Riktlinjer för innehåll

Nedan kan du läsa våra riktlinjer för det innehåll som du som användare har möjlighet att skapa på sajten. Generellt sett är det enkelt att följa dessa riktlinjer, vanligt gott omdöme brukar räcka. Men för säkerhets skull tycker vi att du ska läsa igenom riktlinjerna innan du börjar skapa innehåll på sajten.

Relevans

Det är viktigt att innehållet du bidrar med är relevant för andra besökare. Exempelvis får du inte inkludera politiska åsikter, uppmaningar till bojkott eller annat som inte är relevant för själva kundupplevelsen. Du ska även avstå att recensera om ditt besök var förenat med ett event, om du blivit bjuden av verksamheten eller om ditt besök på något sätt skilt sig från en vanlig gästs upplevelse vad gäller bokning, betalning och liknande. Din recension ska vara baserad på din erfarenhet och innehålla information som hjälper kommande besökare.

Oberoende

När du skapar innehåll på Thatsup bör du vara objektiv och oberoende. Du ska inte recensera en släktings företag eller ett ställe där du själv jobbar. Vi tillåter inte heller att företag eller ägare recenserar sig själva eller konkurrenter. Företagare får ej muta sina kunder till att skriva recensioner.

Olämpligt innehåll

Trakasserier, hat, hot eller liknande hör inte hemma på Thatsup.

Sekretess

Publicera inte privat information om andra personer, såsom personuppgifter, närbilder och liknande. Dela inte koder för bonuspoäng eller andra typer av lösenord. Vi tillåter att namn publiceras på sidan, men fundera en extra gång på om det är relevant för recensionen i sin helhet.

Copyright

Publicera endast innehåll som du själv har skapat.
Hota inte företagare: Hota eller kräv aldrig ersättning från företagare för att göra någonting med din recension.

Recensioner

När du ska skriva en recension bör du försöka vara så personlig och ärlig som möjligt. Var också noggrann med att den information du publicerar är sann. Överdriv eller förvräng inte heller informationen i din recension. Försök att få med så mycket information som möjligt från din upplevelse så att den hjälper andra.

Foton

Foton som laddas upp på Thatsup ska vara relevanta och spegla en normal upplevelse av företaget (t.ex. vad som finns, hur det ser ut, etc.). Foton på mer personliga upplevelser (t.ex. en bild på dig själv, ditt sällskap eller ett krossat glas på golvet) är helt okej att lägga upp, men de kommer med stor sannolikhet att tas bort av en administratör från ställets fotogalleri (dock kommer det att ligga kvar i din recension och ditt eget bildgalleri). Foton som laddas upp får inte heller vara vattenmärkta eller innehålla egen logga. Bilder som bryter mot våra användarvillkor kommer omedelbart att raderas helt och hållet. Företag får inte själva ladda upp bilder från sin verksamhet.

Profiler

Ju mer information om dig själv som din profil innehåller desto mer trovärdig blir du, men kom ihåg att det är viktigt att det du skriver stämmer. Olämpligt innehåll är inte tillåtet. Kontot är personligt och får inte tillhöra företag. Ditt användarnamn ska berätta vem du är, dvs det är inte tillåtet att till exempel använda ett husdjurs namn eller namn på ting och objekt.

Jobbar du på Thatsup

Du som jobbar med försäljning på Thatsup får inte skriva recensioner. Likt texten ovan ska du även avstå att recensera om ditt besök var förenat med ett event, om du blivit bjuden av verksamheten eller om ditt besök på något sätt skilt sig från en vanlig gästs upplevelse. Om du har en relation till verksamheten, affärsmässig och/eller privat, får du inte heller recensera verksamheten i fråga.

Länkar

Recensionerna är information till besökare på vår sajt och vi tillåter inte länkar i recensioner.

Rapportera innehåll som bryter mot våra riktlinjer

Ser du något som bryter mot våra riktlinjer eller misstänker du en falsk recension? Använd rapportera-funktionen som du finner i högra hörnet på recensioner.

Psst. Om din rapport bli godkänd får du som medlem en medalj.

 

------

Här hittar du våra Användarvillkor och vår Integritetspolicy.