För tillfället mosar jag mitt lilla huvud fullt med information för ett spännande jobb, springer på SVTs kostymförråd och skriver massa mail/listor på dagarna och på kvällarna tecknar jag så fingrarna blöder och gör någon sorts decoupagemakeover på en stackars julljusstake som fått sätta livet till för mina vildsinta pysselidéer. 


För tillfället böjer jag även min ödmjuka nacke mot det faktum att jag måste lära mig Photoshop från grunden (vilket jag ignorerat ett tag) och sitter därmed i min vän Nathalies skolbänk. Mitt första projekt var att färglägga en frukostbild. Såhär ser processen ut när jag jobbar med en idé:

Jag doodlar väldigt mycket och ungefär, och precis, överallt och vissa av de små teckningar jag klottrar ned i mitt block använder jag sen och gör något utav. Som frukostbilden!

Sen tecknade jag en större variant på ett A4. Ganska lik originaldoodeln men med lite ändringar här och där för bättre symetri i bilden.

Och till sist scannar jag in illustrationen och börjar färglägga. Vanligtvis jobbar jag ju enbart för hand men jag uppskattar den annorlunda känslan det blir att färgsätta i PS! När jag tog den här sista bilden och la upp på Instagram (är aktiv som en gnu på IG. Mitt favoritmedium av alla små snabba sådana på telefonen) var jag ungefär halvvägs men nu är den faktiskt nästan helt klar. Ska lägga upp det färdiga resultatet en annan dag!

Skriv en kommentar

Hojta till om du behöver PS tips. Det tips jag direkt kan ge dig, arbeta inte med illustrationer i PS - illustrator är så mycket bättre, enklare och snyggare - speciellt om man gör dom från grunden. Men till enkel färgläggning funkar ju photoshop helt ok. Men i grund och botten är dte ju ett program för foto-redigering. Vilken version jobbar du i?

Åh jag gillar verkligen stilen du har. Det finns så mycket att titta på och så mycket fina former och färger.

Jag blev orimligt sugen på frukost av den här bilden, synd att det är mer läggdags än frukostdags och att kylen är tom. Gillar verkligen uppifrånperspektivet. Sjukt snyggt!

Kommentera