Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Det är lördag och idag har jag stått på julmarknad och sålt några av produkter i företaget. Det var en 4 timmars lång marknad och vi stod inomhus, så skönt! Förra året stod jag och kollegan på 7 eller 8 julmarknaden och det var fruktansvärt slitsamt, så i år valde vi att bara stå på en.

Efter marknaden gick jag en sväng på stan för att köpa lite julklappar och nu sitter jag och väntar på att pizzadegen ska jäsa medan min man och son myser framför tv:n. Var precis också över hos grannen för att hämta lite kreationer som jag skapade för några veckor sedan i samband med min grannes födelsedagsfirande. Hon överraskade hela gruppen med 2 (eller 3?) timmars keramikskapande och nu har allt blivit klart efter att ha stått i ugnar och blivit glaserade.

När det blir så kort med tid, så får man snabbt komma på något att göra och alla började genast att söka på Pinterest. Det här inspirerades jag av:

Bild:Pawena Studios

Och, ehh... Här är resultatet...

Vi kan väl gemensamt konstatera att jag inte har en framtid som lerkonstnär? Men kul var det iaf!

Jag har aldrig varit så mycket för motiverande citat generellt, då det känns så mycket som en kliché. Men, i mitt företagande har jag märkt att det verkligen kan ge effekt om man hittar rätt sorts citat. Vi människor påverkas så himla mycket av allt som sker runt om kring, vissa mer än andra. Och då kan ett enkelt citat göra stor skillnad.

Ett quote som har följt med mig länge är föjande:

Det finns så många som funderar och funderar över sina idéer och inte vågar satsa. Men man kommer aldrig riktigt att vara 100% redo, så då tycker jag det är bättre att bara köra och det försöker jag att tänka på i alla lägen.

Ett annat quote på samma spår:

Så, oavsett om det handlar om företagande eller något privat, låt inte du själv vara bromsklossen för det du vill skapa/göra.

Vart tar tiden vägen? En fråga som nog de flesta ställer sig själva just nu. Tiden bara rinner iväg så här i slutet av året, både på roliga saker och på vardagssysslor som man helst inte alls vill ägna sig åt. Julstök, jobba ikapp allt så att man kan vara ledig under julen etc.

En rolig sak som händer i veckan är att jag åker ner till Stockholm för Way up North, som är en konferens för bröllopsfotografer i Europa. Varje år har de en get together någonstans i Europa, och i April sker konferensen i Cannes. Nyligen har de också börjat med Way up North Locals, och på tisdag sker detta i Stockholm. Flera bröllopsfotografer föreläser och denna gången ska även jag vara med på ett hörn, på en intervju/snack på scen. Jättekul att få vara med på och jag hoppas att jag kan bidra med någon slags inspiration för publiken som bara består av fotografer såklart.

Utöver det har jag flera möten och nätverksträffar som jag ska vara med i veckan. Att gå på nätverksträffar är något som tar väldigt mycket energi, i alla fall för mig, men som kan ge otroligt mycket för en om man befinner sig i rätt sammanhang. Mycket business handlar ju om kontakter, så det är värt att lägga tid på nätverkande även om man inte alltid tycker att det är kul. I ett blogginlägg snart tänkte jag tipsa om lite saker när det kommer till nätverkande som kanske kan hjälpa den blyge. Stay tuned!

Förra veckan var jag på Breakits Retail Tech i Stockholm. En väldigt intressant dag med många bra talare och paneler om framtidens handel. För att väldigt snabbt sammanfatta dagen så kan vi konstatera att det inte finns något som heter "handelsdöden" och att kunden står i fokus, något som många glömmer i jakten på sälj eller byggandet av varumärke.

På vägen mot tunnelbanan på Fridhemsplan efteråt gick jag förbi butiken D Brand x Friends. Kläder till vuxna och till barn, inredning, livsstilsprylar, café och barberare. I LOVE! Om du går och strosar runt Fridhemsplan, gå förbi Fridhemsgatan 43 och besök D Brands x Friends ett besök.

"A cultural hub that strive to feature international brands, from different segments, all with the aim to pave a way for a more sustainable future."

Idag har jag och kollegan Kristina stylat till en fotografering för Schalins of Sweden. Det är alltid kul att se hur kulisserna ser ut under en fotografering tycker jag. Medan slutresultatet ofta blir fint, är det ofta ganska oglamouröst och rörigt vid sidan om. Att fotografera i naturligt ljus är en stor utmaning under denna tiden av året. Vi har cirka 2-3 timmar på oss att fotografera bara, så det blir inte mycket tid över till att byta location eller ändra stylingen. Så man får dela upp allt på flera dagar om man vill ha många olika uttryck i bilderna.

Själva fotograferingen går ofta snabbt när vi fotar. Det som tar tid är att planera och fixa med rekvisitan.

Oskön ställning på bordet nedan. Fick typ kramp i magen efter den posen, haha!

Ett exempel på resultatet ser ni nedan. För att se resten får ni följa @schalinsofsweden tycker jag. ;)