vill smälta ihop med den svarta massan och falla in i normen; eller vara mig själv.

Svaret är enkelt varje gång när det kommer till kritan.

   Coco Chanel gjorde oss ingen tjänst när hon myntade begreppet den lilla svarta och inbjöd en hel modevärld att satsa på ett kort som handlar om att vara mer eller mindre intetsägande.


Idag tar jag på mig min längsta klänning i fler färger av vad världen under vattenytan kan uppbjuda och knyter en sidensjal om håret.

Skriv en kommentar

Jaa men jag blir så glad av att se människor som har på sig oväntade kreationer. Som att bläddra i en trevlig modetidning gratis.

En visit på Beyond Retro låter trevligt. Visst är det väl finfint med skira nattkläder. Jag borde verkligen slänga mina rosa flanellpyjamasbyxor för gott!

Yttrycket "den lilla svarta" har jag ofta undrat över. Jag tar på mig något färgglatt, och ofta mönstrat :)

så det du skrev påminner om mig

kombinerar färger med färger med mönster av flera olika slag. less is not more, enligt mig.

förut klädde jag mig nästan bara i svart men det blev jag ganska less och uttråkad av så nu försöker jag använda det så lite som möjligt men om jag ändå skulle ta på mig något svart så tar jag på mig något färgglatt också.

Jag håller med dig! Speciellt då man de flesta även ser mycket bättre ut i andra färger. :)

så härligt! :D

ja jag ser verkligen fram emot att ta studenten, även om det fortfarande är två år kvar. Min pojkvän, alex, tar studenten nu på fredag.
gissa om han retas?

Ända sedan någon sa att det var förbjudet att matcha rosa med orange (hade på mig ett par illrosa pants och en lika illorange t-shirt) så har jag varit livrädd för att matcha fel. Mönster med andra mönster, och fel färger med varandra.

Hur som helst så har du en bedårande härlig stil, Kajsa. &även om svart är fint ibland, så är det alltid finare med massor av färger!

Jag älskar min lilla svarta! Åh andra sidan älskar jag my great white också. Det är bra att ha en hund i vardera färg, det blir så mycket lättare att matcha då ;)

Tjusigt med långklänning och färger tycker jag.
Och jag håller med till viss del om den lilla svarta, men jag kan ändå inte låta bli att tycka den är läcker, om man pimpar tiil den lite!

Fast jag (surprise surprise) håller inte med. Eller till viss del kanske - ett svart fodral kan se tråkigt ut på fantasilösa människor. Det svarta plagget måste ha så mycket mer intressanta skärningar och detaljer för att leva upp, vilket gör det allt annat än enkelt. Det svarta blir som en tom canvas där man kan låta sin egen personlighet komma fram genom hår, smink och smycken. Ibland tror jag att folk kan gömma... Visa hela »

Så sant så sant!

Och det där med onyttigheter känner jag igen. För ett tag sedan kände jag mig riktigt nere för jag hade noll kontroll över vad jag stoppade i mig och mådde verkligen inte bra av det. Sedan åt jag LCHF ett tag och det funkade faktiskt jättebra. Tyvärr kom mina tentor och sabbade allt men snart tänker jag börja äta nyttigt igen. Ska bara äta upp allt svenskt godis mamma hade med sig i helg... Visa hela »

Jag kan inte annat än att hålla med! Den svenska minimalismen kan ta sig! Och allt detta tjat om acne. det är ju oftast bara två svarata örngott som dom har sytt ihop.

Jag tycker du har en tjsuig stil och jag du blandar saker som alla kanske inte anser passa ihop ibland också. det tycker jag är fint.

Kommentera