Gammal illustration av mig.

Den här veckan jobbar vi parallellt med två stycken kampanjplåtningar på en och densamma gång. Jag assar Marcus Söder som jag har gjort en hel del förut och det är lika roligt och lärorikt varje gång. Igår lyckades jag med att jobba i totalt 16 timmar i sträck med prep inför resterande veckans arbete och med egna spännande saker.

 

Fick frågan om varför jag assisterar när jag ju gör egna stylistjobb. Saken är den att man alltid bör, jag skulle vilja säga ska, assistera för att överhuvudtaget kunna lära sig branschen rätt. Man blir inte stylist bara för att man älskar kläder och kanske är bra på att sätta ihop outfits. Det är någonting man långsamt jobbar sig till av hårt jobb genom att just assistera, läsa, lära, studera och sätta sig in i branschen. Att assa är den absolut bästa inkörsporten till modevärlden och den egentligen enda om man verkligen ska kunna kalla sig stylist själv senare.

Faktum är att det enligt normen är så att man bör assistera minst ett år, helst ett och ett halvt/två, på heltid innan man sedan assisterar på frilans och börjar göra egna grejer. Det är oändligt mycket mer inom styling än bara att para ihop kläder med accessoarer på en person.

 

Därför assisterar jag samtidigt som jag bygger upp min egen portfolio, hittar mitt arbetssätt och får ett kontaktnät. För att lära mig så mycket som möjligt utav några av Sveriges bästa.

Har ni några frågor om att assistera eller dylikt så spill 'em så ska jag försöka svara.

 

 

 

Skriv en kommentar