Chanel visar det på catwalken, modejobb i de största tidningarna använder dem och Topshop gör kopior. I julklapp fick jag ett stort och mjukt paket som innehöll just ett par stickade shorts. Eller snarare ett par stickiga får omvandlade till ett par mameluckartade shorts. Hurra sa jag och hoppas på att inte behöva få urinvägsinfektion tre gånger i vinter som jag fick förra.

Snygga är antagligen inte ordet jag skulle använda om dem men definitivt praktiska och sköna att bära under klänningar och kjolar för att hålla underkroppen varm.


Jag är ju inte den mest trendbesatta personen i världen men å andra sidan så finns det inget roligare med mode än att experimentera med det. Jag gillar tanken på att använda ett klassiskt plagg i en uppdaterad version och få det att fungera. Frågan jag ställer mig är bara om man inte måste vara just ungefär en modell i Chanels visning för att shortsen ska funka?

Ofta känns det som att de mest hajpade plaggen från visningar är just de plaggen som väldigt få människor kan bära. Om Elin Kling tar på sig shortsen skulle det nog anses vågat och coolt jämte åsikter som fult och för trendsucktande. Som när hon hade på sig den omtalade "nakendräkten". Men reaktionerna skulle i mesta mån antagligen bli positivt. Men om jag, 160 cm helt vanlig tjej, tar på mig dem - skulle reaktionerna bli densamma?

Jag är varken före detta modell eller innehavare av en gigantisk blogg och ibland undrar jag inte om det är vad som behövs för att komma undan med mycket mode(trend?)mässigt.

Om jag tänker prova att ha dem som shorts? Jajemän. Det är ju just det mode är till för, att experimentera med.

Skriv en kommentar

Ibland undrar jag också. Inte så att jag vill ifrågasätta människors förmåga att tänka själva, men det har en benägenhet att skapas någon grupphets kring vissa grejer. H&Ms designersammarbeten är ett exempel. Jag kan slå vad om att folk inte skulla bli lika på om jag satte på mig shortsen. Fast vad vet jag, jag är ju inte i närheten av hennes läsarsiffror. Det är klart man ska få insp... Visa hela »

sv. Åh tack så jättemycket fina du!
Känner mig oerhört karusellig i den och tänkte, när det blir lite varmare, ha på mig en orkesterjacka till och leka cirkusdirektör.

du kan göra dem fina kajsa, det tror jag absolut.

Fan förlåt Kajsa! Skulle ha sagt det tidigare, men se det såhär. Du hittade rätt tillslut! Helt underbart!

Självklart ska jag kolla på programmet. Har det börjat gått än?

Angående dom stickade shortsen, köp/gör aldrig vita. För då kan folk missta det för en blöja.

/Fashionfreak-Jonas

hörreduru, du var väl inne och levde loppan i stylisternahuset om jag inte minns fel, bitchelito! och paris kommer den 31januari, sjukt spännande, pirrigt och nervöst... tur att din show finns på nätet så att man kan följa dig internationellt!

Hej, vilken trevlig blogg du har :) När jag ändå är här vill jag passa på tipsa om min blogg som du hittar på wordsbyme.se. Där kan du se mina senaste tavlor, läsa om mitt 2010, mina senaste shoppingfynd osv.. Ha en trevlig dag!

Jag tror det beror på hur man bär upp plaggen också. Jag kommer ihåg en tjej som gick på mitt gymnasium, hon hade den mest fantastiska klädstilen och hon klädde sig precis hur som, trendigt eller ej trendigt. Vissa saker hon bar var fruktansvärt hemska men det var något med sättet hon bar dem på. På henne såg allting ut som drömmar :)

fint :)

jag tycker det är så tokigt fint med mönsterstickade shorts, men jag har legat lågt hittills. asos hade ett par jag föll platt för... de är på rea nu. hrm,

Jag tror du kan ha dom som shorts! Superlånga supersmala ben är fint, ja, men det är minst lika fint med lite mer vanliga ben.

Och jag måste ändå fråga, du verkar ju vara en tjej med koll, men vet du var bild nummer 3s shorts kommer ifrån. jag <3<3<3 dom och vill se vilket utomräckhållpris dom ligger på. om du vet?

Kommentera