Stor technofest intar "ny" lokal i Frihamnen – tyska duon Pan-Pot huvudakt

Den 24 november i år intar konceptet NICHT! Stockholm och Magasin 9 i Frihamnen, en lokal där det tidigare varit glest med klubbevenemang. Den aktuella NICHT!-kvällen skulle ursprungligen ha arrangerats i Oslo, men är nu flyttad till Stockholm.

Kvällen huvudakt är tyska duon Pan-Pot, och support kommer i form av en blandning av svenska, norska och danska dj-namn. Bland dessa hittas till exempel Diamandy, Inkfish, Gullfisken och May Larke.

Mer information hittar du via Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Ny klubbsatsning: Tisdags-techno i nyrenoverat och anrikt nöjespalats

Den 3 oktober är det premiär för konceptet Techno Tuesday Sthlm. Klubben kommer att husera i det anrika nöjespalatset Hamburger Börs som nu nysatsar under namnet Nya Hamburger Börs. Kvällarna kommer att vara gratis och äga rum en tisdag i månaden mellan 20-01.

På premiären den 3 oktober spelar Peder Mannerfelt och Billie Jo. Den 7 november är det dags för Pär Grindvik och Sandra Mosh innan Joel Mull och Lego avslutar säsongen den 5 december.

Bakom klubben står Calle Dernulf och Nya Hamburger Börs. Calle Dernulf driver bland annat Department Festival och klubben KRETS, men satsar han alltså på tisdags-techno.

– Techno Tuesday Sthlm är en plats för alla som älskar den råa kraften i techno och som älskar att dansa, säger Calle Dernulf.

För mer information och löpande uppdateringar, följ klubbens Instagram-konto.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Boiler Room återvänder till Stockholm – utlovar "an essential line-up of house music favourites"

Nu står det klart att klubbkonceptet Boiler Room kommer tillbaka till Stockholm. Datumet är 28 oktober, och även om lineup ännu inte släppts så utlovas "an essential line-up of house music favourites". Festen pågår mellan 21-03, och kvällen kommer att husera på B-K i Frihamnen, det vill säga före detta Banankompaniet.

Biljetter släpps imorgon tisdag, den 5 september via denna länk.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

"Liten nystart" för klassiska Tranans bar – house, techno, grymt ljud och bra röj utlovas

Nu på fredag, den 1 september, drar säsongen igång i källaren på klassiska Tranans bar vid Odenplan. Ny musikansvarig och dj-bokare är Hampus Drake som själv har spelat skivor på Tranan i två decennier. När han nu får bossa över musiken så beskriver han det hela som lite av en nystart.

– Tranan har ju alltid varit en barklubb där vi haft grymt feta dj:s med fokus på house, disco och techno. Men nu satsar vi lite extra med starka lokala bokningar och det förs även samtal med internationella namn, säger han.

Han berättar vidare om hur källarens "grymma PA-system" passar perfekt för dj:s som spelar mycket vinyl.

– För att vara en bar som ligger mitt i stan så har vi lyckats hålla musiken väldigt underground och spännande, mer än va dom flesta ställena klarar som ligger i stan, säger Hampus Drake på Tranan och fortsätter:

– Det brukar bli bra röj och en speciell vibe som är svår att få i Stockholm. Känns som det kommer bli högt tryck och alla är fett taggade, säger Hampus Drake.

premiärkvällen spelar Yourhighness och Olof Uhlin. Bland kommande bokningar hittar vi sedan namn som Global Business, Mark 7, Västkransen Records, Samo DJ, Ari Bald & Cj Scott, Hanna Makowsky, Studio kollektivet och många många fler.

Tranans bar har öppet från 17-01 alla dagar i veckan. För mer och löpande informaton, se hemsidan eller spana in Instagram-kontot.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Här är nöjesduons nya nattklubb – fokus på "glad och dansvänlig tech house"

Redan nu på fredag, den 25 augusti, öppnar en ny nattklubb i centrala Stockholm. Namnet är Sensu Night Market och klubben kommer att husera på restaurangen Kasai på Linnégatan 18 med öppet varje fredag och lördag mellan 23-03.

– Vi är själva över 30 nu och har med åren blivit mer kräsna och vill därför skapa en miljö som vi själva hade velat besöka som gäst, säger Pontus Rudin och Albin Winterhagen som står bakom satsningen, i ett pressmeddelande.

Pontus och Albin har tidigare arbetat med nattklubbar på ställen som Café Opera, Atrium och Wall, och vill med detta projekt skapa en plats som blandar mat, dryck, musik, människor och intryck.

– Vi tror på en varm och välkomnande service, och vi vet att våra gäster reser mycket och tar med sig influenser hem gällande både känsla och musik. Musikprofilen kommer hålla en internationell standard och beskrivs som glad och dansvänlig tech house, säger duon i pressmeddelandet.

Till premiären den 25 augusti flyger man in Eran Hersh från Miami. För mer och löpande information, spana in Sensu Night Market på Instagram.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.