Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!


Detta är en enkel lunch som jag ofta “kastar ihop” här hemma. I skafferiet har jag alltid nudlar och mina älskade smaksättare såsom soja, sesamolja och chiliolja. För att få en krämigare sås har jag här valt att använda mig av jordnötssmör, för vem älskar inte det? När det kommer till grönsakerna så finns det inga begränsningar eller krav. Toppa med det du har hemma!

1 portion ca 150-200g nudlar

Såsen
1 msk jordnötssmör, jag använde mig av ICAs jordnötssmör med crunch
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 finhackad vitlök
1 tsk hemmagjord chili olja, går att använda sriracha också om man vill komma åt hettan.
1 tsk honung
Blanda samman med ett par matskedar av vätskan som du kokar nudlarna i.

Toppings
1 msk jordnötter
1 st vårlök
1 st pak choi blanchera i samma vatten som du kokar nudlarna i
Svamp, jag använde mig av vit shimeji svamp som jag stekte i soja

Det är även gott att äta kokta ägg, steka eller blanchera andra grönsaker såsom broccoli, gullök, spetskål, böngroddar, ärtor, majs etc. Testa dig fram!

Skriv en kommentar