Jag har ungefär hur många gånger som helst fått förfrågningar om hur man gör olika frisyrer med mitt långa hår. Lika många gånger har jag lovat att visa. Låt oss bara säga att jag är dålig på att hålla just de där löftena. Men nu så!

Häromdagen fotade jag steg för steg hur jag gör en av mina favoritfrisyrer som faktiskt är lätt som en plätt att snurra ihop. Här har ni min enkla guide till att se ut som en av syskonen Trapp på en bergssluttning nära dig.


1. Gör två flätor som börjar ganska högt upp på sidan av huvudet.

2. Ha en handfull, eller två, med hårklämmor/bobby pins redo.

3. Lägg flätorna i kors och omlott över huvudet och beroende på hur långt hår du har; fäst sedan ändarna i nacken. (Mina flätor får läggas omlott även bakom huvudet, i nacken men har man kortare kan man fästa dem bakom öronen!)

4. När själva frisyren är lagd är det bara att fästa nålarna där man känner att det behövs. Jag behöver ganska många eftersom jag har flätor runt hela huvudet i två varv men sätt fast några; skaka på huvudet och känn efter där det skulle kunna lossna.

5. Klart! Hur enkelt som helst som ni ser. Ingen hårspray behövs utan det är bara att svinga flätorna runt huvudet såsom man känner och låta hårnålarna göra jobbet.


Ska göra en tutorial med en enkel knut också och sen hur man knyter en halv turban/hårband av en sidensjal men; är det någonting annat ni skulle vilja se?


Skriv en kommentar

Ibland saknar jag verkligen att ha långt hår...

Så himla fint Kajsa!

aaah, vill ha långt hår! gjorde aldrig sådär fina frisyrer när jag hade långt hår (det var nog därför jag bara ville klippa av det)

Flätor är bara en av många anledningar till att jag saknar mitt långa hår. Urfint!

Like it!

Hur gör man fina frisyrer med kort hår? :(

:D

åh, det där var allt bra tjusigt! (får ju en att önska att man hade lite längre hår bara haha) :)

hej kajsa,
you totally guesses the way i imagined the ice princess boots to combine! :)
by the way i like you blog.
svenja

Turban vill jag gärna veta hur man gör! Det har jag försökt mig på många gånger men det blir aldrig riktigt snyggt.
Jag testade för övrigt flätfrisyren igår, men mitt hår känns lite för kort (det blir liksom små tofsar vid öronen..), och sen ser jag verkligen ut som någon i Sound of music. På det dåliga sättet.

I always want this kind of haircut but my hair still too short !!
but i really love it !!

youre great! goooood pictures. and theres nothing like humor!

Kommentera