Varje år är det nästan, i princip, exakt samma sak som händer vid säsonsskifte mellan vinter och vår, sommar och höst. På sommaren vill jag vara hippe. En bohemisk, långhårig varelse i väntan på Woodstock, långa dagar utomhus och nästa broderade plagg.

På vintern vill jag vara en rysk, folkloristisk sagofigur. Färgskalan är ungefär densamma. På vintern lite rostigare men annars densamma turkosa, gröna, blåa och guldiga nyanser.


Min inspirationsmapp ser hittills ut såhär för i höst och vinter.  

Pärlor och stenar, smaragdfärger och jordtoner, mjuka mockasiner och grövre kängor, spetsdetaljer och handarbete, volumiösa blusar och etnomönster, turkost/brunt och senapsgult/grönt, långa kjolar och svepande sjalar, stora smycken och skärp i midjan, flanellskjortor och finstickade koftor, brokad och jersey.  

Skriv en kommentar

Hurra Kajsis, vad fint! Jag älskar dina inspirationsbilder för sommar, höst och vår och vinter.

Usch, i början av sommaren hade jag också en svacka. Lyckligtvis blev det bra relativt fort, men de där två, tre, fyra dagarna då jag bara kunde ligga i Pontus famn och gråta var ändå nog.
Jag hoppas att det blir bättre för dig snart. Att det blir så fint med ett Kajsaochmikaelliv att allt bara blir sockerva... Visa hela »

Alla bilderna var underbara men främst den första, fantastisk!

hejhejhej!
ja! fika! det måste vi göra, vilka dagar funkar bäst för dig? jag har föreläsningar lite då och då, men eftermiddagarna brukar gå bra! åh, och det vore fantastiskt att få en guidad tur bland second handbutikerna, jag har ungefär noll koll på den fronten nämligen ^-^
kram!

babe! vi kan fixa sådana där leopardbyxor om du fixar tyget! jag hjälper!

<3

Åh, tredje bilden ser ut exakt som du! Och i övrigt känns allt väldigt Kajsigt och fint.

åh tack!

Ja den tredje bilden, med målningen, det är ju som klippt och skuret du! Det kunde lika gärna vara du som är avmålad!

sv:Jag förstår också att könsklassificeringen är inlärd i oss sedan födseln och än värre hos den äldre generationen. Jag har förståelse för det men tycker att en lärarutbildning borde ha ett öppnare förhållningssätt hos lärare och handledare. Vi måste enligt läroplan ifrågasätta de typiska könsattributen så då förstår inte jag varför inte vå... Visa hela »

men åh den översta tröjan, gud så fin!

bra tips och inspirerande bilder!

Jag måste bara säga att jag älskar mopsen på den sjätte bilden!

Fiiint.

wahaha det är ju du som håller i en pinne med dödskalle!

första är heeeeeeeeeeeeeeeeelt fantastisk. du också!

jag är kär i den översta bilden från & med nu.

En pingvintröja skulle minsann inte vare fel. Vad lik du var den där illustrationen! (tredje bilden)

Kommentera