Stockholms bästa semla 2024

Äntligen var det dags igen för årets höjdpunkt, Thatsup stora semmeltest! Stort tack till Mornington Hotel för att vi fick genomföra det ännu ett år hos er.

Så här går testet till:
Konditorierna och bagerierna väljs utifrån Thatsups läsares tips, som eftersöks via sociala medier, smaktester från tidigare år och från Thatsup-redaktionens lokalkännedom. Juryn betygsätter bullarna efter utseende och smak med poängskalan 1–5. Om flera bullar får samma poäng får de en delad placering. 

Årets jury bestod av 26 noga utvalda medlemmar:
- Thatsups ambassadörer, som är ett community av fantastiska människor som upptäcker stan och delar med sig av sina upplevelser på thatsup.se
- Foodies, kockar, bagare och andra semmel-lovers.

Vissa tillfrågade bagerier och caféer har avböjt från att medverka.
Stort tack till Svensk Husman som kittade oss med den mest klockrena merchen, som vår jury älskade.

     

Vi har ett resultat!
Efter att ha smakat på 29 semlor kom juryn äntligen fram till ett resultat.
“Mycket fin, ser rejäl ut – Jättegod och välbalanserad" och "Supergod, allt satt!", var några av kommentarerna om vinnarsemlan.

   

Ett stort grattis till Pesso Bageri & Café Fridhemsplan, som kammade hem förstaplatsen!
Andraplatsen knep Bergstrands Bageri (som vann stockholms bästa kanelbulle 2023).
En pallplats fick även Ritorno Konditori Etc. Odengatan, som alltid får höga poäng i Thatsup smaktester.


Topp 10:
4. Haga Tårtcompani & Bageri Vasastan
5. Vattenverket
6. Vallentuna Stenugnsbageri Centrum
7. K-märkt
8. Vår Gård
9. Granero Bakery
10. Brioche

Stort tack till alla som var med och tävlade, och till våra eminenta jury! Läs hela artikeln om testet här.

Här kommer samtliga tävlande och deras bidrag:

1. Vår Gård 2. Tössebageriet 3. Pocket Café by Pontus
4. Svedjan Bageri 5. Pesso Bageri & Café Lilla Essingen 6. Brunkebergs Bageri
7. Art Bakery NK Paraden 8. Brioche 9. Magnus Johansson Bageri & Konditori
10. Viggbyholms stationskafé 11. Park Kafé 12. K-märkt Garnisonen
13. Vallentuna Stenugnsbageri Centrum 14. Lidingö Bröd & Pâtisserie 15. Skeppsbro Bageri
16. Valhallabageriet Valhallavägen 17. Haga Tårtcompani & Bageri Vasastan 18. Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
19. Tegnérs Bageri Ekerö 20. Granero Bakery 21. Artipelag
22. Ritorno Konditori Etc. Odengatan 23. Bullar & Bröd Valhallavägen 24. Vattenverket
25. Spånga Konditori 26. Stora Bageriet Östermalm 27. Bergstrands Bageri
28. Bröd & Salt 29. Sweets By Camilla  

Saknar du din favorit?
Vissa tillfrågade bagerier och cafer har avböjt från att medverka.

;
Event på Thatsup

Vi älskar upplevelser och det är mycket roligare att uppleva saker tillsammans. Våra medlemmar, de som recenserar på Thatsup, betyder mycket för oss. Genom att dela med sig av sina upplevelser vare sig det är på en restaurang, bar, café, salong eller i en park, hjälper det andra att hitta guldkorn i stan.

Vilka är våra ambassadörer? Det är de som ger det där lilla extra. De skriver många och tydliga recensioner, men är även aktiva på sajten och vi tackar dem för detta genom exklusiva event. De hjälper oss att vara relevanta. Du ser vem som är ambassadör genom A-markeringen på deras profilbilder. Alla våra medlemmar kan ansöka om att bli ambassadörer, här kan du läsa mer om hur du blir ambassadör.

Vill du också gå på event? Börja med att bli medlem på Thatsup och sätt sedan igång med att skriva recensioner. Här kan du se de roliga event som vi haft och klicka dig vidare för att läsa mer och se fler bilder. 2020 blev som för alla andra inte som vi tänk. Under 2020 valde vi att inte genomföra medlemsevent för att minska smittspridningen.

Har du frågor? Följ oss och skicka ett meddelande 🙋🏼‍♀️
Ida Berzen & These Sundevall, Community & Marketing Team

 

Ambassadörer 2024
Har koll på Stockholm? Är du bra på att dela med dig av dina tips? Är du den där vännen alla frågar var de ska gå? Då borde du ansöka om att blir ambassadör.
Läs mer här

 

Göteborgs bästa semla 2023
Äntligen var det Göteborgs tur att samla experter och semmelfantaster för att testa sig ignom det bästa Göteborg har att erbjuda i Semmelväg. Det var ett hungrigt gäng som samlades på Radisson Blu Scandinavia Hotel för att smaka och analysera de modiga 23 bagerier som ville ställa upp.

 

Stockholms bästa semla 2023
Äntligen var det dags igen för februaris största höjdpunkt, Thatsup stora semmeltest!

 

Välkommen till Thatsup Bootcamp!
6 veckor, 6 olika träningsstudios - hur kul?
Varje onsdag kl 08.00 i 6 veckors tid bjöd vi in våra Thatsup ambassadörer och andra härliga profiler till Thatsup Bootcamp.

 

Stocholms bästa Saffransbulle 2022
Sedan september, då vi ihop med en fantastisk jury korade Stockholms bästa Kanelbulle, har vi längtat och planerat - nu är det dags igen. Ingen jul utan saffransbullar, eller hur? Välkommen till 2022 saffransbulle-test!

 

Drinkskola på Phamarium
Där Sveriges första apotek en gång öppnade på 1500-talet, på Stortorget i Gamla stan, hittar du idag den prisbelönta cocktailbaren Pharmarium. Vi bjöd in Thatsup Ambassadörer, profiler och nära och kära till en kväll i drinkarnas värld.

 

Göteborgs bästa räkmacka 2022
I år, för första gången, har vi tagit oss an den underbara utmaningen att utse Göteborgs bästa räkmacka! 

 

Stockholms bästa kanelbulle 2022
I sann traditionsanda var det dags att use Stockholm bästa kanelbulle! häng med!

 

Rumble/sway bjuder in till exklusive cocktailskola
Tillsammans med Rumble/Sway bjöd vi ambassadörer, vänner och mat - och dryckesprofiler för en eftermiddag i drinkarnasvärld.
Vi började med en gedigen och mycket intressant genomgång där vi fick veta allt om Rumble/Sway, hur dem jobbar med cocktails och deras vision.

 

Thatsup + ISH bjuder på frukost
En ljummen måndagsmorgon i maj bjöd Thatsup och Ish Café in till frukost!
ISH Cafe är en nytänkande, trendig och kreativ plats där det serveras "food for every mood". Ett mellanting mellan frukost, café och restaurang.

 

Stockholms bästa kardemummabulle 2022
Äntligen är det dags för Thatsup att få återuppta våra extremt uppskattade och roliga smaktester! Tidigare har vi bland annat testat kanelbullar, saffransbullar och semlor. Nu är det hög tid att ge kardemummabullen samma uppmärksamhet.

 

God Jul 2020
Som med allt annat blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss för våra ambassadörer. Ett år med inställda event, middagar och träffar. Därför åkte vi hem till ambassadörerna för att levera en julklapp. Som tack för alla recsioner och fina digitala stunder i detta community.

   

 

Stockholms bästa kanelbulle 2020
Återigen dags att smaka sig egenom Stockholms bästa bullar. Denna gång på Strandvägen 7a och nya ansikten i juryn. Kan det ha blivit de vackraste bilderna från något kanelbulletest?

 

Måla & Skåla
Dags att korka upp vinet och bli kreativa med våra ambassadörer. Med en hel del guidning och klingade i glaset så doppade vi penseln i färgen och skapade konst tillsammans. Det var så roligt att få skapa tavlor tillsammans.

 

Stockholms bästa semla 2020
Tänk att semlor kan väcka så mycket känslor. Ska den vara klassisk eller en galen nytappning? Vi testade klassiska semlor från 34 bagerier, och vi fick ett unikt resultat!

 

Stockholms bästa saffransbulle
Efter flera önskemål från våra läsare och medlemmar, har vi nu anordnat vårt första test av saffransbullar! Under ett blindtest fick juryn, som bestod av 20 utvalda smakdomare, testa alla 26 tävlande saffransbullar. Alla jurydeltagare lyckades orka smaka på alla 26 bullar! 

 

Thatsup Staycation 2019
Äntligen var det dags för en exklusiv Staycation för våra ambassadörer. Med miljön i fokus turistade vi i vårt fantastiska Stockholm. Vi startade med en härlig brunch på Kornhamnstorg No 53 för att fortsätta med ett besök på Fotografiska innan vi checkade in på Clarion Hotel Sign. Där lämnade vill julklappar till behövande, åt middag och nattbadade i poolen på taket och tog det lugnt i relaxen. Morgonen efter började med yoga innan den fantastiska frukostbuffén.

 

Silent Disco & Vodkaprovning på Folkpaken
En helkväll vi sent kommer att glömma. Det började med en exclusiv vodkaprovning som tog alla deltagare med storm. En ordentlig middag där vi fick smaka det bästa från Folkparken och avsluta ordentligt med att dansa konstant i nästa 2,5h.

 

Stockholms bästa kanelbulle 2019
En otroligt imponerade av juryn som aldrig har ätit så många kanelbullar. 34 bagerier och konditorier var modiga att skicka sina bullar till smakdomarna som genom ett blandtest kunde vara överens om att vinnaren är....

 

Beatyevent på Mihi Stockholm
Ett gäng duktiga recensenter träffas på nyöppnade Mihi och får en uppfräschning inför sommaren. Under kvällen erbjuds formning, plock och färg av bryn, färgning av fransar samt spraytan för ansikte och dekoltage. Vi dricker bubbel äter snittar och pratar om våra sommarplaner.

 

Smaka på Stockholm
För första gången var Thatsup på plats på en av världens största matfestivaler med eget tält. Under fem spännande dagar minglade vi med foodies, arrangerade roliga tävlingar och guidade besökarna direkt på plats. Thatsup-tältet hade flera härliga gäster som arrangerade tävlingar och erbjöd sin expertis inom olika spännande områden och självklart fick vi sällskap av härliga medlemmar. Vi åt massa god mat och dansade till stängning.

 

Löjromsprovning & brunch
Vilken magisk lördag det blev när vi fick testa på denna unika löjormsprovning på Lykke & Löjromsbaren. Vi fick både dryck och löjrom serverat och presenterat av riktiga proffs. Efter provningen högg vi in i den fastastiska nordiska bufféen.

 

Thatsup Workout
Vi startade med ett hårt pass i gymmet med tunga parövningar och tog ut oss till max. Efter passet kämpade vi oss upp till Selma City Spa, där vi fick vår belöning. Vi virade in oss i härliga morgonrockar och gick ut på takterrassen. Vi lyckades pricka in en magisk solnedgång och fick mjuka upp musklerna i den varma poolen. 

 

Stockholms bästa Semla
Äntligen dags att utse Stockholms bästa semla 2019! Smakdomarna träffades på Mornington och under ett blindtest fick de smaka semlor från 30 bagerier runt om i Stockholm. Här kan du läsa mer om tävlingen.

 

After Work
Vi kickade igång 2019 med en after work tillsammans med våra medlemmar på fantastiska Tako. Härliga gindrinkar, goda tilltugg och skön musik får oss att glömma det kalla vädret utanför. Vi delar med oss av våra favoritställen och kör igång med ansökningarna till vårens ambassadörsgrupp.

 

Thatsoup - Sopprovning
Vi bjöd in våra ambassadörer och några utav våra duktiga recensenter som fick en unik sopprovning på The Loungery. Det serverades gazpacho med tequila, borscht med vodka och ärtsoppa med punsch.

 

Ambassadörsmiddag
Vår första ambassadörsmiddag. Det fanns ingen risk att gå därifrån hungrig utan istället var det svårt att få plats med alla rätter på bordet. Vi gottade oss i kökets val från menyn och alla fick vi egna favoriter. Som avslut kom den magiska desserten, ett stort fat med nästan alla efterrätter från menyn, vilket lyx! 

 

Stockholms Bästa Kanelbulle
Den noga utvalda juryn har tagit sig igenom 23 kanelbullar bakade av modiga bagare, konditorier, hantverkare och passionistas som ställde upp i årets test. 

 

Thatsup 10år
Thatsup 10-årsjubileum, vilken kväll det var! På den självklara platsen Poké Burger Norr Mälarstrand, gungade vi lätt tillsammans för att fira de 10 år som gått. Allt som började med nöjesbloggen Whatsup Sthlm i en källare till att nu vara Sveriges största krog- & nöjesguide. För att tydligt se hur utveckligen gått kunde man följa dessa 10år på vår tidslinje.

 

Let´s Make Cocktails
Edrington välkomnade oss och utöver att njuta av den fantastiska lokalen och terrassen även lära oss mer om The Macallan och Highland Park. Efter det tog Johan Evers över och vi fick lära oss skaka fantastiska drinkar som vi stolt kan servera framöver.

 

Dillsnaps & Svenska Kräftor
Några utav våra fantastiska bloggare var på plats tillsammans med några medlemmar och vinnare av en tidigare Facebook-tävling. Vi startade denna härliga kväll med att mingla på framsidan av restaurangen innan vi fick ett vackert pyntat bord för att hugga in i en 3-rätters meny där såklart huvudfokus låg på Svenska signalkräftor.

 

Thatsup ❤️ Boule
En solig eftermiddag radade vi upp oss tillammans med några medlemmar för att avgöra vem som var bäst på boulebanan. Det fina med att spela boule är att det går utmärkt att göra medan man både äter och dricker!

 

Meet and greet
På en afterwork som kickade igång sommarkänslorna fick några medlemmar träffa Thatsups community manager Ida. En kväll med härliga flamingo-drinkar, goda rätter från menyn och riktigt härlig stämning!

 
;
Göteborgs bästa räkmacka 2023

Äntligen var det dags igen att kora Göteborgs bästa räkmacka! I år har vi utvecklat konceptet och låtit alla tävlande leverera sin smörgås till Clarion Hotel Draken för ett blindtest.

Juryn bestod av några av Göteborgs främsta smakexperter och foodies. De tog uttagningen på största allvar och bedömde smak och utseende för att sedan sätta ett totalbetyg på 1-5.

En klassisk räkmacka i all ära. Men vi märker att Göteborgaren är redo för något nytt och innovativt.

Vinnaren är Röda Rummet
Med kommentarer som:
Mindre men smarrig som tusan
Pigg och fräsch
Balanserad, nyanserad, kvalitet!
Trevliga inslag inte för mycket av något
Trodde jag ogillade tomat och räka, men var svingott!

   

Andra platsen blev delas mellan Sjömagasinet och Fiskbar 17

Tredjeplatsen går till Hedlunds Havsbar

   

 

Ett stort tack till alla tävlande som var modiga att ställa upp. Vi kan konstatera att det finns en anledning för Göteborg att vara stolta över sina räckmackor. För det är en väldigt hög nivå. Här är en lista på alla tävlande.

Cuckoo's Nest

Heaven 23

Sjömagasinet

Kajutan Saluhallen

Avalon Restaurang

Hedlunds Havsbar

Junggrens

Fiskbar 17

Swedish Taste

 

Röda Rummet

 
;
Stockholms bästa kanelbulle 2023

Den 28 september samlade vi en taggad jury på vackra Mornington, för att blindtesta oss igenom de bästa kanelbullarna Stockholm har att erbjuda. 31 konditorier var med och tävlade och bullarna numrerades för att behålla sin anonymitet. Därefter fick jurymedlemmarna betygsätta varje bidrag 1-5.

Så här går testet till:
Konditorierna och bagerierna valdes utifrån Thatsups läsares tips (som eftersöktes via sociala medier), smaktester från tidigare år och från Thatsup-redaktionens lokalkännedom.
Juryn på 24 personer valdes ut genom personlig smakpalett, lokalkännedom, expertis och personliga kontakter. Juryn betygsatte bullarna efter utseende och smak med poängskalan 1-5 utan att veta vilken bulle som tillhörde vilken bageri. Om flertal bullar får samma poäng får de en delad placering. Vissa tillfrågade bagerier och caféer har avböjt från att medverka.

Stort tack till Svensk Husman som sponsrade juryn med underbar kanelbulle-merch.

Juryn
Vi har satt ihop en jury bestående av kulinariska masterminds, folk med stenkoll på Stockholms utbud och matentusiaster. En härlig blandning av kockar, Thatsup-ambassadörer och smakexperter.

     

Vi har ett resultat
Efter noggrant övervägande och tisslande och tasslande runt borden korades... *trumvirvel*

Vinnaren är! Bergstrands Bageri som var en favorit bland juryn och inte bara fick höga betyg, utan även flera stjärnor i jurypappret.

På en värdig andra plats kom Pocket Café by Pontus en stadig tävlande som aldrig hamnat utanför topp 10.

På en tredje plats kom Kosterheds Konditori som år efter år håller sig på topp tre listan.

Topp 10
1. Bergstrands Bageri
2. Pocket Café by Pontus
3. Kosterheds Konditori
4. Granero Bakery
5. Skeppsbro Bageri
6. Ritorno Konditori Etc. Odengatan
7. Lidingö Bröd & Pâtisserie
8. Spånga Konditori
9. Socker Sucker
9. Tegnérs Bageri Tullinge
10. Gateau Sturegallerian
10. Vallentuna Stenugnsbageri

Nedan kan du se alla modiga som var med och tävla.
Siffrorna är de nummer de hade i tävlingen.

Saknar du ditt favoritkonditori? Tipsa oss gärna i kommentarerna nedan. Det kan också vara så att de tackat nej till att delta.

Svedjan Bageri Bröd & Salt Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Balders Bröd Fabrique Brunkebergs Bageri
Pocket Café by Pontus Vallentuna Stenugnsbageri Brioche
Gateau Haga Tårtcompani Lundbergs Konditori
Skeppsbro Bageri Socker Sucker Spånga Konditori
Bullar & Bröd Eatery Kungsholmen Gunnarsons Specialkonditori
Vattenverket Bergstrands Bageri Viggbyholms stationskafé
Park Kafé K-märkt Riddarbageriet
Tössebageriet Granero Bakery Lidingö Bröd & Pâtisserie
Konditori Genuin Tegnérs Bageri Ritorno Konditori Etc. Odengatan
  Kosterheds Konditori  
;
Göteborgs bästa semla

Äntligen var det Göteborgs tur att samla experter och semmelfantaster för att testa sig ignom det bästa Göteborg har att erbjuda i Semmelväg. Det var ett hungrigt gäng som samlades på Radisson Blu Scandinavia Hotel för att smaka och analysera de modiga 23 bagerier som ville ställa upp.

Juryn visste inte vilken semla som tillhörde vilket bageri även om vissa hade sina aningar. De bedömde utseende och smak och satte sedan ett betyg 1-5. Alla betyg räknades sedan ihop för att få fram en vinnare.

Margaretas Bröd & Bakverk
Brödfabriken i Jonsered
Twentyfourseven Gothia
Cum Pane
Brogyllen
Sylvain Marron Patissier
Dahls Bageributik
Löfgrens Bröd & Fika
Portens Bageri
Theas Torteria
Lasse-Maja Bageri & Café 
Le Pain Français
Villa Belparc
Arket

Garveriet i Floda

Da Matteo
Ahlströms Konditori
Fröken Olssons Kafé
Evas Paley
Condeco
Steinbrenner & Nyberg
Konditori Kampanilen
Konditori Kampanilen  

 

;
;