Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Intervjuer

Torsdagstechno: Premiär för ny technoklubb i källare vid Stureplan

Imorgon, torsdag 29 september, är det premiär för en ny satsning för dig som diggar techno och torsdagar. Den nya klubben UNT-z huserar i en källare på Birger Jarlsgatan 22, ett stenkast från city och Stureplan, och kommer att köra varje torsdag.

– Det är en liten och intim lokal vilket passar oss jättebra. Vi vill hålla det tajt och trångt så att man får den riktiga klubbkänslan när man nästan dansar på varandra, säger Alex Delgado som står bakom klubben tillsammans med Azad Amini.

Delgado och Amini vill med UNT-z skapa en skön klubb för att lyfta fram undergroundscenen och lokala dj-förmågor. Det finns även en viss flexibilitet gällande den musikaliska inriktningen.

– Techno är huvudgenren, men om det visar sig att publiken vill ha mer trance eller hardstyle så kan vi även boka det, säger Alex Delgado.

På premiärkvällen spelar Claire Hardman och Erik Orraryd. Här hittar du Facebook-evenemanget, och här kan du följa klubben på Instagram.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Världar möts när klubbprofiler fixar fest ihop – "tropical och urban musik möter den elektroniska dansscenen"

Nu på lördag, den 17 september, intar Thomas Gyllings klubbkoncept Mosquito den stora salen på anrika Berns. Den här kvällen samarbetar Gylling med festfixarna på Studio Sven som står bakom mer elektroniska klubbar som NUET, Kind People Club och EPISODES.

– Vi siktar på en mindre version av Notting Hill Carnival inomhus där klassisk tropical och urban musik möter den elektroniska dansscenen, säger Thomas Antonsson på Studio Sven och fortsätter:

– Tanken med kvällen är att olika klubbvärldar och genres ska mötas under ett och samma tak. Därför har vi dj:s på lineupen som spelar allt från soca, kuduro och urban till afro house, garage och house.

Bakom skivspelarna denna kväll hittar vi Thomas Gylling, Miss DJ, Antonsson, MC:Blues, Samba Angels och Act of emotion.

– Att gå ihop med en pionjär som Thomas Gylling som presenterat global musik för svenska folket i över tjugo års tid via tv-program, klubbar och stora open air-fester samt kämpat för ett öppet internationellt Stockholm kändes som en självklarhet, säger arrangören och dj:n Thomas Antonsson.

Är det en tillfällighet att dessa världar möts, eller skulle du säga att det är en del av en större trend?
– Det kändes som helt rätt i tiden för det här att hända. Vi har ju på senare år sett att techno- och housemusiken utvecklats och tagit influenser från en mer global musikvärld där till exempel afro house är en av de mest populära delarna av elektronisk dansmusik just nu. Vi hoppas att våra besökare kommer uppskatta konceptet så vi kan fortsätta presentera dessa kvällar flera gånger på Berns.

Är vi i Stockholm dåliga på dessa typen av möten?
– Jag tycker framförallt att vi kan bli bättre på att skapa miljöer där dessa möten får ta plats. Det är lätt att bli bekväm och köra på som vanligt istället för att våga ta risker och förnya sig. Vårt klubbkoncept Kind People Club som vi arrangerar tillsammans med Johanna Beckman på FKP Scorpio har ju lite det som ramverk, att blanda olika genres så klubbupplevelsen blir mer dynamisk och rolig för besökarna.

Mer information och biljetter hittar du i Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Nya festivalen TUNDRA vill skapa upplevelser för en lite äldre målgrupp – fest både dag och natt på tre dansgolv

Den 20 augusti ser en ny festival dagens ljus när TUNDRA tar över hela Kvarteret för mer än tolv timmars fest på tre dansgolv med ett musikaliskt fokus som sträcker sig från disco och organic house till downtempo. På lineupen hittar vi 15 akter med både internationella bokningar som Fango, Iñigo Vontier och Soukie & Windish, men även lokala namn som Elfenberg, Jesper Dahlbäck och De Galli.

Utöver musiken så läggs stor vikt vid det visuella och på att skapa nya världar med dekoration och inredning. Arrangörerna utlovar en annorlunda upplevelse som ska få publiken att vilja komma tillbaka.

– Jag tycker inte fester i Stockholm brukar imponera när det handlar om dekoration, så det vill vi ändra på. Men vi satsar verkligen på helheten och kommer till exempel att anställa en egen vaktstyrka så att gästerna får rätt bemötande redan från början, säger Jonas Björlin som tillsammans med Natalie Dos Santos arrangerar TUNDRA under namnet Nattöga.

Festivalen slår upp portarna redan klockan 14, och utöver musik, dans och upplevelser kommer det även att finnas foodtrucks och en marknad med butiker.

Tanken är att TUNDRA ska bli en återkommande festival och att den inte ska ha en fast adress utan kunna arrangeras på olika platser.

Varför har ni en åldersgräns på 25 år?
– Vår erfarenhet är att det påverkar stämningen positivt, och det finns inte så många evenemang som har det tankesättet, säger arrangören Jonas Björlin.

Vad är Nattöga, och vad är tanken framåt?
– Nattöga är min och Natalie Dos Santos nya eventbyrå där vi kommer att skapa egna evenemang som det här, men även hjälpa andra. Jag tror att det finns ett behov av fler kreativa arrangemang och med min bakgrund från fester som Substitutet och Bleck Forest så tror jag att vi kan fylla en lucka i marknaden, säger Jonas Björlin.

Här hittar du Facebook-evenemanget med mer information och biljetter.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Pssst! Ny söndagsklubb har smygstartat på krog i city – "när restaurangen stänger plockar vi bort borden"

Nu på söndag den 26 juni är det premiär för söndagshäng och dans till house och techno mellan 19-01 på restaurang Nonni, ett stenkast från Sergels torg. Bakom den här söndagssatsningen, som kommer att vara återkommande, hittar vi Henrik Pihl och Julia Ekberg med vänner.

– Konceptet är enkelt. När restaurangen stänger plockar vi bort borden och växlar om till bra musik och bra stämning med sköna människor, berättar Henril Pihl och fortsätter:

– Vi satsar på detta för det passar vår livstil samt att det är något som har efterfrågats av folk i vår närhet.

Konceptet smygtestades även för ett par veckor sedan med lyckat resultat.

– Det var över förväntan, folk var ivriga och kom tidigt, säger Henrik Pihl.

Det känns som att det kan vara svårt att få folk att vilja festa på en söndag. Vilket är ert recept för att lyckas?
– Skulle vi berätta det så skulle alla köra söndagsklubb, säger arrangören Henrik Pihl.

Här hittar du Facebook-evenemanget för premiären nu på söndag.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

 

Dags för klubb, dans och terrasshäng i gamla Birkaterminalen – "din getaway från allt som är inom ramarna"

Nu på onsdag, den 22 juni, är det premiär för en ny klubbsatsning som huserar på den stora terrassen tillhörande den före detta Birkaterminalen vid Slussen, som numer går under namnet Terminalen.

Bakom satsningen, som kommer att ha öppet onsdagar och fredagar mellan 15-01, står kollektivet organiseratkaos samt Park Lane Sessions. I spetsen hittar vi entreprenören, multimusikern, dj:n och arrangören Vincent Crafoord.

– Vi vill ge folk en extraordinär och solig after work-upplevelse med dj:s, livemusik och inte minst en hisnande utsikt över vattnet och Stockholm, säger han.

Visionen med detta projekt är att bli en klubb olik stadens andra satsningar.

– Här får du komma som du vill, i mjukisar eller i kostym. Sola i badkläder på terrassen eller stå och dansa dig trött tills knäna ger vika. Det här är en plats för att sam-njuta med andra, dansa och skratta, säger arrangören Vincent Crafoord och fortsätter:

– Det här ska vara Stockholms lilla paradis och en oas. Din getaway från allt som är inom ramarna, för det är inte vi.

Musiken kan variera beroende på koncept, tema och bokningar, men som grund kan man förvänta sig elektronisk dansmusik och även mer loungiga toner. Vincent Crafoord nämner även Erykah Badu, Sade och Brand New Heavies som musik som kan tänkas spelas, och låter samtidigt meddela att "we are keeping it real, utan hitmusik".

Utöver klubbsatsningen på onsdagar och fredagar, så kommer Terminalen Bar & Kök ha öppet från onsdag till och med lördag hela sommaren. Terrassen är en del av detta koncept, men det finns även en restaurang inomhus.

Här hittar du Facebook-evenemanget för onsdagens premiärfest, och för att hålla dig uppdaterad gällande evenemang och lineups kan du kolla in detta Instagram-konto.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.