Insåg att jag inte visat er den senaste DIY:en jag gjorde för Länstidningen i Östersund. Man har utökat min lilla serie så att det nu är ännu fler bilder på en helsida! Hur kul som helst att få göra något av det man gillar mest ännu större och ännu bättre.


Till den här grejen inspirerades jag av ett antal olika visningar med oregelbundna färgmönster och Nike Felldins smått fantastiska modejobb. Lätt som en plätt och väldigt roligt.


1. Letade runt på second hand efter en enkel vit bomullsblus, eftersom jag använde textilfärg så ville jag ha ett naturligt material som färgen fäster på bra utan att lossna och smula av, och kom hem med denna. Lite tantig och väldigt söt.

2. Jag gillar verkligen kontrasten av blått och vitt emot varandra. Det är sydeuropa, engelskt porslin, vita klippor och blått hav. Dock ville jag ha olika nyanser av blått utan att det blev för planerat så jag hällde helt enkelt ut blå textilfärg på en tallrik jämte en klick vitt och sen vevade jag runt och lät ödet bestämma intensiteten.

3. Sen är det bara att sprätta på färg med hjälp av en tandborste. OBS! Håll till i ett våtutrymme där alla ytor är lätta att torka av och spola rent med vatten. Det hamnar liksom färg ungefär.. överallt.

4. Jag sprätte helt enkelt tills jag tyckte att det kändes färdigt. Ingen plan, inget mönster och framförallt ingen idé på hur jag ville att det skulle se ut mer än väldigt lekfullt.

5. Och såhär blev resultatet. Diffust på håll men fullkomligt översållat med prickar när man kommer nära. Jag älskar att det blev ett spektrum av färgstänk från vitt till mörkaste mörkblå med indigo, ljusblått och en smula turkost därimellan.


Vad tycker ni?

Skriv en kommentar

Fantastiskt fint! Matchar ditt sjöjungfruhår!

Riktigt fint blev det!

Jackson Pollock <3

Riktigt snyggt! jag blir sugen på att göra någonting liknande själv!

fint! jag må vara helt oallmänbildad, men vad betyder DIY? jag har funderat över detta ett tag...

· Svar till Märta

Haha nejdå, du är inte oallmänbildad. DIY är ju ett ganska nytt uttryck från engelskan så det har ju inte nått alla. DIY står för Do It Yourself!

Hur fint som helst! Skjortan och färgstänket och helhetsintrycket. Gud vad fin du är, dessutom.

Fint! Ingrid gjorde en liknande för ett tag sen! enoughisenough.blogg.se/2011/march/den-kravde-lite-stank.html

Är det något nytt mode månntro?

Så himla fint det blev! Tack för inspirationen c:

va? är det du som har diy-grejen i LT nu? Eller har du alltid haft den? Fattar ingenting, haha. Brukar läsa den jämt (typ..) när jag är hos min pojkvän, för vi får ju inte LT här nere!

Hur fint som helst!

åh! jag har verkligen fått smak på det här med färgklickar nu och har en idé som inkluderar både det här, det blå och det orange som du lagt ut i ett nyare inlägg. för även jag har fått mersmak för det orangea. kanske har jag hunnit göra det innan vi ses nästa gång. puss

himla fint tycker jag! :)

nej va fint med alla små stänk! i love it. och fin du också, tycker du klär skitbra i den frippan!

ps. om du vill lära dig göra såna där korgar rekommenderar jag boken galen i garn av susanna zacke & sania hedengren. den är jätteinspirerande!

Kommentera