Hemkommen från semestern utomlands och inte helt och hållet tillbaka i jobbrollen än spenderar jag ungefär 22 av 24 utav dygnets timmar med att fundera på inredning, tänka på olika utrymmeslösningar, planera hur jag ska färgkoordinera (dvs: slänga in precis alla färger jag tycker om), klura på vilka sorters lampor jag vill ha och spåna på vad jag först ska sätta tänderna i för pyssel och DIY-projekt.


Sen jag kom hem för ungefär en vecka sedan har jag plöjt två loppisar som en blodhund och dessutom spanat in Indiskas och ett antal andra butikers utbud på småsaker jag tycker att jag och Mikael behöver till vår nya lägenhet på Lidingö. (som vi flyttar in i, i höst)

Häromdagen köpte jag två krokar i en ljust grön/turkos nyans från Indiska till min tilltänkta vägg där alla mina väskor från exotiska länder och platser ska hänga. Fler krokar ska dock tillkomma men i andra utföranden. Är dessutom sugen på att slå till på de fina skålarna i återvunnet papper, även de från Indiska, och ett handgjort, ojämnt fat i grönt eller turkost att lägga favoritsmycken på.

DECO hook

PAISLEY servingRECYCLE BOX L

Annars länsar jag loppisar, och Lagerhaus, på tavlor med gamla ramar i olika former, utforanden, skick och färger. En tavelvägg inspirerad av en butik i Hossegor, Frankrike, ska ta plats ovanför matbordet som Mikael ska snickra ihop med stiliga ben i silver nämligen.

   Vill man, som jag, shoppa inredning i roligt, udda, knasigt och härligt utförande till billig penning så är Lagerhaus, Stockhome, Village och Designtorget kung! Man kanske inte handlar hela sitt bohag där men småsaker, pynt, en burk eller två och smått och gott går alltid att fynda.


Har jag nämnt att jag köpt en rislampa i form av en flugsvamp förresten?

Skriv en kommentar

Sv: Brunt, rosa och grönt är verkligen inte snyggt ihop. Men jag har en faiblesse för fulsnygghet, hehe.

Jag ska flytta in i en möblerad lägenhet i höst, och bo där i 10 månader o det känns inte så hurra... Får försöka göra det bäst av det och göra det mer personligt med massa prylar, tavlor och pynt!

Sv: Ja, om jag ändå är på stan så brukar jag gå till Emmaus men jag hittar sällan något där. På mina second hand-rundor åker jag till Kupan och Erikshjälpen (det sistnämnda har bara öppet på onsdagar och lördagar). De ligger lite utanför stan och har en del fint. Fast man måste nästan vara på Erikshjälpen precis när det öppnar för alla bra grejer går åt fort.

åh men kajsa! köp inte skålar i återvunnet papper! kom hit med några tidningar och gör egna istället!!! vi kan ha workshop.

· Svar till ida maria isaksdotter

Men jag tänkte att det skulle vara bra att stötta liksom de som gjort skålarna genom att köpa dem. För jag vill tro att de får det lite lite extra bra om jag köper en skål. Eller? Men vi kan absolut göra egna. Norrländsk workshop it is!

SKA NI FLYTTA? Det ska ju jag också, i höst. Det känns som att de där inredningstankarna går i ett lite i bakgrunden i mitt lilla huvud. Jag tänker knasigt, annorlunda, färgstarkt och retro. Lite jag helt enkelt.

ÅHÅ! Sedärsedär. Att flytta är alltid en fröjd. Själv ska jag flytta ihop med min pappa på Karlaplan, det blir spännande. Kanske inga silvriga bordsben, men däremot avslagen folköl och kall falukorv. Dekadens. Vi borde ta en kopp te i höst?

· Svar till Hanna-Karolina

Nejmen! Ska du flytta till min stad? Jag lämnar ju mitt älskade södermalm (men vi söker oss nog ganska snart tillbaka dit) för Lidingö. Förstahandskontrakt på en tvåa tillsammans med mitt hjärtas knasboll. Och vet du; det gör mig himlans glad att höra att du kommer till stan. Jag tänker mig att vi skulle kunna komma ruskigt bra överens. Du kan få klappa på min kurbitsväska och jag kan fåpeta på a... Visa hela »

Gud vad roligt och planera allt! Och spännande det ska bli och se resultatet! :D

Hör av dig när du är tillbaka i sthlm om du vill hitta på något skojsigt! Saknar faktiskt dig lite grann hörredu!

Jag tänker också väldigt mycket inredning nu. Speciellt med tanke på att det börjar dimpa ned lite nytt på Hemnet :)

Den där rislampan, är den möjligen rosa i hatten? I sådana fall har min vän en likadan. De är så fina!

Kommentera