Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Klubbtips

Dixon och Bedouin lirar på ny open air-festival – "ett mini-Woodstock på Södermalm"

Den 16-17 juni är det premiär för stans nya open air-satsning What A View, som huserar utomhus på Münchenbryggeriet med utsikt mot bland annat city och stadshuset. Under två dagar och nätter bjuder akter som Dixon, Bedouin, Trikk och Mira upp till dans.

– Vi försöker alltid boka det som känns mest rätt i tiden och som vi tror kan skapa den perfekta festen. Dixon är väl snarast en legendar nu med spelningar över hela världen tillsammans med akter som Solomun & Tale Of Us samt egna klubbar och festivaler på bland annat Ibiza, säger Anders Berg hos arrangören Studio Sven och fortsätter:

– Vi är också superglada att för första gången någonsin få presentera Bedouin i Sverige. De är annars flitiga besökare på festivaler som Burning Man och fester i Tulum och aktuella med egen klubb på Pacha, Ibiza varje onsdag med gäster som Black Coffee, Damian Lazarus & Bonobo.

Platsen för What A View är som sagt Münchenbryggeriets "innergård", ett stenkast från Mariatorget.

– När möjligheten kom upp att kunna göra en fest på denna unika plats mitt på Södermalm tvekade vi inte en sekund. Den nu till synes gråa ytan kommer i juni förvandlas till en färgglad och lekfull plats där det finns möjlighet till både dans och skönt häng, säger Anders Berg.

Ni marknadsför evenemanget som "2 days of peace & music". Berätta lite om det.
– Den taglinen är snodd från Woodstock '69. Vi tänker oss att What A View är ett mini-Woodstock på Södermalm med dagens Jimi Hendrix, fast inom dansmusiken. Och med allt vad som nu händer i världen vill vi skapa en fin plats där alla människor, oavsett kön, härkomst eller läggning kan mötas och ha kul tillsammans utan hat eller bråk, säger Anders Berg.

Det ryktas även om en liten efterfest inomhus de två sista timmarna?
– Ja, när solen går ner flyttar vi in festen på Münchenbryggeriet och kör några timmar till.

Mer information, komplett lineup och biljetter hittar du via Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Rooftop i city satsar på dj:s, house och dans – "dessutom ligger vi lite gömt"

Nu satsar Naboterrassen, som huserar på taket till NKs parkeringshus Parkaden, på elektronisk dansmusik och festliga sommarkvällar. Emma Sandberg och Julia Weström är två av namnen som kommer att styra över terrassens nöjessatsning som har premiär den 20 maj.

– Vi satsar verkligen stenhårt denna sommar. Vi stänger ju strax före midnatt så fokus ligger på härlig förfest som bjuder upp till dans, säger Julia Weström.

Naboterrassen kommer att ha öppet alla dagar till 23, och tanken är att det hända mycket roligt. Till exempel är varje tisdag "technotisdag" i regi av Apotech, en duo bestående av Rasmus Flyckt och Emil Gustafsson som tidigare varit med i bandet Urban Cone. Fredagar och lördagar bjuder på olika typer av elektronisk dansmusik med allt från house och disco till electro.

– Jag och mitt kollektiv Bossibility kommer att spela en hel del i sommar men vi kommer även bjuda in gäst-dj:s. Även grymma Studio Kollektivet kommer att spela en hel del, säger Emma Sandberg som dj:ar under namnet Reina Bandida.

Hon tipsar också om Naboterrassens lördagsbruch som även den bjuder på klubbiga toner.

– Det blir uptempo och festligt, mitt på ett tak, mitt i stan. Brunchställen med dansmusik finns det för lite av i den här stan tycker vi, säger Emma.

Vad kan gästerna förvänta sig av ett besök på Naboterrasen?
– Du ser ut över takåsar. Du får sol. Du får sommar. Dessutom ligger vi lite gömt vilket jag tycker är nice. Läget är hur som helst otroligt. Vi har även en liten pool för den plasksugna, säger Julia Weström.

Följ Naboterrassen på Instagram, Facebook eller kolla in hemsidan.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Art of Sound firar 10 år med stor fest på Slakthuset – och premiäröppnar takterrassen

Den 30 april bjuds det in till stor fest på Slakhuset när Art of Sound firar 10 år. I dj-båsen hittas namn som Adrian Lux, Manyfew, Jessie Granqvist, Johan S, Beniwasta och många fler.

– Ahhhhhh!? Har det redan gått tio år? Vad har vi gjort? Mycket galenskap har förmedlats! Svårt att svara på hur det känns men typ så, säger Micke Hansson som står bakom Art of Sound.

För att fira lite extra mycket passar de även på att fixa en premiäröppning av den stora takterrassen, som vid behov kommer att värmas upp av 24 stycken infravärmare.

– Vi kommer att pumpa på med bra musik på taket och fixa med laser, ljus och deko, säger Micke Hansson.

Micke fortsätter med att berätta om vad som kännetecknar en Art of Sound-fest.

– Det handlar alltid om att ha kul, och feta tunes. Vi skapar en miljö för att våra gäster som ärar oss med ett besök ska känna att de är på ett Art of Sound-party. Det ska kännas KUL från början till slut. Och 10-årsfirandet ska bli ett event vi sent kommer att glömma.

Vad finns det att säga om de tio år som passerat sedan ni drog igång?
– När vi startade hade housegolvet 30-40 gäster men nu är det lika stort som techno, om inte större. Vi var också tidiga med att erbjuda tatueringar på klubben, och med att köra bdsm-inspirerade installationer, säger Micke Hansson.

Och blir det tio år till?
– Man ska alltid sluta på topp men då vi fortfarande drar 1000+ gäster till många av våra events känner vi att det blir ytterligare minst fem år.

För mer information och biljetter kolla in Facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Klubb för klassisk housemusik återuppstår för en natt – "euforiska pianoslingor och vrålande divor"

Klubben Mums Mums är tillbaka och bjuder upp till dans på Bar Brooklyn vid Hornstull på långfredagen, den 15 april. Bakom klubbkvällen står artisten, författaren, kostnären och dj:n Petter Wallenberg som beskriver klubben som en "mötesplats för klubbkids, dragqueens, freaks, kulturmaffia, gays och alla som älskar klassisk housemusik från tiden när house var svart, gay och trodde på fred på jorden".

I Facebook-evenemanget utlovas dans till klassisk house med euforiska pianoslingor och vrålande divor.

– Mums Mums startade den som en svartklubb 2008 efter att jag kommit hem till Sverige efter att ha bott många år utomlands. Det var som en nattlig lekstuga för att få utlopp för alla galna idéer som inte gick att göra någon annanstans, säger Petter Wallenberg.

Petter Wallenberg berättar om hur han under en period anordnade Mums Mums-kvällar nästa varje vecka. På senare tid har det gått längre tid mellan arrangemangen, men under pandemin kände han att det var dags att återuppliva festligheterna för en kväll.

– Gästerna kan förvänta sig massor av glädje, kärlek, kreativitet, musik, galenskap och trashighet, säger han.

Saknar du klassisk house på andra klubbar idag?
– Soundet från den tidiga housemusiken har idisslats till döds de senaste åren, men utan samma hjärta och själ. Det går inte att återskapa känslan om man inte förstår musikens rötter i den gyllene eran av klubbkultur. Nattklubben var en plats där mode, konst och frigörelse skapades och drev hela samhällsutvecklingen framåt. Vi lever i andra tider nu. Det finns ingen klubbkultur idag - internet killed the club star, säger Petter Wallenberg och fortsätter:

– Men för mig gör det inget. Jag är äldre nu och bara glad att jag var där när det begav sig. På 1990-talet var jag tonårig gogo-dansare på Ministry of Sound i London och på KU på Ibiza kroppsmålad i guld och i full drag. Då omgavs man av den bästa, mest själfulla housemusiken, som idag blivit legendarisk och ligger till grund för tusentals kopior. Det räcker gott och väl för mig. När jag dj:ar blir jag en direktlänk till euforin från den klassiska klubbkulturen, vilket kanske är vad som gjort Mums Mums till ett mecka för alla som älskar den känslan.

Har du några exemepl på house-dängor som känns "Mums Mums:iga"?
– Jag spelar alltid K-Klass “Let me show you”. Jag älskar ett riktigt housepiano som skär in i hjärtat. En annan dänga man ofta får höra på Mums Mums är såklart Inner City “Good Life”. Och allt med Adeva. Och naturligtvis “I’m gonna get you” med Bizarre Inc och Angie Brown. Den är en självklarhet, säger arrangören Petter Wallenberg.

Under kvällen blir det, förutom dans, även musikquiz och dragshow. I dj-båset hittar vi förutom Petter Wallenberg själv även Lucky Slut Bonita och lostboy. Dessutom utlovas ett besök av Pianotransan (Jonas Drejholt) som kommer att bjuda på tolkningar av klassiska housedängor.

Spana in Facebook-evenemanget här.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Husbåten är redo för sommaren – båtfester med house, vågskvalp och "jävligt god stämning"

Är du sugen på svettiga och intima klubbupplevelser till sjöss? Då ska du kolla in konceptet Husbåten som just nu gör sig redo för sommarsäsongens båtfester. Bakom satsningen står Marcus Helgesson och Strand Rederi som vill bjuda Stockholm på housemusik, vågskalp, dans och hemmafestkänsla.

– Husbåten är min lilla dröm som blir verklighet, där alla är en del festen. Fokuset är helt klart på snabba glasögon, fet housemusik och jävligt god stämning. Vi kan ha två dansgolv, ett inne och ett ute. Det är få båtar som har det, berättar arrangören Marcus Helgesson på Husbåten som även är dj och en del av kollektivet TR3103RE.

Han fortsätter med att beskriva tjusningen med just båtfester.

– Det är ju en båt. På vilket sätt är det inte optimalt för fest? Jag är lätt frälst av sjölivet så för mig är ju det här perfekt. Det är som en blandning av det fetaste du kan få ut av en lokal i stan men du får samtidigt får du se det vackraste Stockholm har att erbjuda, nämligen dess skärgård. Sedan har vi så extremt många talanger här i stan gör det ju bara ännu lämpligare för att slå ihop det här, säger Marcus Helgesson.

Och sommaren på Husbåten är fylld av dans och äventyr.

– Har så mycket planer för den här sommaren så kan knappt bärga mig. Ser såklart mest fram emot att få starta igång söndagsfesterna SUNDAYFUNDAY igen. Men annars så börjar schemat bli riktigt späckat med en jäkla massa coola fester med fantastiska kollektiv som jag bjudit in, säger Marcus Helgesson på Husbåten.

Så vad har ni på gång framöver?
– Redan nu på torsdag får vi besök av legendarerna Sono Unica som ska göra något riktigt stökigt. Och på långfredagen kör mitt kollektiv TR3103RE tillsammans med Neil Seaward. Men längre fram på våren får vi besök av gäng som Bageriet, klubb M8, Rusky Luma för att nämna några. Så mycket på gång och jag är så jävla taggad, säer Marcus Helgesson.

För mer information om Husbåten och båtfesterna, gilla Facebook-sidan. Där kan du även följa kollektivet TR3103RE.

Tack för att du läser! Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.