Människor tenderar att bli upprörda när man kritiserar varumärken och butiker eftersom det ibland är svårt att se skillnad på kritik och att klaga. Det är min rättighet som människa att säga att jag tycker att second hand, antikvitet och loppismarknaden i Stockholm är dyrt om jag tycker det, såsom jag skrev igår. Saken är den att jag gärna betalar precis vad saker är värda om det är så att det faktiskt är gamla, fina, hela och dyrbara saker, prylar, kläder eller dylikt. Det är kritik från min sida och min personliga åsikt.
   Men saken är just den att ofta i Stockholm i butiker som säljer andra hand så har man inte alltid direkt koll vad som är vintage och vad som är second hand. Jag investerar gärna i en vacker vintageklänning från 70-talet i gott skick men en broderad second handblus som är nyproducerad men ser gammal ut är inte värd samma pengar. För den har i n t e samma värde vare sig på marknaden eller för mig.
   Därför blir jag lika glad varje gång jag går in på Fanny och Magdalena Kellerman Vintage & Mint som ligger precis på andra sidan korsningen från där jag bor på söder. I en fantastisk liten två vånings lokal hyser man en butik som enbart säljer vintagekläder, och lite nyproducerat från mindre designers, som handplockats omsorgsfullt. Till skillnad från andra butiker inom samma område är det luftigt och framkomligt överallt och trots att det är gott om kläder behöver man inte trängas. Grejen med Kellerman Vintage & Mint är att man här vet precis vad det är man säljer. Man kan klädernas märkeshistoria och har stenkoll på hur gammalt allting är. Dessutom är kläderna i utmärkt skick, inga fläckar eller trasiga sömmar, och rent. För oss som kanske inte alltid har råd att lägga ut tusenlappar för dyra märkesvintagekläder finns det alltid alternativ då man har ett lager som rymmer alltifrån Schiapparelli till märkeslösa skönheter i alla prisklasser.
Vintage Mary Quant silver body Mint Condition XS
På deras nätshop kan man bland annat slå till på en tokigt fin lurexbody från Mary Quant (minikjolens moder och 60-talets modehusgud) som fortfarande har originaltagen kvar.
Vintage summer dress with pretty white flowers M/L
Skön sommarklänning från 80-talet som gärna skulle kunan få svepa runt mina ben på nästa semester i något varm land.
Vintage Mellow Yellow unworn bikini size S
Smörgul, oanvänd bikini från 70-talet i bandeaumodell med axelband som tillkommer.
   Är man som jag en smula less på att behöva gräva sig igenom högvis med kläder som kostar mycket men som det inte finns garanti för att det är vintage så kan jag bara rekommendera Kellerman Vintage & Mint varmt. Besök den fysiska butiken på Östgötagatan 66 på söder i Stockholm eller gå in på deras webbsida och botanisera bland smycken, badkläder, vackra aftonklänningar, söta jumprar, barnkläder och modisten Magdalena Kellermans tjusiga hattar.
   Och letar man efter en ny favoritblogg som handlar om vintage, vackra foton, nyheter i butiken och annat vackert och fint så föreslår jag Fannys fina blogg!

Skriv en kommentar

det är ju bodyn du pratat om!!! mary quant alltså. vilken kvinna.

Åh. Tack för tipset!

Åh, måste ta och kolla in :)

Jag kan inte annat än att hålla med dig. Jag betalar gärna vad det är värt, men då ska det vara värt också. Jag har upptäckt att priserna i secondhandbutikerna här i stan stiger och stiger. Jag blir glad att gammalt uppskattas och blir populärt, det är inte det. Men jag har ingen vidare lust att betala massa pengar för nyproducerat som ser gammalt ut. Allt för många butiker säljer prylar dyrt under epitetet "... Visa hela »

Precis! Amen på det här. Jag har också många gånger stört mig på att vintage och second hand anses vara samma sak här i Stockholm, och ja. Ganska överallt faktiskt. När min butik blir större ska jag succesivt få bort all second hand från den med och bara sälja vintage. Men det är ju också som du säger, det är dyrt och då blir det svårt att köpa in och sedan sälja för ett r... Visa hela »

Den där klänningen alltså. Det är nästan så att man känner hur den sveper mjukt runt benen när man står på en strand där sanden blåser upp lite på fötterna och begraver dem sakta.

Vad du är bäst, Kajsa!

Förresten har jag tvättat hårbandet med blommor på, så nu är det rent och fint och ditt för 200 kronor. Jag tror dessutom att det skulle bli såååå fint till 70-talsklänningen från Carnaby St jag visade dig igår. :)

Kommentera