När jag och Mikael började vår en månaders roadtrip-resa var första målet att köra ned till de små byarna Hossegor, Seignosse och Capbreton som ligger vid kusten ett bra stycke ifrån Bordeaux. När vi kom dit hade vi kört genom Danmark, Tyskland, Belgien, råkat hamna i Luxemburg och trots häftiga försök att undvika det; brutalt hamnat rakt inne i Paris istället för att åka runt. Efter att ha snurrar runt längs med Seine, plirat ondskefullt på Notre Dame, rådfrågat ett par fransyskor och sedan läst en väldigt dålig karta tog vi oss ut och körde lätt svettiga tvärs över Frankrike. En ljummen kväll brummade vi in i Hossegor och Capbreton och det är därifrån dessa bilder är tagna.  

På stranden i Hossegor. Efter att ha enbart rest utanför Europa de senaste åren kunde jag inte låta bli att tycka att det såg precis ut som en skånsk strand. Men det var vackert ändå.

Hossegor, Capbreton och Seignosse är tre byar som smälter in i varandra och är ett enda g y t t e r av otroligt luxuösa hus, rondeller (oh de älskar rondeller i miniformat!) och gator som går kors och tvärs. I Capbreton ville Mikael kika på surfspots och jag åka rutschkana på betongen.

På stranden några hundra meter bort från där man surfar ligger kvarlämningar från andra världskriget. Gigantiska bunkrar som man gjöt till stora stenliknande klippblock och sen placerade soldater med kulsprutor i för att försvara kustremsan här. De såg ut som kraschade rymdskepp från Star Wars då de efter många år, tidvattnet och stormar vält och nu ligger som hundratals av ton till enorma ihåliga pjäser på stranden.


Det var några bilder och ett litet inlägg från första delen av roadtripen i juni/juli. Jag lägger som sagt in inlägg som dessa lite då och då med varierande antal bilder och text. Som sagt; det är svårt att återberätta en resa med bilder utan smak, doft och känsla och text utan ljud, synintryck och känsel. Man måste vara där för att förstå helt enkelt.

Skriv en kommentar

Men åh vad underbart! Och trots att ni förmodligen retade gallfeber på att hamna mitt i Paris så känns det ändå som en upplevelse i sig :) En fin upplevelse dvs :P Och vad intressant med dom där blocken ala rymdskeppen från star wars! Även om det var krig så är det väldigt intrassant. Historia är intressant.

Sv: Tack fina!

Det ser helt underbart ut. Och så himla fin klänning du har. Du klär så bra i den blå nyansen.

Just nu håller jag på med en teckning ur min favoritfilm Eagle VS Shark (se den!). Fast ur eget huvud ändå. Och så håller jag på att testa på linoleumtryck. Jag älskar att testa nya tekniker. Och blanda. Massa blanda!

Fast den förra kommentarer, "lisa" var mer jag såklart. Lisa är ju min syster!

Jag tror att det vore mer än finast.
Det är ungefär vad jag och systeryster redan gör, men det vore bra fint om du var systrig med oss!

Nu har jag slängt ut bilder på bordet Kajsa-babe!! Go look, go look! Jag vill höra vad du tycker. Är det inte spännande?

Åh, vad fint, härligt och underbart! jag känner mig en smula avundsjuk...

Kommentera