Jag har unnat mig lyxen att inte bara inköpa ett supersnabbt internet utan även skamlöst ägna ungefär 95 % åt den här söndagen att streama film till förbannelse samtidigt som jag mer eller mindre konstant äter på någonting och vältrar mig i min egen trötthet.

Jag kallar det post-besökssyndrom med en släng av förkylning på återtåg och rekreation efter cirka 9 timmars plåtning i fredags som följs upp av två plåtningsdagar i veckan som kommer. 


Och såhär fyra filmer senare tycker jag att den som vill ska kolla på filmen Le Tableau (Tavlan).

Jag är inget Disneyfan och har aldrig riktigt sett tjusningen med glättiga barnfilmer överhuvudtaget men denna är väldigt fin. Handlar om en tavla som konstnären lämnat halvfärdig och figurerna i motivet som lever hierarkiskt utefter om de är färdigmålade eller ej. Mest gillar jag nog helt enkelt hur den är animerad, karaktärernas utformning och färgerna. 

Se den och bli glad. Det blev jag. 

Skriv en kommentar

Jag växte upp med en massa tecknade filmer som inte var Disney, så jag har aldrig riktigt favoriserat de filmerna heller. Andra tecknade filmer har en tendens att vara mindre "färgglada" på något vis, lite mer brutala och framförallt, absurda på det bästa viset en tecknad film ska vara. Kanske för att de var från Soviet... som The Snow Queen (av Lev Atamanov) och Adventure of Buratino (A. Tolstoy). En av mina favoriter kommer allt... Visa hela »

Tänkte på dig när jag såg dessa smycken. Vet inte om du brinner för sådant här lika mycket nu som då, men de är hemskt fina i vilket fall! www.etsy.com/shop/mrd74

Varför bloggar du inte längre? saknar att bli inspirerad av dig!

vad hände med bloggen?
saknar!

Kommentera