Min nya grej är att åka ifrån Stockholm så fort väderleksrapporten säger att det ska snöa här så förrförra helgen var jag ju hemma i Åredalen och den här helgen som var så brummade vi nedåt vårt hus i Skåne. Perfekt strategi!

Kan bli jobbigt i det långa loppet men det är värt ett försök.


Anledningar varför jag älskar att vara i Skåne så mycket är ju inte bara att stora delar av min släkt bor där utan också att vi råkar ha världens finaste hus på Bjäre.

Där är allt porslin från Höganäs och knallblått vilket gör att all mat ser typ tre gånger så god ut. Vare sig det är paprikasallad eller gårdagens ledsna rostbiff.

Huset är tvåhundra år gammalt och är ett korsvirkeshus. Renoverat med kärlek och med de gamla handblåsta fönstren kvar så pelargonerna känner sig trygga.

Det har varit ett brukshus och det ska synas.

Jag älskar varenda millimeter, förutom spindlarna som ibland tycks ha blivit muterade och är stora som katter, men kanske mest att det står gammalt glas överallt.

Lakan kan användas som duk också och i sommarhus behöver man aldrig stryka. Det är en regel.

Öppnar man inte fönstret efter att man duschat så får man höra pappa berätta i minst tre minuter om hur badrummet har dålig ventilation så träet kommer mögla av fukten om man inte vädrar. Då kan man som hämnd för att man hört det sjuttioelva gånger peta på pelargonerna så de börjar dofta för han tycker dom luktar alldeles för sött.


Skånehuset<3

Skriv en kommentar

Haha, älskar att du direkt även nämner hur man hämnas på allt pappa-tjat :) Vilket mysigt Skånehus!

håhå... vilken sommarlängtan....
håhåååå

svar: Jajamen, Växjösjön (otroligt påhittigt) är helt enkelt sjön som ligger utmed stadskanten, bakom simhallen, vid sjukhuset etc. Har du sett en sjö när du varit inne i staden har det med all säkerhet varit Växjösjön. Mycket mysigt promenadstråk!

Jag var precis och hämtade ut min fjärrkontroll, en RC-6 blev det (Canon). Googlade runt lite innan jag köpte den, och billigast var på inet, där gav... Visa hela »

Hoppsan hejsan vilken lantromatik, nu vill jag också fly till skåne ju!

Och jag vet vad du menar med att glömma bort alla dessa bra bloggar, jag gör samma sak själv. Men nu kan jag i alla fall hitta dem i mitt eget arkiv. Jag läser inte heller lika många bloggar nu som förr. Jag har liksom mina favoriter som jag går tillbaka till, de är ganska få. Men du är en av dem <3

Kommentera