I somras gick Mikael äntligen med på min briljanta idé att måla en matta på vår uteplats! Jag skred till verket innan han hann ångra sig och tänkte visa hur jag gick till väga. Hur enkelt som helst är det!

Började med att måtta upp hur stor jag ville att mattan skulle vara. Detta är yttre kanten. Använde helt vanlig maskeringstejp.

Eftersom jag haft dille på gult, och särskilt den här mjuka citroniga nyansen, och råkade ha en burk hemma blev valet enkelt. Nu råkade detta vara en vattenbaserad färg och ingenting man egentligen ska använda utomhus tydligen. Men faktum är att den funkade finemang!

Penseln är en syntetisk, billig sak och ganska smal. Gjorde det lättare att måla inom tejpen.

Sen tejpade jag naturligtvis en lite mindre rektangel innanför den yttre kanten eftersom det är svårt att måla rakt annars. Fick besök ungefär sju gånger av skogssnigeln som gärna ville smaka på färgen.

Tillslut vände han och gick hem.

Målade två lager varvet runt och gav mig på franskanten det sista jag gjorde. Man kan ju göra lite hur man vill men jag gjorde en småslarvig freestylad rad där fransarna låg lite hullerombuller om varandra sådär hemtrevligt. Väntade en halvtimma med att riva bort tejpen så att färgen fick torka ordentligt på konturlinjerna.

Ja och såhär blev det! En pastelligt citrongul matta som man inte behöver vare sig vädra eller banka dammet ur. Bara att sopa rent ibland.


När vi köper hus en vacker dag (längt!) så ska jag måla mattor inomhus också lite överallt tänkte jag. Mikael blev nämligen ganska förtjust i slutändan så hej och hå, här ska målas i framtiden!

Skriv en kommentar

Alltså världens bästa idé!

Men du, vilken smart idé. Och inomhus går det ju alldeles utmärkt att måla mattor också :)

jag älskar den verkligen! om jag någon gång har möjlighet tänker jag sno din idé!

men! hur fint som helst. och gullig snigel.

åh så fint!

Vad himla fina alltså!

Kommentera