Pics. Agnes B.

På samma sätt som jag älskar när man integrerar konst i mode (ex. YSLs Mondrianklänning med mönster hämtade från konstnären Piet Mondriens abstrakta konst, när Mulberry lät ett antal väskor få tryck av klassiska impressionistiska verk) så gillar jag när man leker med mönster och attribut tagna direkt från andra konkreta ting i ens vardag. Saker som man kanske inte alltid kopplar ihop med just mode och kläder annars.


Jag är exempelvis extremt förtjust i plagg som får mönster i form av ett träds ådringar och årsringar, ex. McQueen, Celine och vår egen Josefin Strid. Det finns få saker som är så vackert som det. Ålder och moder jord har skapat sin egen tidslinje i abstrakta och levande former.  


Så när jag såg bilderna hos Agnes B från Maison Martin Margiela kunde jag inte låta bli att sätta andan i halsen lite grann. Dels är det såklart skatan i mig som gillar allt som glimmar och är paljettäckt men också de fantastiska mönstrena tagna direkt från vackra gamla persiska och arabiska mattor. Hur ofta låg man inte på en äkta matta när man var liten och beundrade de majestätiska mönstrena? Nu kan man, om än för svindlande summor, även slänga just de mönstren om axlarna eller låta dom smita åt om höfterna.

Skriv en kommentar

Jag bara älskar ditt uttryck "skatan i mig". Det ska jag också börja använda :)

helt fantastiska är de!

Så himla fint!

Kommentera