Jag blir sällan shoppingsugen numera. Jag hyser helt enkelt inte densamma begär efter att konsumera längre. När jag tänker efter har jag inte gjort det på flera år. Men just idag skulle jag vilja fästa dessa svenska skönheter i örat eller..

..slå till på en riktigt glittrig grej till garderoben eller..

..allra helst, bara boka en resa nu nu nu.


Men vet ni. Vad vi alla borde göra idag är att skippa det där onödiga klädköpet, hoppa över den där latten, strunta i att köpa ett extra magasin i affären och istället skänka en slant till de tsunamidrabbade i Japan.

   Jag tror att det är svårt att förstå vilken enorm tragedi det är som hänt på andra sidan jorden och vilka förödande konsekvenser, ödesdigra förluster och ofattbara brister man lider utav. Det är vår skyldighet som medmänniskor att bry oss, att skänka dem våra tankar men framförallt; göra vad vi kan för att stötta. Om så med vilka små medel det än må vara.

Som Agnes B på Rodeo skriver så ska vi dock inte glömma de som kämpar för sin frihet och rätten till demokrati i mellanöstern heller. För alla de länder som är modiga och tar del i jasminrevolutionen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.


Jag tänker på de mina som befinner sig i, runt och nära de drabbade områdena i Japan och de som strider för friheten de har all rätt till.


Skicka ett sms med texten AKUT JAPAN till 72 900 för att skänka 100 kr till Röda Korsets insatser i Japan.


Skriv en kommentar

Jag är helt inne på glitter just nu, det är det enda jag ser när jag är ute i affärer!

Haha, Moa; "skit i Japan och mellanöstern, glitter är jävligt hett just nu!"

Gumman gumman.. Libyien ligger inte i Mellanöstern.

Nordafrika!

Åh sådanna här uppmaningar är det som fattas i det här nedrans konsumtionssamhället. Heja Kajsa. Jag kan dock själv inte sluta gå på loppis och försöker rättfärdiga det hela med att det ändå är hjälporganisationer man hjälper att hjälpa andra, men inte vet jag.

Kommentera