Ett fat var inte det enda jag fick med mig hem från Myrorna i helgen. För 10/15 kr styck så plockade jag med mig lite ditt och datt hem som vi behövde. Känner mig mäkta nöjd. Rena rama loppispriserna!

Lite tråkigt att det inte fanns en maka till denna pepparströare för den är så himla fin. I teak och med metallmidja, från 50-talet tippar jag. Nu får det bo salt i den hos oss.

Vi använder aldrig smör när vi lagar mat utan vurmar för oliv eller rapsolja. Dock är ju flaskorna både otympliga och ganska fula så jag har nu fyllt denna lilla sak med flytande guld.

Okej, dessa var ganska onödiga men så himla gulliga! Kostade ju som en latte så jag tog hem dom och putsade upp. Åh, längtar till ett större kök så fina saker kan stå framme!

Dom har ingen märkning överhuvudtaget så svårt att åldersbestämma men jag gillar dom vilket som. Liten plupp i botten så jag har fyllt dom med salt och peppar för att ha i köket.

En sockerskål i metall med formgjuten innerskål i glas. Allt i form av en snäcka! Taget sa jag och nu bor alla hårnålar tryggt däri.

create an animated gif

Skriv en kommentar

vilken snäcka!!

Åh vilken fin hårnålsförvaring! Mina hårnålar ligger spridda lite varsom-på rumsbordet, i toalettskåpet,i diverse fickor, i väskor, och ibland under huvudkudden. Himla opraktiskt!

Men åh, vad himla fint!

Helläckra, du gör väldigt snygga bilder av vardagsting!
Och vad roligt att det fanns för ingefära också, det borde nästan kallas livets krydda! ;) Har du sett Pans labyrint?

Fasiken att du inte hittade den där snäckan på typ IKEA, så jag oxå kunde köpa en! ;)

Har också en likadan snäcka och förvarar gamla pärhalsband och glittriga broscher i den som en liten skattkista. Det är dock inte en sockerskål utan en "skål" för smör!!

Kommentera