Jag råkar vara född med ganska bra hårkvalitét. Det är inte tjockt och det är inte väldigt tåligt. Men eftersom jag extremt sällan använder produkter som sliter, plattångar eller lockar mitt hår eller gör annat med det som skadar så är det bortsett från lite kluvna toppar friskt och starkt.

Som ett plus i kanten på det verkar jag även vara bland få förunnade som har ett skandinaviskt hår som kan tänka sig att bli riktigt riktigt långt.

Eller inbillar jag mig eller är det så att vi med ljusa, ganska typiskt nordiska håret sällan kan få det att växa långt?


Jag får i alla fall ofta frågan om hur man får håret att bli så långt som mitt och jag har egentligen inga andra tips än de jag skrev ovan. Var rädd om det helt enkelt. Använd så lite verktyg i håret som möjligt, borsta igenom det varsamt varje dag och och läs igenom innehållsförteckningen på produkterna. Jag är definitivt inget proffs men jag vill så långt som möjligt ha naturliga ingredienser och slippa onödiga kemikalier.

Signe har ofta bra inlägg med tips och trix på bra hårvård som jag brukar läsa!


Annars sover jag med en fläta, försöker undvika att somna med blött hår, toppar det ganska ofta och låter det inte bli supertovigt så jag måste slita med borsten i det.

Skriv en kommentar

ååh, jättefina tips, tack!

Åh. tack för twiggybilden. Jag har liksom gått runt och funderat på att klippa av en bra bit, men nu ångrade jag mig på en gång. Jag tror att jag också har rätt bra hårkvalité, trots att ja misshandlar mitt hår med jämna mellanrum

Kommentera