Nyheter

Monday Bar presenterar nytt klubbkoncept – "en dröm har gått i uppfyllelse"

Monday Bar är en arrangör som starkt bidragit till huvudstadens klubbliv sedan 1992. Mest kända är de kanske för sina klubbkryssningar som de gjort sedan 2002, men de gör även fester på landbacken. Nu lanserar de, tillsammans med Techtribe, ett nytt klubbkoncept under namnet Electric Café.

Så här beskriver de själva konceptet i premiäreventet:

"En dröm har gått i uppfyllelse. I flera år har vi sökt efter den perfekta lokalen; top notch, centralt i innerstan med stora dansgolv. Nu har vi äntligen hittat det i nyrenoverade BIBLIOTEKET LIVE på Medborgarplatsen här i Stockholm. Top notch innebär också extra produktion Monday Bar-style ljud och ljus som vi är vana vid på kryssningarna. Projektet vi har sparat till detta är ett återkommande klubbprojekt med musik vi själva verkligen älskar, dvs TECHNO, HOUSE, PSY, PROGRESSIVE TRANCE mm. Vi har döpt det till ELECTRIC CAFÉ efter klassiska Kraftwerk-albumet som inspiration".

På premiären den 5 juni spelar belgiska technoduon Joyhauser, men även svenska Ticon och Drakenberg. På det andra golvet är det fokus på residenter som Jace Headland, Johnny Boy, Fredrik Grass, Gestalt - samt gäst-dj Wilke.

För mer information, se facebook-evenemanget.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

;
Ny storsatsning på klubblokaler i Slakthusområdet – "från ikoniska Förbindelsehallen till skitiga källaren"

I vår öppnar huvudstadens nya nöjesdistrikt som går under namnet Distriktfem. I ett pressmeddelande beskrivs det som "Stockholms största kultursatsning" med nio nya lokaler för musik, konst, kultur och mat.

– Efter år av rivningskontrakt och pandemitjorv känns det otroligt mäktigt att kunna stoltsera med ett helt distrikt. Vi vill rita om kartan för stadens kulturella landskap och erbjuda en plats där du kan hänga från morgonkaffet till sista svettdroppen på småtimmarna. Från ikoniska Förbindelsehallen till skitiga källaren, säger Thea Mårdbrant, vd på Fållan, i pressmeddelandet.

Det handlar alltså om nio olika lokaler där kapaciteten sträcker sig från 50 till 3000. Här ingår Fållan med plats för 2000 besökare samt Lilla Fållan, en intimare klubblokal för 400 personer. I distriktet ingår också norra Förbindelsehallen med plats för 3700 besökare, och Fållan Park som blir Fållans utegård med plats för mat och spelningar. Till hösten öppnar även en ny bar och fler satsningar släpps senare i vår. Premiär för "distriktet" blir den 27 april med Kind People Club.

Bakom satsningen står Kulturarenor AB, som även står bakom bland annat Trädgården och Under Bron, B-K och Eden. I pressmeddelandet beskrivs hur Distriktfem "vill ta vara på grundvärden som gemenskap, öppenhet och kreativ höjd". Distriktfem vill även positionera sig som ett svar på Stockholms kulturlivs utmaningar ned nedläggningen av klubb- och livescener samt upplevda kulturella begränsningar.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Bild:STHLM Night

;
VR-film om acid house och "ravekulturens glansdagar" visas i Stockholm

Just nu, och fram till den 10 mars, pågår Tempo Dokumentärfestival i Stockholm. Som en del i programmet visas VR-filmen In pursuit of repetitive beats från 2022. Filmen, eller upplevelsen som den också kallas, beskrivs som en "rolig, omtumlande och multisensorisk tidsresa till ravekulturens glansdagar".

Bakom filmen hittar vi producenten och dj:n Darren Emerson, som även har ett förflutet i gruppen Underworld.

Här följer hela beskrivningen av filmen och upplevelsen:
Det är 1989 och tomma lagerlokaler över hela Storbritannien fylls med pumpande acid house. Samtidigt sätter polisen in alla resurser för att stoppa de olagliga festerna. Du och dina kompisar har fått tag på en flyer, och via ödsliga parkeringsplatser och telefonkiosker leder jakten till en euforisk acid house-fest. I den här VR-upplevelsen får du uppleva det förflutna med flera sinnen! Du möter klubbarrangörer, dj:s och polisens anti rave-avdelning i en lekfull tidsresa i neon.

Mer information och biljetter finns här.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

;
Heta bokningar: Seth Troxler, Marco Carola och Dennis Ferrer till Café Opera

Det händer grejer på anrika Café Opera. I fredags gästades klubben av Morten som en del i event-serien Café Opera Invites. Nu har man även presenteras tre kommande dj-besök i samma serie. Den 28 mars kommer Dennis Ferrer på besök, och den 5 april intar Seth Troxler dj-båset. Den 13 april är det dags för Marco Carola att göra nedslag i Stockholm.

För mer information, biljetter och eventuella framtida bokningar, spana in Café Operas hemsida. Här hittar du deras Instagram-konto.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

;
Kollektivet Livet storsatsar på ny houseklubb – med öppet till 05

Våren 2022 förvandlades den gamla Birkaterminalen, som ligger ett stenkast från Slussen, till stans nya kulturscen Stadsgårdsterminalen. Här huserar bland annat Kollektivet Livet Bar & Scen som nu laddar upp inför deras största klubbsatsning hittills som har premiär den 24 maj och går under namnet KL LABEL NIGHT.

Den nya klubben har housemusik i fokus och kommer att ramas in med en extra satsning på produktionen och extraöppet till 05.

– Under tre unika kvällar kommer vi bjuda in internationella skivbolag från Amsterdam, London och Paris som "showcasar" fyra dj:s ur sin reportoar. Det är vår största klubbsatsning både budget- och produktionsmässigt. Vi har uppdaterat vårt klubbljus, dj-bås och det ryktas om lite konstinstallationer, berättar Camilla Sannabo på Stadsgårdsterminalen.

Hon fortsätter att berätta om varför de väljer att fokusera på just house, och beskriver hur de tre kvällarna kommer att präglas av olika typer av housemusik.

– Housen förenar människor och utstrålar glädje. Amsterdam kommer att bjuda på minimal tech house, London på classic/contemporary house och Paris har en "french groovy disco-influerad" house-stil, säger Camilla Sannabo.

Premiären, som alltså äger rum den 24 maj, bjuder på besök från Holland. Camilla Sannabo på Stadsgårdsterminalen utlovar dessutom en "oförglömlig soluppgång klockan 03.57".

– Till premiärkvällen bjuder vi in Elvi, Iris Menza, M-High och Prunk från PIV Records i Amsterdam. Det är en label med residencies på välkända klubbar runt om i världen som Fabric London, Amnesia Ibiza och Shelter Amsterdam. De har en otroligt fin repertoar av musik där alla namn inom deras genre har släppt musik, säger Camilla Sannabo.

För mer och löpande information om klubben, och möjlighet att vara först med att köpa biljetter, registrera dig via denna länk.

Och mer generellt, hur ser du på nutid och framtid gällande Stadsgårdsterminalen som klubb-venue?
– Vi kommer nog aldrig bli en renodlad klubbvenue med fasta öppettider, där du kan dyka upp en fredag eller lördag och förvänta dig klubb. Vi vill hålla en bredd av olika events som vi har det idag, och förbli en plats som passar varenda stockholmare. Men förhoppningsvis kommer detta koncept sätta oss på kartan där vi blir en av Stockholms absolut härligaste klubbar stämningsmässigt och produktionsmässigt. Och vårt läge, hallå, hur centralt ligger vi inte, säger Camilla Sannabo på Stadsgårdsterminalen.

Tack för att du läser! Om du vill supporta min klubbrapportering (som drog igång 2015) så går det bra att swisha till 0704189437. Följ mig även på Instagram och Facebook, och spana in mitt andra projekt Dansmusikpodden.

Bild: Sandra Ringström

;
;