Jag får ofta frågan; vad jobbar du med?

Därför tänkte jag sätta igång en liten miniserie med inlägg där man får följa med mig via bilder och lite ord hur min dag ser ut.

Jag är frilansjournalist, illustratör och stylist men också stylistassistent.

Frilandjournalist och illustratör har jag jobbat som sedan jag var ungefär 18 år gammal och gick ut gymnasiet och det andra har kommit in mer och mer de senaste åren. Jag älskar att kunna jobba fritt, ofta bestämma över min egen tid och ha skrivbordsdag en dag för att i nästa stå på i en fotostudio och en tredje dag vara på IKEA och köpa mängder med inredning till en plåtning.

Det är inte hälften så glammigt som det låter men otroligt kul. Jag älskar det.


En lugn dag kan vara lite såhär.

Kommer till en studio. Den här gången i Vasastan. Man har redan börjat och förberett det det mesta så jag packar upp accessoarer, kollar in så att alla kläderna är med och fixar med en massa småsaker.

Så börjar man klä på och av modellen i ett raskt tempo. Här var det en sidendräkt i Schiapparellirosa som skulle plåtas av. Nathalie från Kotyr fixar med sina klämmor.

(ska tilläggas att modellen är väldigt smal, ja, men att hon var en frisk och glad 19 årig tjej med god aptit.)

Funderar på om vi ska använda någon av dessa fantastiska mockaväskor till imagebilderna.

Sätter ihop tilltänkta set med kläder som vi ska plåta. Älskade kombinationen av dessa färger.

Denna dag var som sagt ganska lugn så mellan varven av klädbyten, nya håruppsättningar och sminkningar så drack vi lite bubbel och spånade idéer.

Rullade igång imagebilderna där lekfullheten och kreativiteten fick flöda. Vi hade mottot att börja lugnt och sen ladda på med allt. Arwen hade världen längsta ben i den rosa kostymen.

Kollar in lite på skärmen och diskuterar de bästa vinklarna.

Sen hade jag inte så mycket mer bilder men allt som allt var vi nog i studion i ungefär 7 - 8 timmar non stop. Kotyrtjejerna var fantastiska som vanligt, fotografen Carlos Norén var ett energiknippe och modellerna gav allt. Hur bra som helst alltså.

Skriv en kommentar

Det där halsbandet (?) ser helt jäkla fantastiskt ut!

Vad kulkul att se. Har varit lite nyfiken, även att jag visste på ett ungefär vad du har i görningen.

Åh vad roligt Kajsa!

Den där mockaväskan skulle jag allt vilja kika närmare på :)

Halsbandet är grymt fint!

När du blir framgångsrik i framtiden kan väl jag få en praktikplats hos dig, jag är en arbetsmyra så ha mig i åtanke hehe

Cecilia: Den fina mockaväskan är från danska märket Maria Louise Suhr och finns på Kotyr.se

www.kotyr.se/eShop/marialouisesuhr.aspx

Kommentera