Guiden till de bästa restaurangerna i Borås

Guiden till de bästa restaurangerna i Borås

Borås kallas ofta för Sveriges modehuvudstad och har blivit en mötesplats för innovativ design, kreativitet och världsledande forskning inom textil. Förutom mode och butiker vimlar det av riktig bra restauranger i Borås. Här hittar du kök från hela världen och såväl avslappnade som flärdfulla miljöer. Många restauranger bjuder dessutom in till både frukost, lunch, brunch, AW, middag och goda drinkar. För att det ska bli lättare att hitta just din favorit har vi skapat en guide till de bästa restaurangerna i Borås.

Innehållsförteckning
 1. De bästa restaurangerna i Borås
  1. Åsbogatan 1 – Stilren bistro
  2. Räven & Rönnbären – Utsedd till årets restaurang
  3. Vinci – Modern italienare
  4. Gujju – Indisk smakresa
  5. Café Viskan – En plats för alla
  6. Babbel – Babbel och bubbel
  7. The Townhouse – Utöver det vanliga
  8. Vito's – Utsikt över stan
  9. Balthazar – Frankrike möter Sverige med extra allt
  10. La Copita – Spanska favoriter
  11. Thai Silk – Traditionellt thailändskt med västerländska influenser

De bästa restaurangerna i Borås

Borås bästa restauranger

Åsbogatan 1

Stilren bistro

Roliga viner och snygga mellanrätter är ett koncept som håller. Så också på Åsbogatan 1, som har förvandlats till en stilren oas att njuta av mat och dryck i. Maten som serveras här landar inte i något särskilt kök – kockarna här får istället inspirationen från “lite varstans”. Är du inte sugen på mellanrättskonceptet finns här också större rätter som pasta och pizza.

Räven & Rönnbären

Utsedd till årets restaurang

Vill du besöka årets restaurang i Borås 2020 och 2022 är det till Räven och Rönnbären i Dalsjöfors du ska bege dig. Här serveras tapas i bistromiljö, så för den som inte lockas av spanska smaker finns också klassiska bistrorätter att välja bland. Till detta dricker man ett gott vin eller en syrlig cocktail.

Vinci

Modern italienare

På Vinci kan du njuta av godsaker signerade det italienska köket. Välj bland allt från ost och chark till en komplett italiensk middag eller slå till på din favoritpizza. Utöver de italienska läckerheterna på menyn hittar du även en gedigen drinklista som gjort Vinci till ett populärt tillhåll för partysugna gäster. På fredagar serveras Fredagslunchen i form av en à la carte med både förrätter, klassiker, desserter och även lunchvin.

Gujju

Indisk smakresa

Indiska Gujju bjuder på en upplevelse långt ifrån det man tror sig veta om det indiska köket. Här vill man erbjuda en resa av smaker i form av en sharingmeny med rätter lagade på svenska råvaror. Välj mellan smakrika rätter med kött, fisk, fågel och grönt eller avsmakningsmenyn i fem serveringar.

Café Viskan

En plats för alla

På omåttligt populära Café Viskan kan du hänga från morgon till kväll. Här serveras både frukost, lunch och middag, och däremellan kan du unna dig en god fika eller en AW i de mysiga lokalerna. I matväg finns allt från sallader till burgare, pizza, pasta och chark. Frukosten serveras i form av en buffé där du bland annat hittar nybakat bröd, Viskans egen müsli och nygjord smet för dig som vill göra din egen våffla.

Babbel

Babbel och bubbel

Opretentiöst, men fullt av kärlek. Så vill Babbel vara, precis som i Spanien. Här står umgänget i fokus, men med en extra krydda i form av spanska tapas och goda drycker. Kom in på en bit mat eller stanna på ett glas AW-cava och babbla bort några timmar i goda vänners lag.

The Townhouse

Utöver det vanliga

På The Townhouse hittar du både goda och vällagade rätter som fått influenser från det sydamerikanska köket. Ambitionen är att erbjuda alla sinnen något utöver det vanliga och att samtidigt vara en lika avslappnad som självklar mötesplats att hänga och bara ha trevligt på. Hit kan du komma på allt från en lunch till en brunch, middag, AW eller drinkar till sent.

Vito's

Utsikt över stan

Här avnjuter man det nordiska köket i form av rätter gjorda på svenska och oftast närproducerade råvaror, tillsammans med ett vin som personalen gärna hjälper dig att välja ut. Till det serveras du en av Borås kanske bästa utsikter året runt, tack vare restaurangens stora fönster ut mot Sandwalls plats. Brunch, lunch och middag – Vito's är öppet för häng nästan jämt.

Balthazar

Frankrike möter Sverige med extra allt

Idén till det som idag är Balthazar föddes ur kombinationen av tolv liters champagne, de tre vise männen och en tecknad barnprogramsfilur. Resultatet blev en mötesplats för alla som älskar mat och gemenskap. På Balthazar hittar du både ett café och bageri, en restaurang, boule och shuffleboard. Menyn bjuder på smaker från det svenska och det franska köket med rätter som bland annat råbiff, moules frites och klassikern oxfilé med tryffelpommes och bea.

La Copita

Hemsida

Spanska favoriter

På La Copitas meny vimlar det av spanska klassiker med allt från olika sorters tapas till paella och godsaker från grillen. Vinlistan uppdateras ständigt för att du ska kunna hitta just dina favoriter och det vin som passar bäst till det som ligger på tallriken. Här brinner man för just kombinationen av mat och dryck, och personalen delar gärna med sig av sina bästa tips. I de rustika och mysiga lokalerna brinner levande ljus och atmosfären passar lika bra för en romantisk middag på tumanhand som en kväll fylld av goda vänner, familj och matglädje.

Thai Silk

Traditionellt thailändskt med västerländska influenser

I köket på Thai Silk får de traditionella, thailändska rätterna en modern och västerländsk prägel. Importerade, färska kryddor och örter möter kvalitetskött från lokala poducenter och resulterar i en smakrik och varierad meny med bland annat wok- och curryrätter, och traditionella rätter som rekommenderas av köksmästaren. Utöver à la carte-menyn serveras också en dignande brunch fylld av thailändska smaker till både lunch, middag och lördagsbrunch.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta