Guiden till Borås bästa barer och nattklubbar

Guiden till Borås bästa barer och nattklubbar

Borås är en gemytlig stad att utforska, även när det kommer till utelivet. Här hittar man trevliga barer och pulserande nattklubbar som lockar både boråsare och turister. Oavsett om du vill dricka öl och whisky på en mysig pub, ta ett glas vin, dricka drinkar eller stanna ute och festa hela natten, har Borås något för dig. Nedan guidar vi till bra barer och nattklubbar i Borås – från AW-ställen till en helkväll med dansgolv och dj:s.

Innehållsförteckning
 1. Barer och nattklubbar i Borås
  1. Wiser's – Mysig kanadensare
  2. Lion Bar – "Happy hour every hour"
  3. Pitcher's – Som en engelsk golfklubb
  4. Brasseriet – Restaurang, bar och nattklubb
  5. Café Viskan – Från café till AW-ställe
  6. Ölstugan Tullen – Husmanskost och hantverksöl
  7. X&Y Social Club – Populärt party-ställe
  8. Viva Nightclub – Pulserande klubbatmosfär

Barer och nattklubbar i Borås

Wiser's

Mysig kanadensare

I centrala Borås hittar du denna gemytliga, kanadensiska pub som har både drinkar och ett stort utbud av öl och whisky att utforska. Här arrangeras även quiz med olika teman för alla som vill testa sina kunskaper, samt karaoke för den som vill sjunga.

Lion Bar

Hemsida

"Happy hour every hour"

Lion Bar är en avslappnad bar- och restaurangkedja som finns över hela Sverige, bland annat i Borås. Här är det "happy hour every hour", vilket innebär att man både kan äta och dricka till humana priser. Dessutom visar de matcher och arrangerar karaoke och livespelningar.

Pitcher's

Som en engelsk golfklubb

Mitt på Stora Torget ligger denna gemytliga gastropub och sportbar som har filialer lite varstans i Sverige. Med inspiration från engelska golfklubbar har man skapat en samlingsplats för både turister som boråsare som gärna möts upp över pubmat, öl och whisky. Här är alla välkomna.

Brasseriet

Restaurang, bar och nattklubb

Med restaurang, bar, nattklubb och olika events under samma tak, har Brasseriet mycket att erbjuda. För dig som bara vill hänga i baren finns det såväl öl som vin och drinkar att välja bland. Här kan du stanna till på en AW eller låta kvällen bli lång – de har nämligen öppet fram till sent hela veckan.

Från café till AW-ställe

Dagtid serverar Café Viskan frukost, lunch och fika med hembakade sötsaker, men på eftermiddagen förvandlas caféet till ett AW-ställe med mat och dryck. När solen tittar fram kan man slå sig ner på uteserveringen och ta ett glas vin utomhus.

Ölstugan Tullen

Husmanskost och hantverksöl

Är du sugen på öl, då ska du bege dig till Ölstugan Tullen. Här serveras inte bara husmanskost, utan även ett stort utbud av svensk hantverksöl. Oavsett om du redan har en favorit eller vill testa något nytt så kan du hitta spännande alternativ. Det är bara att välja och vraka.

X&Y Social Club

Populärt party-ställe

Nattklubben X&Y har funnits sedan 2005 och är en populär party-destination i Borås. Här kan du ta en drink eller stanna kvar och festa loss fram till småtimmarna. Utöver själva dansgolvet har klubben flera olika barer att hänga i och ta del av olika dj:s.

Viva Nightclub

Pulserande klubbatmosfär

På Viva Nightclub, som ligger alldeles intill Wiser's Pub, kan du börja kvällen med en öl och sedan avancera till dansgolvet om du känner för det. Här bjuds det varje helg på en pulserande klubbatmosfär med dj:s som höjer stämningen bakom skivspelarna.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta