Restaurang tips

; ;

Hallå,

Tidigare i veckan frågade jag mina Instagram följare om dem kunde dela med sig av vilka deras favorit restauranger och om dem hade några tips till mig. Majoriteten önskade även att jag delade med mig av svaren, så här kommer dem!

1. Hantverket , Sturegatan 15 Östermalm

2. Minh mat, Odengatan 94 Vasastan
Har ätit här för många år sen men nu känns det som att det är dags för ett besök igen!

3. Soyokaze, Döbelnsgatan 8 City/Norrmalm
Ett sushiställe jag inte ätit på! Jag har varit på Soyakaze och ätit på ett gästspel samt testat några rätter vid en popup på AG men jag har aldrig bokat bord för att äta deras omakase (kockens val). Detta står högst up på min lista!

4. Schmaltz Bar & Delicatessen, Nybrogatan 19 Östermalm
En liten Östermalms pärla med ett fåtal sittplatser, medelhavsinspirerad mat och enligt många ska dem ha en av dem godaste reuben mackorna. Inte testat än, men jag ska!

5. Woodstockholm Matbar, Mosebacka torg 9 Södermalm
Woodstockholm beskrivs som en restaurang där du äter kulinariska och oväntade rätter på ekologiskt och hållbart producerade råvaror kombinerat med naturviner och mikrobryggd öl. Den ständigt varierande menyn gör mig nyfiken och jag hoppas finna tid i kalendern för ett besök snarast!

6. Cafe Nizza, Åsögatan 171 Södermalm
Mysig och vackert inredd restaurang med många vinkylar och öppet kök! Kanonbra pasta men det finns även flera olika förrätter och större varmrätter.

7. Liebling, Timmermansgatan 24 Södermalm
En tysk bistro vid Mariatorget som jag inte hunnit besöka än men sett att många flitigt rekommenderat i sociala medier.

8. Gazza, Hornsgatan 66 Södermalm
En nyöppnad italienare på Södermalm som serverar allt det goda från Italien, här hittar man bland anant hemgjord pasta, focaccia som tar tre dagar att göra och tiramisu. På grund av att det blivit så populärt och nästan alltid är fullbokat har jag inte lyckats få till ett besök. Men snart så!

 

 

;
;