Jag har i princip slutat kolla runt på modehusens visningar på Style.com. För det första så intresserar det inte mig så mycket längre, jag inspireras hellre av gamka kollektioner och modereportage från ett par år gamla ELLE och Vogue, och sen har jag helt enkelt väldigt sällan tiden att hålla stenkoll på allt.

Dock föll jag som en fura för Stella McCartneys helt eminenta kollektion som jag fann fotograferad av Hanneli Mustaparta på hennes blogg. Jag tilltalas dessutom oftast mer av bilderna off stage och före/efter visningarna då modellerna är naturliga och kan tillåta sig att le.


Jag tilltalas oerhört mycket av de återkommande färgerna som fick återkomma i hela i modellernas hela klädsel i olika nyanser. Rosa, lax, nude, beige och puder kontra äggskal, kritvitt, off white och cremé kontra marin, turkost, midnatt, blekblått och nästan svartblå.

Som ett gigantiskt impressionistfan och fantast utav botaniska mönster är dessa klänningar och kappor smått magiska.

Min favorit är dock denna helt magnifika skapelse. Landskapet som sträcker sig från fållen upp till nacken (screepprintat?) på vad som ser ut som sidentyg och kombinationen av murrigt mörkt och mjukaste ljusblått är sagolik.

Pics. Hanneli

Skriv en kommentar

gaah vad fint :O riktigt härliga färger och mönster, lite magi som sagt :) och nästa vecka är det dags för pyken igen, du är på va? ska bli kul med modevecka igen, om än bara den svenska... vill leka med dig igen också, höra om äventyr och sånt!!

Men åh...jag är så himla sugen på en ny klänning, och det här gjorde ju inte saken bättre. Det kasnke finaste med Stella är att hon också är snäll med djuren :)

Håller med om den underbara skapelsen längst ner!

Åh! Fan-tas-tiska kläder må jag då säga. Du måste visa upp din hatt förresten!

Magi!

ja det var mycket snyggt!

Kommentera