Innan jag åkte till Italien tänkte jag såsom följer:

Modemässigt är det stövelformade landet känt mer eller mindre mest för följande modehus inom branschen; Versace, Dolce & Gabbana, Gucci och Roberto Cavalli.

Vad har dessa som gemensam nämnare?

Detlillaextra aka guld/glitter/strass/paljetter osv i all oändlighet. 

Vissa kallar det stundtals osmakligt, jag kallar det ganska ofta underbart. 

Och eftersom jag inte för allt i världen ville vara sämre så piffade jag till den bästa accessoaren för en vecka under gassande himlavalv; solglasögon. 

Och jag gjorde det ordentligt.


Hade en idé om renässans möter Tavi och får ett glammigt Lula-kärleksbarn med olivhy. Så jag inhandlade massa små tygrosor i rosa.

Sen grävde jag fram a) ett par lagom Cavalli-esque solglasögon och b) ett gammalt strasshalsband som jag slaktade.

Mätte och måttade och klurade en sväng med hur mycket strass jag ville ha och langade sedan fram limpistolen och satte igång.

Och här är resultatet!

Rosor i nederkant och sidorna och en öve både med strass blev det. Är sugen på att göra ett par med rosor runt hela en dag. Ska bara hitta lite billigare. Panduro är ju ett rån! (Sponsra mig!)

Hade dessa på mig på Sicilien såväl på stranden som inne i stan och kände hur jag smälte in med hela mitt väsen. Jag hörde nästan hur de viskade bakom min rygg "är det Donatella? Är det hon?!". Då har man lyckats med sin sydeuropeiska förvandling. 


Eftersom jag blev mäkta förtjust i även den franska versionen av solglasögon med extra allt så gjorde jag även en variant på Chanels schyssta pärlbesatta. Ett inlägg om det kommer en annan dag!

Skriv en kommentar

nej va balla!! :)

sv: hahah tackar! ja har en lite vrå i mitt rum hahah

Nejmenjagdör, du är ju helt fantastisk!

Kommentera