Förra året gjorde jag en enkel guide till hur man gör en av mina favoritfrisyrer. Hittade bilderna i Mikaels dator, insåg hur mycket som hänt och hur mycket som förändrats på ett år, och tänkte att jag skulle ge er guiden igen. Ni har frågat om mer hår-relaterade tips (huvudhår, inget annat, för den som får snuskiga tankar) så jag börjar såhär.


Börja med två vanliga flätor, en på vardera sida om huvudet. För extra känsla av att vara tolv, välj rosa snoddar.

Se till att ha en näve hårnålar redo. (Jag behöver cirka 10-12 st)

Lägg flätorna över huvudet och sedan omlott bak i nacken. Börja med att fästa flätornas ändar där med ett par, fyra nålar. Vänta en stund med att headbanga för då är det bara att börja om.

När flätorna ligger där de ska är det bara att sticka i nålarna där det känns som att det behövs. Skaka lite på huvudet för att se om allting är fäst, annars bara peta fast några rackare till.

Inte världens bästa bild på bästa frisyren men ni förstår grejen. Dra på dig garderobens finaste dirdl och spring sedan ut på närmsta kulle med en barnaskara i hälarna och sjung om edelweiss och dina favourite things.

Skriv en kommentar

Jag vill ha ditt hår! Nu!

Bah. Nu ångrar jag lite att jag kapade 1,5 dm av mitt hår häromveckan... Fast redan innan hade jag svårt att få flätorna att räcka, men jag diggar den grymt mycket!!

Det där ska jag prova imorgon! (dock osäker på om jag har tillräckligt långt hår, men det lär vi få se)

Gjorde precis som du sa, men fick dock springa omkring och sjunga om blommor ensam, då barnaskaran jag tänkte ta med mej förskräckta sprang åt andra hållet när jag närmade mej...

Urfint! måste köpa hårnålar. Mitt hår äter tydligen upp alla jag köper.

Kommentera