Steam Hotel Steam Hotel

Guiden till roliga aktiviteter i Västerås

Oavsett om du är sugen på action eller avkoppling så finns det mängder av aktiviteter och roliga saker att göra i Västerås. Här kan du hitta på allt från rafflande spel till mysiga utflykter och vackra naturupplevelser vid Mälaren. Boka in gemensamma aktiviteter med hela familjen, samla vännerna till en riktig utmaning eller ge dig ut på en vandring i ett grönskande naturreservat. Här ger vi tips på aktiviteter i Västerås som du inte vill missa.

Innehållsförteckning
 1. Aktiviteter
  1. Steam Hotel – Håll ångan uppe
  2. Kokpunkten – Actionbad extra allt
  3. O'Learys – Allt under samma tak
  4. City Escape Games – Upptäck stan
  5. Escape House – Mystiken tätnar...
  6. Padel United Västerås – Padel för alla
  7. Hälla Gokart – Fartfylld racerbana
  8. Klättercentret – Utmana höjdrädslan
  9. Aktivt Uteliv – Mitt i naturen
  10. Bellevuestadion – Enorm idrottsanläggning
  11. LaserGo – Lasergame för stora och små
  12. JumpYard – "Seriously Fun"
  13. Prison Island – Fängslande utmaning
  14. Ängsö naturreservat – Natur och kultur
  15. Frösåker Golf & Country Club – Golf och avkoppling

Aktiviteter

Tips på roliga saker att göra i Västerås

The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel
The Steam Hotel – Aktiviteter
The Steam Hotel

Steam Hotel

Håll ångan uppe

Steam Hotel är fullt av aktiviteter för både hotellgäster och andra nöjeslystna besökare. I det gamla ångkraftverket kan du hitta allt från shuffleboard till golfsimulator, karaoke och en pool club med mat, musik, bad och drinkar på sjunde våningen. Kombinera lite av varje och stanna hela dagen, eller övernatta och gör det till en weekend.

Kokpunkten

Actionbad extra allt

Höj pulsen eller gå ner i varv – Kokpunkten, som titulerar sig Sveriges första actionbad, erbjuder både attraktioner och relax på åtta våningar i anslutning till Steam Hotel. Åk vattenrutschbana med VR-headset, forsa i mörker, testa klättring eller slappna av med utsikt över Mälaren och unna dig bastu, bad och solrum med strandkänsla.

O'Learys

Hemsida

Allt under samma tak

Bowling, shuffleboard, karaoke, minigolf och biljard – dessa är bara några av alla saker du kan roa dig med på O'Learys i Västerås. Här finns aktiviteter för alla åldrar och smaker. O'Learys är även stället för dig som vill följa sporten eller mötas upp kring hamburgare och andra amerikanska klassiker.

City Escape Games – Aktiviteter
City Escape Games
City Escape Games – Aktiviteter
City Escape Games
City Escape Games – Aktiviteter
City Escape Games
City Escape Games – Aktiviteter
City Escape Games

City Escape Games

Hemsida

Upptäck stan

City Escape Games är ett klurigt äventyr genom Västerås där du och ditt lag ska lösa utmaningar för att upptäcka stan. Med en mobilapp navigerar ni genom 25 uppdrag på cirka tre kilometer och ni får bekanta er med allt från intressanta fakta till roliga gåtor. Passar grupper mellan 1 och 5 deltagare från 13 år, men kan också göras med större grupper.

Escape House

Mystiken tätnar...

Vill du testa ett escape room i Västerås så kan du boka in en spännande gruppaktivitet på Escape House, som finns i flera svenska städer. I ett rum fullt av mystiska meddelanden och föremål gäller det att hitta ledtrådar och bryta sig ut på en timme. Ett rafflande spel som passar företagsevent, svensexor, möhippor och andra sällskap som vill anta utmaningen.

Padel United Västerås

Padel för alla

Att padel är så populärt kommer kanske inte som någon överraskning – sporten passar alla, oavsett ålder och förkunskaper. I sportcentret K7 hittar du Padel United Västerås, en padelarena som har tio banor i fint skick, en lounge att varva ner i och en shop där man kan hitta racketar, kläder och lättare förtäring.

Hälla Gokart

Hemsida

Fartfylld racerbana

Trampa gasen i botten på Hälla Gokart strax utanför centrala Västerås. Den fartfyllda racerbanan har allt för kompisar och kollegor som vill utmana varandra och få en adrenalinkick på köpet. Vill man ha banan för sig själva kan den bokas i förväg, men det finns även möjlighet till drop-in.

Klättercentret

Hemsida

Utmana höjdrädslan

På Klättercentret K7 Aktivitetscenter kan både barn och vuxna utmana höjdrädslan och ta sig upp för klätterväggen. Bland annat erbjuds kom-igång-kurser i bouldering och repklättring där man får klättra tillsammans med andra på samma nivå. De har även klätterskola och skollovsklättring för barn.

Aktivt Uteliv

Mitt i naturen

På Björnö i utkanten av Västerås finns friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården, som erbjuder friluftsaktiviteter året runt. Här kan du bland annat hyra kajak, SUP eller mountainbike på somrarna och åka skidor och skridskor på vintrarna. Ön har även en mysig stugby där du kan övernatta mitt i naturen.

Bellevuestadion

Hemsida

Enorm idrottsanläggning

Vill man sporta och träna, då ska man besöka Bellevuestadion – Västerås största idrottsanläggning. Hallen är 15000 kvadratmeter stor och har mängder av banor som kan bokas för tennis, badminton, pingis, padel, squash och bowling. Här finns även ett gym, en gymnastikhall och en sporthall för bland annat innebandy och handboll.

LaserGo

Lasergame för stora och små

Oavsett om man är barn eller vuxen kan det vara kul med en riktigt actionfylld aktivitet att hitta på tillsammans med ett helt gäng. I Västerås hittar du LaserGo, en typ av lasergame som spelas i en öppnare miljö och med lite mer realistiska vapen som har rödpunktssikte. Passar lika bra oavsett ålder och väder.

JumpYard

"Seriously Fun"

Gammal eller ung – få saker gör en så glad som att hoppa trampolin. På trampolinparken JumpYard tar man det roliga på största allvar och erbjuder allt från trampoliner till höghöjdsbana, skyrider och klättervägg för både barn och vuxna. Perfekt för den som vill studsa, klättra och lära sig nya tricks.

Prison Island

Fängslande utmaning

Har du alltid drömt om att vara med i Fångarna på fortet, då kan Prison Island vara något för dig. Det populära upplevelsecentret passar alla i åldrarna 8-99 år och går ut på att tillsammans lösa utmaningar i lag och samla poäng. Det finns även en rökfylld arena för den som vill få i gång adrenalinet med laserspel.

Ängsö naturreservat

Natur och kultur

14 kilometer sydost om Västerås hittar du Ängsö naturreservat, som har vackra vandringsleder och historiska spår. Ett stort naturreservat för den som vill utforska natur och kultur, vandra, cykla, bada, åka skidor och mycket mer. Missa inte heller det världsberömda spökslottet Engsö slott, som har anor från 1100-talet.

Frösåker Golf & Country Club

Golf och avkoppling

För dig som är sugen på golf finns en av Sveriges bästa golfanläggningar, Frösåker Golf & Country Club, strax utanför Västerås. Bortsett från att spela golf på fina banor med skogs- och parkshål kan du även äta och bo i en lyxig, naturskön miljö som bjuder på massor av avkoppling.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;