Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Di Spagna

0,0
0 betyg
Redigera Di Spagna

I hjärtat av Västerås ligger Piazza Di Spagna – stadens äldsta kvarterskrog. Här samsas italienska klassiker med internationella influenser på en meny som tar med traditionerna till nästa generation.

Redan år 1976 slog man upp dörrarna på Di Spagna. Sedan dess har bistron hunnit byta regi, men den ligger lika djupt förankrad i västeråsarnas hjärtan. Lite modernare bara! Hit kommer stammisar såväl som nya gäster för att njuta av vällagad mat i en miljö som för tankarna till en trattoria vid Medelhavet. 

Till lunch serveras rustika smaker från runt om i Europa. En stående rätt är Di Spagnas signaturrätt plankan, som kommer i en lite Italien-fierad variant med parmesanduchesse. Kvällstid breddas menyn med både mindre och större rätter, som gärna beställs in att dela på family-style. Även om Italien spelar huvudrollen, finns även influenser från närliggande länder. Schnitzel, grekisk sallad och skaldjursgryta är klassiker på menyn, likaså den svenska favoriten toast skagen. Ett gott (!) råd är att lämna lite plats i magen till dessert. Här finns nämligen mycket att välja bland, såsom tiramisu, gino och italiensk gelato i alla möjliga smaker. 

I äkta italiensk anda har man på Di Spagna ett stort intresse för dryck. Här kan du inleda med en klassisk aperitif, matcha maten med ett glas vin eller en öl, eller kanske avrunda middagen med avecen som beställs på cl. På dryckesmenyn finns också många olika alkoholfria alternativ. 

Vid större fester, bröllop, konferenser och event går det utmärkt att abonnera festvåningen Piccolo, belägen endast en trappa ner. Med restaurangen i direkt anslutning behöver man inte tänka på förtäringen – den hjälper Di Spagna till med, så att man fullt ut kan fokusera på att njuta av festen.

Se även Piccolo

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Di Spagna!

Användarbilder på Di Spagna Visa alla

  • Lägg till bild

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.