Jag tycker om att ha ett dynamiskt hem som kan ändras efter behov, säsong och smak. I vinter har vår lägenhet, som vi ju nu bott i sedan september 2010, varit ganska mörk, ombonad och mysig med många små ljuskällor. Nu kände jag dock att det var dags för en ny färgskala och ett mjukare, lättare och framförallt ljusare intryck.


Så här ser det ut efter att jag gjorde om:

Ny lurvig ryamatta i olika lila nyanser. Jag tycker det är kul med färg och tycker inte man ska vara rädd för att ta in lite märkliga kombinationer och inslag. Ryamattor har länge varit stora no no's för mig men jag har insett deras fördel. Sjukt mjuk mot fötterna och ger en helt annan golvyta.

Hittade denna fina affisch hos Afro Art och blev stormförtjust. Älskar gamla kartor, skolaffischer och dylikt och denna var ett mysigt mellanting. En bra matlagningsinspiration och så lär man sig nya ord på köpet. (min favorit är hamstern och edamamebönorna.)

Jakten på en sovrumsbyrå har varit långt och hårslitande. Vi var överens om att en 50 - 60talsbyrå i teak på ben var vad vi ville ha. Antingen var de himla dyra, redan köpta eller för långt bort när vi kikade på blocket. Tillslut fick Mikael nog och gjorde en byrå till oss! Fantastiskt att ha en möblersnickare till kille gånger som dessa. Det blev inte i närheten av en byrå med loppiskänsla men jag gillar den massor.

Eftersom det inte blev en gammal byrå så lät jag den prydas med fina, gamla loppisfynd och annat smått och gott jag tycker extra mycket om.

Hyllor får man aldrig för många av när man är en bokjunkie så Mikael fick snickra upp denna skönt slitna låda på väggen. Jag hade gärna hamrat upp den själv men jag når liksom inte riktigt. Just nu är den hem för ljus men snart ska den fyllas med några av mina favoritböcker!


Så tänker ni kanske; oh vad dyrt att dekorera om så fort det är en ny säsong eller när andan faller på. Men icke då! Jag är lite av en expert på att återanvända och göra om gammalt till nytt med små medel.

Mattan fick jag efter en plåtning, sprillans ny och bara använd till en bild. Bara att tacka och ta emot när jag fick. Affischen från Afro Art är gratis och egentligen ett sorts reklamblad för dem med text på andra sidan. Byrån gjorde Mikael på snickeriet där han arbetar och eftersom han jobbar där så använder han maskinerna gratis och får materialet billigare. Allting ovanpå byrån har jag fyndat på loppis för max 20 kr. Trälådan hittade jag i vårt grovsoprum och efter en dammsugning var den fräsch att användas.

Skriv en kommentar

En sådan trälåda drömmer jag också om att ha på väggen. Min pappa har en sockerlåda som han förvarar tvättmedel och grejer i som jag önskar att jag får ta över snart och göra en hylla av. Utfint verkligen!

Tack :) Vad stolt jag blir av att få en kommentar av dig! Stylisterna är typ det enda program jag följt sen jag var 8 år och följde Disneydags, haha!

Det är det bästa med loppisfynd, det blir inte dyrt att göra om ett rum. Billiga detaljer är bäst!

ÅH TRÄLÅDAN! TRÄLÅDAN! Jag har letat i typ fem år efter något liknande men aldrig hittat. Grovsoprum är alltså stället att hålla utkik i, tydligen.

Jag är väldigt nyfiken på dedär plastiga drömskorna med vingar på ankelremmen, bild efterlyses ;)

Hejja dig! Återanvändning is the shit. Tjusigt oxå! Jag har funderat länge på att bli möbelsnickare. Trivs han med det?

Hälsa Micke att han är jätteduktig! Fint du gjort. Kram :)

Trälådshyllan! Jag dör Kajsa, sådana vill jag ha på mina väggar med! Det är rätt att man ska vara kreativ med det man har! Idag flyttar jag så då blir det att omdekorera igen :)

jag har också gjort vårfint i lägenheten nu, det gör så himla mycket! jag gillar mataffischen massa, en sån hade jag velat ha!

Åh, vad fint det ser ut! Jag älskar den gamla kartan.

Eeeek! Äta hamster? haha
Vilken duktig pojkvän du har, blev ju tokfint!
Kram

Allt ser så mysigt ut! Och pojkvännens byrå var ju hur smart och bra som helst!

Kommentera