Det var länge sedan jag visade er runt hemma hos mig och Mikael så jag tänkte att jag ska visa sådär lite i taget. En vrå här, en vrå där. Jag gör ju ständigt om så man vet aldrig hur det kan se ut från en dag till en annan.


Jag skulle ha alla råvaror i burkar om jag kunde men eftersom det driver mannen till vansinne varje gång jag plockar hem en ny från närmsta loppis så får det räcka för tillfället.

Helst köper jag ju det mesta gammalt men ibland hittar man nya grejer som helt enkelt måste följa med hem. Som den grönsaksmönstrade burken från Lagerhaus som jag har skorpor i eller det nyaste tillskottet - harlekinburken för kaffebönor! Kostade 50 kr på billighetsaffär i Växjö och jag blir glad varje gång jag ser den. Och då dricker jag inte ens kaffe.

Däremot så dricker jag en himlans massa te. Rött, grönt, vitt eller svart. Minst en kopp om dagen. Något utav det första jag köpte när jag skulle flytta hemifrån till Sthlm var min lilla tekanna med körsbärsblommor på. Hittad på en annan billighetsaffär (varför köpa dyrt när man kan fynda!) fast i Köpenhamn.

Jag tänker ganska ofta på den dagen vi skaffar ett hus så jag kan gå loss totalt och göra om precis hur jag vill. Då ska Mikael snickra ihop världens finaste kök (jag älskar att ha en möbelsnickare till man) och jag ska måla, slipa, spika och skruva och sen låta alla mina Kockumgrejer stå på öppna hyllor.

Jag är egentligen inte megamycket för bleka 50-talspasteller när det kommer till inredning. Men den krämiga vita och mintgröna som är typisk för Kockum är så jädra fin!

Vi har ju det minsta köket någonsin men jag gillar vårt svart och vitrutiga schackgolv och röda mosaik. Och så harlekinen. Och alla mina burkar.

Skriv en kommentar

ni verkar ha det så fint! burkar är ju det bästa! och lilla ugglan hänger med ser jag!

Tusen tack för din fina kommentar:-) och glad jag är som fått hitta hit, vilken fin blogg och en helt egen illustrationsstil som jag tycker mycket om, kul det ska bli att följa dig här :)

Harlekinburken är verkligen dunderfin!

Tack, behövde lite städ och inredningspepp nu!! :)

Har Mikael någon möbelsnickrar kompis som jag kan hooka upp med? Det är ett stort plus i kanten om han även gillar att laga mat och tycker att små hundar är världens bästa grej. Be han i sådana fall att höra av sig till "lätt neurotisk karriärskvinna".

Kommentera