Hemma i en tom lägenhet efter tre alldeles vilda dagar av modemaffia, visningar, vänner, sjukliga mängder edamamerbönor och ett litet jobb med Niklas.


Fick denna skickad till mig av Max Factor-teamet. De haffade nämligen mig och Emmi både en och två gånger för intervju under modeveckan och här kan man bland annat höra oss snickelisnacka lite! (Emilia de Poret var ganska magisk i syn fjäderjacka och gravidmage på Whyreds visning för övrigt.)


Hade fått flera mail och kommentarer på Facebook ifrån vänner, och även människor som jag ej känner, som var upprörda över att jag tydligen fick väldigt taskig och hård kritik i dagens avsnitt av Stylisterna. Saken är den att jag varken sett måndagens eller dagens avsnitt. Varför? Jag har inte haft tid och i ärlighetens namn: det var jobbigt att få kritik en gång med en kamera upptryckt i ansiktet. Att se deras diskussioner om vad jag är/har gjort fel gör mig bara ledsen och alldeles för självkritisk, igen. Jag klär mig inte som en Sofis Mode-tjej. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Därmed var jag dömd redan på förhand i uppgiften. Därför är det också tråkigt att jag inte tycks få någon som helst förståelse för att min garderob är så långt bort som det bara går från ämnet. Jag behöver på intet sätt få beröm för det jag gjorde, men en viss förståelse hade känts mänskligt.


Jag har ännu inte bestämt om jag kommer fortsätta kolla på avsnitten. Både för att det var jobbigare än vad jag trodde och för att det ärligt talat känns som att juryn är ganska oproffsiga i sitt jobb ibland. Hade jag vetat att vi i programmet skulle bli skrattade åt, stundom hånade, få kritik för att vi har en personlig stil och utstå sådan mental ångest hade jag kanske tänkt över min medverkan. 

Jag har full förståelse för att detta är TV och att det finns manus och det behövs en jargong för att ge allt krydda. Men jag började tvivla på om jag var någonting överhuvudtaget värd i branschen, hade någon som helst talang och ifall min kreativitet som jag alltid varit stolt över istället var dålig. Och det gör mig så jävla ledsen att jag tänkte så.

Jag har sett min personliga klädstil som något positivt, min kreativitet som något himla bra och mitt sätt att tänka utanför boxen som en sak att ta till vara på. Det tänker jag fortsätta göra.

Men fy fan vad jag mådde dåligt över att aldrig aldrig räcka till fast jag försökte.

Skriv en kommentar

Men åh, du är ju bäst av alla i programmet!! Och vad tusan spelar en stylists personliga stil för roll egentligen? Man kan väl ha många strängar på sin lyra ändå, även om man själv har en viss stil? Jag menar; titta på alla designers! Inte klär de sig lika extravagant som det de visar på catwalken direkt. Jag tycker juryn är lite fånig och ytlig. Men du, det är ju också Sofis mode vi pratar om. Visa hela »

· Svar till Anna

<3!

Jag håller med Anna, du är bäst i programmet! Du har en egen stil som jag tycker mycket om, bl.a. för att den inte är mainstream. Och du inspirerar med dina diy-projekt! Fortsätt vara Kajsa.

Håller absolut med de som tidigare kommenterat!
Tycker du är fantastiskt duktig och kreativ. Jag upplevde inte bara juryn som oprofessionell i och med att de inte kunde hålla känslorna i styr när de skulle bedöma era arbeten (enligt mig satt de som tre högstadietjejer som tittar och kommenterar på hur de andra i klassen klätt sig), utan även för att de var helt inkonsekventa med vad de ville ha ut av er deltagare: de sa att du var fö... Visa hela »

Satt nästan och kokade av ilska framför datorn när jag fick höra dem väldigt oproffsiga kommentarerna om dig! Satan vad skönt det är med någon som faktiskt har en egen stil och inte bara alla dessa tjejer/killar som ser ut som om att dom har gått rakt ur en tidning. Äntligen någon som tänker lite själv. Älskar din blogg förövrigt och hoppas/tror att du kommer klara dig galant :)

DU ÄR JU BÄÄÄÄÄST!!!!!!!!!!! Ah, jag blir så arg på den skitnödiga tråkjuryn. Bläää.
Fika snart??

Alltså jag tycker att de kan spara på de elaka och spydiga kommentarerna. Ni alla har ju klätt er efter hur ni ser ut och vad ni passar i. Jag tyckte du var jättefin verkligen och som du skrev någon gång så klädde du dig i kläder du vanligtvis kanske inte skulle haft. Mode handlar inte om att se ut på ett speciellt sätt tycker jag. Inte styling heller. Man ska styla någon efter kroppsform, stil och tycke. En "Sofis-mode-tjej... Visa hela »

Exakt. Juryn har tydligen fastnat på högstadienivå. Du är finast och bäst min Kajsanos.

Herregud Kajsa. Du menar väl ändå inte på fullt allvar att du lyssnar på de där jävla idioterna? Skärp dig och kör hårt!

Hm..jag såg vilken fin bild du ritat av lina och hennes familj (Min storasysters vän)..lät som att ni känner varandra? Jag tänkte, brukar du vanligtvis rita folk, tänkte om du säljer..? :)

Det hela är ganska enkelt. De har en smak, du har en annan. Självklart ska du inte ta åt dig av att de inte gillar din smak. På samma sätt ska de kunna uttrycka sin åsikt utan att behöva bli kallade oprofessionella. Nu sjönk du i mina ögon.

· Svar till Johanna

Som jag skrev handlar det inte om att jag inte kan ta att de inte gillar min smak och mina kläder. Men hade jag vetat att det skulle vara en tävling i vem som har finast kläder hade jag inte ställt upp. Oproffsigheten ligger i bland annat att jag inte tycker att det är nödvändigt att en juryn bestående av vuxna kvinnor skrattar åt betydligt yngre människor, att de kallade en person slamp-liknande och att de var inkonsekventa i sina beslut. Syn... Visa hela »

Men det är ju klart, de berömmer bara de som har kläder som sina egna. Alltså: det de läst är "hett" i Sofies Mode. Du utmanar ju och är nyskapande och klär dig skitsnyggt!

Slyna och slampa håller jag med om, det visar bara på hur inskränkta de är. Men att de skrattar åt klädesplagg ser jag inget direkt konstigt med. Och jag tycker verkligen inte åldern hör till saken. Du är ju för fasen vuxen!

Ska bara tillägga att jag gillade din stil mer än vad jag gillar deras!

· Svar till Johanna

Men varför ska de skratta åt oss? Det känns bara förnedrande och ja, oproffsigt. Vi diskuterade så himla mycket med producenterna huruvida det skulle vara förnedringstv eller ej och de menade att vi aldrig behövde oroa oss för vi var där för att lära och bli schysst bemötta. Inte hånade. Åldern tycker jag definitivt hör till, naturligtvis är jag vuxen men hur kul känns det att en betydligt äldre person... Visa hela »

Kajsa. Helene här.
Jag har aldrig kallat någon för slyna som du vet. Jag sa att den outfit hon valde fick henne att se slampig ut. Men det hade kanske kunnat uttryckas bättre dock!
Du är jättebegåvad, och det vet du att vi tycker! Kram.

· Svar till Anonym

Helene, jag mailar dig på FB istället.

Jag har uppenbarligen inte fattat vad en stylist gör. Jag tycker till exempel att det känns ganska irrelevant vad man själv bär, huvudsaken är väl att man kan tolka vad som är lämpligt för ett visst sorts jobb. Visst till viss del marknasdför man sig själv, men jag skulle varje gång välja en person med en säregen stil framför en som var klädd i svart och var helt intetsägande!

Din klädstil är superhärlig och snygg och bra på alla sätt. Vem vill se ut som en kopia av alla andra?

Söta lilla Kajsa,
jag tycker att du är alldeles för unik och bäst för att ens beblandas med något som Sofies mode. Jag har aldrig riktigt förstått fascinationen över hennes mode, är ju sketa tråkig. Vidare så håller jag med fullständigt, de är så oproffsiga så man nästan skäms. De är vuxna kvinnor som beter sig som högstadieflickor!
Du ska veta att du är finast, bäst... Visa hela »

du ska vara så himla stolt som det bara går över att vara så tok-kreativ, fin och personlig och o-mainstream som du är! åh, jag blev så sur på dem när de sa att du kanske hade lite för personlig stil (eller hur var det de uttryckte sig?). enligt min mening har de inte förstått hälften av vad mode innebär om de tänker så.
du är finast och bäst och sötast och jag tyckte du var mer än fi... Visa hela »

Hej Kajsa!
Vet att vi varken hörts eller setts på länge men jag tycker du är grymt duktig! Du ska inte ta åt dig vad juryn säger. Du har din egen stil - fortsätt så! Vem vet, du kanske får din egen tidning i framtiden och då behöver du inte passa in i en tråkig mall. Hejar på dig i Stylisterna :)
Kram Carmen (din kompis från Cabarete)

Go Hamstern Go! :)
du vet att du har din egen lilla hejarklack som hejar på dig i soffarna! Och oss har du alltid, sen att Johan är lite konstig, ja, det får vi ta helt enkelt! ;) Har du sett hans studentbild på fb för övrigt? ;) haha skämt å sido! Du är grym och det vet du själv också. Tvivla inte på det - aldrig! <3

Kommentera