Som jag skrev häromdagen är ju inte Stockholm billigt för fem öre när det kommer till second hand och loppisar. Allting kostar 10 gånger så mycket som på landet enbart för att "det är gammalt". Spelar ingen roll om det är skitgrejer, trasigt eller två år gammalt bara. Här kallas det vintage hur som helst.

Men i Skåne däremot, där kan man fynda saker för småmynt bara man är på rätt ställe!


Tre plåtburkar för en femma styck. Inte så gamla men Coca Colaburken är ett samlarobjekt och de andra ska jag plantera blommor i. En pelargon eller två kanske? 

Skönt sliten bricka som jag haffade för en guldpeng på en privat gårdsloppis. Ska lägga några av mina favoritsmycken på den så att de får synas.

I Lund hittade jag denna vadderade sykorg för 25 kr. Perfekt att lägga smågrejer i som inte ska ligga framme och skräpa.

Smart litet handtag! (ni som tyckte att jag var ooh så brun. Dessa bilder är från skåne när jag fortfarande hade färg kvar. Nu har den äckligt torra, svenska luften gjort mig till en blekfis igen. Jag är bitter på vårt land. Jag tycker vi åker till Costa Rica.)


Just ja, jag älskar Lagerhaus för alla deras små roliga pryttlar och småsaker som jag kanske inte alltid behöver men verkligen vill ha. För 50 lappen fick jag det här serveringsfatet och de två matryoshkadockorna i porslin som man kan lägga saker i. Bäst bäst! 

Skriv en kommentar

Vilka fina fynd! särskilt fatet var väldigt vackert.

Åh, älskar de söta små burkarna. Jag burkar = sant!

Vilka fynd! Det är bara att lyfta på hatten!

Jag har en utmaning till dig på min blogg ;)

gaah vad fint hörru! var det på esplanaden i lund som du fyndade? och om du var där i förra veckan så missade vi varandra :( men imorgon ses vi! <3

Ja, visst är det trist att det ska vara så mycket dyrare i Stockholm. Kan nog bero på att vi är så många som har vintage och second hand som intresse i storstaden. Eller att lokalerna är dyrare. Ja, något måste det vara.

Kommentera