Jag vet inte riktigt alls när jag kommer hinna/kunna blogga de närmaste dagarna. Det är modevecka i vår huvudstad och jag tänker att jag ska ägna ett par, tre dagar åt visningar och annat härligt i modets tecken tillsammans med vänner och kollegor.


Tänkte dock på en sak som gjorde mig så himla tja, irriterad rent ut sagt. Läste en mini-intervju med ett antal svenska modepersonligheter och de fick bland annat svara på vad de trodde att besökarna på modeveckan skulle bära. Ett svar bet sig fast i minnet: "Svart antagligen. Det är ändå ingen som vågar något annat."

Är det vad mode är för svenskar? Svart?

Det är som att kalla sig matematiker och bara kunna sjuans gångertabell.

Varför bry sig om regler, normer och allmänna åsikter när man kan göra precis tvärtom.


Vi ses på modeveckan - iklädd regnbågens alla färger, mönster, modeller och känslor. Det är ju en modefest, ingen begravning.

Skriv en kommentar

nu kör vi! vi ses där ;)

wish I was there. just nu.

Bra rutet!

Hejja Kajsa!

ja, hade jag kunnat komma hade jag förmodligen burit något rutigt, prickigt, gult eller turkost, med mustascher och ränder, eller helst allt på en och samma gång.

Vad spelar det för roll vad de som arbetar med mode har på sig. Fel fokus... Jag ska fan ha mjukisbyxor, är inte där för att leka modell

Har en kompis som fotar några visningar och hon sa exakt samma sak. Alla har svart, svart, svart.
Förstår, precis som du, ärligt talat inte grejen. Är folk verkligen så rädda för att ta sig utanför the safezone - som svart ju faktiskt är? Och om ja; vad är de rädda för?
Hade jag inte varit "en vanlig dödlig" och också fått visningsinbjudningar i brevlådan skulle jag förmodligen gjort... Visa hela »

Kommentera