I väntan på sällskap för dagen kikar jag 1, 2, 3 gånger på olika modefilmer och små konstverk i filformat från modehusen. Tänkte att jag kan tipsa er om mina favoriter just nu.

Ni verkar inte riktigt uppskatta när jag bloggar high fashion på samma sätt som när jag bloggar om second handfynd och mina egna DIY men då jag har det både som jobb och intresse att känna av modevärlden i stort så delar jag med mig av utvalda bitar här.

Och vem kan egentligen säga nej till vacker filmkonst?


Rodartes film med Elle Fanning.

Miu Mius 'the powder room'. Jag gillar idén men utförandet är faktiskt ganska tråkigt. Känns som att man kunnat göra det hur vackert som helst men kom halvvägs.

Prada har alltid samma effekt på mig. Jag blir glad helt enkelt. Lekfullt och knasigt. 

Sen måste jag tipsa om den här filmen om 'the boy from broadmeadows'. Handlar om modellen Andrej Pejic som totalt tagit världen med storm. Jag brukar inte tycka att ett androgynt modellutseende är så himla spännande då det ofta blir nästan en klichée av "hej-mittimellan-tjej-och-kille" men det är något med Andrejs utseende som är totalt betagande. Han är utomjordisk på något vis. Och som hans mamma säger; han är den vackraste flickan jag sett. Men även den vackraste killen.  


Har känslan av att ikväll blir kvällen då jag ser både the Factory och min absoluta favorit; Cabaret med Liza Minelli. Bästa kostymfilmerna jag vet!

Skriv en kommentar

Älskar pradas film! Man blir så väldigt glad av den!

Kajsa du är skitduktig!

Jag har nu tittat på stylisterna enbart för din skull och jag hoppas verkligen att du fortsätter göra din grej och ignorerar råden att bli en kopia....

Man lyckas om man för något annorlunda till modescenen och det gör du genom att ha en egen stil men ändå har förmågan att styla moderiktigt men ändå lite annorlunda.

Sodie Fahrman och de i juryn skulle förmodlig... Visa hela »

åh vad fin översta var! har älskat elle fanning sen hon var ett litet gulligt barn, hon är en så sjukt bra barnskådis och nu efter filmen ovan är jag även övertygad om att hon kommer fortsätta vara grym skådis i många år framöver. och förmodligen även stilikon. och åh vilka vackra kläder. fint!

Kommentera