Inlandet Inlandet

Guiden till bra butiker i Åre

Butiker i Åre finns det gott om. Runt omkring Åre torg kryllar det av shopping med stort fokus på sport och fritid, men även mode, inredning och lokalt hantverk finns representerat. Här hittar du butiker som specialiserar sig på snowboards, hemmet, den senaste skidutrustningen, blommor, kläder, cyklar och mycket mer. Vare sig du behöver uppdatera din garderob eller hitta en present till någon så kan du göra det här, både i centrala Åre och med omnejd. I den här guiden har vi samlat några av Åres bästa butiker.

Innehållsförteckning
 1. Bästa butikerna i Åre
  1. Tegel – Senaste trenderna
  2. Åre Flooweri's – Buketter och snittblommor
  3. Morrvikja – Från Åres främsta hantverkare
  4. Haglöfs – Svenskt sportmode
  5. Verkstan Åre – Livsstilsbutik för hem och hushåll
  6. Mountain Recycle – Återvunnet sportmode
  7. Inlandet – Snowboards och streetwear
  8. Åre Hemslöjd – Hemtextil och hantverk
  9. dekÅREn – Allt för hemmet
  10. Peak Performance – Med egen skräddare
  11. Stadium – Allt för sportintresserade
  12. Butik La Baita Verde – Ekologisk hantverksbutik
  13. We Select Åre – Mode för dam
  14. Naturkompaniet – Allt för utomhuslivet
  15. Åre Second Hand – Budgetbutik
  16. Åre skidsport – Skid- och sportexperter
  17. Kaki – Allt om garn
  18. Åre Glashytta – Lokalt glas

Bästa butikerna i Åre

Utforska Åres shoppingutbud – det här är Åres bästa butiker.

Tegel

Senaste trenderna

Kanske är detta Åres mest modemedvetna butik. Här hittar man en blandning av välkända varumärken med ett säsongsbaserat utbud. Kläder, skor, accessoarer, smycken och en hel del prylar finns på plats för både dam och herr – men även för de minsta finns det något att köpa.

Åre Flooweri's

Buketter och snittblommor

Är man ute efter att pynta hemmet med vackra växter i form av snittblommor eller buketter så ska man bege sig till Årevägen 74, där Stephanie och Josefin hjälper dig hitta vad du söker. Här finns både färska och torkade blommor, och man jobbar med ett säsonsbaserat sortiment som speglar naturen.

Morrvikja

Från Åres främsta hantverkare

Lokal hantverksbutik som öppnade under julen 2022. I den lilla lokalen på Årevägen står Maria, som även guidar i Åre, och erbjuder sina kunder ett noggrant urval av lokala hantverksprodukter och handplockade prylar.

Haglöfs

Svenskt sportmode

Haglöfs har specialiserat sig på outdoorprylar och kläder vad gäller såväl vandring och träning som utförsåkning. Här hittar du allt från skidställ till mössor, vantar, varma tröjor, kängor och annan utrustning som du kan tänkas behöva. Ibland håller de även öppet i sin outlet runt hörnet.

Verkstan Åre

Livsstilsbutik för hem och hushåll

Mittemot modebutiken Tegel kan man kliva in i livsstils- och inredningsbutiken Verkstan. Här, fördelat på två våningar, hittar du det mesta för hemmet, men även hundaccessoarer, doftljus, kläder, smycken och roliga prylar. En butik för den som letar inredning såväl som en present att ge bort.

Mountain Recycle

Återvunnet sportmode

Lämna in kläder och utrustning du inte längre kan ha eller behöver, eller fynda något nytt. Här på Mountain Recycle hittar du återvunnet sportmode, men även snowboards, kängor, pjäxor, skidor, stavar, hjälmar, goggles, mössor och massor mer – till ett mycket bättre pris än i ordinarie butik.

Inlandet

Snowboards och streetwear

En bit ner på shoppinggatan finner man Inlandet, en butik som kan snowboards. Vare sig du behöver en ny bräda, nya bindningar, boots eller splitboard så är det hit du ska gå om du söker råd och kunskap. Förutom snowboard hittas ett välkurerat utbud av streetwear-mode, med svenska och internationella varumärken, samt outdoorutrustning, accessoarer och böcker.

Åre Hemslöjd

Hemtextil och hantverk

En allt-i-allo-butik belägen mitt framför Åre torg. I denna affär finns såväl stickade koftor som virkade filtar, böcker, lokala hantverksprylar, skönhet, hem- och husgeråd, inredning, kläder och konst. En blandning av allt möjligt helt enkelt, vilket är perfekt om man är på jakt efter exempelvis en gåva eller vill skämma bort sig själv.

dekÅREn

Allt för hemmet

Tvålar, skålar, ljus, kuddar, bordsdukning, textilier med mera – DekÅREn är en renodlad inredningsbutik och innehåller precis vad man förväntar och önskar sig. Här kan man införskaffa sig ett nytt set med tallrikar, glas, skålar eller koppar, köpa ett doftljus eller handla en gå-bort-present på vägen.

Peak Performance

Med egen skräddare

Skidställ, underställ, fleece, träningskläder, accessoarer och outdoorutrustning. Peak Performance är ett välbekant varumärke för de flesta i Sverige, framförallt om man intresserar sig för sportutrustning. Så självklart finns denna butik även i Åre, på två generösa våningsplan, med en egen skräddare för den som behöver hjälp med reparation.

Stadium

Allt för sportintresserade

På Stadium hittar du kläder och accessoarer inom sport och fritid, men även skidor, pjäxor, snowboards, pulka och annan utomhusutrustning. På Stadium finns en mängd olika varumärken i olika prisklasser, som exempelvis Everest, Craft, Salomon, Hestra, Atomic, SOC, Nike med flera.

Butik La Baita Verde

Ekologisk hantverksbutik

I samma lokaler som restaurang Trägårn belägen i Duved, Åres grannby, hittas denna gemytliga butik. Här jobbar hunden Bruno med matte, och bland sortimentet hittas ett handplockat urval för hem och hushåll, men även kropp och själ. Lokala delikatesser, ljus, tvålar, keramik och textilier är exempel på vad man hittar här och allt är ekologiskt och zero waste.

We Select Åre

Mode för dam

We Select erbjuder dammode för vardag och fest. Här hittas kläder och accessoarer efter säsong, med alltifrån klänningar, jeans, kavajer, blusar, skjortor, sjalar och tröjor från exempelvis Object. Butiken ligger ett stenkast från torget, mitt emot Åregården.

Naturkompaniet

Allt för utomhuslivet

I Espresso House gamla lokaler finns Naturkompaniet, en populär butik för många Årebor och besökare. Här finns ett utbud som speglar Jämtlands miljö och klimat, med kläder, accessoarer, utrustning, informativa böcker, skor och väskor. Här hittar du allt du behöver för att vistas utomhus.

Åre Second Hand

Hemsida

Budgetbutik

Skänk dina saker eller fynda till billiga priser. Kläder, inredning, accessoarer, roliga prylar, spel och pussel med mera – lite allt möjligt, precis som det brukar vara i en second hand-butik. Lokalen ligger på shoppinggatan, en bit ner, granne med Inlandet.

Åre skidsport

Hemsida

Skid- och sportexperter

Här kan du både hyra och införskaffa dig dina prylar. Skidor, pjäxor, hjälmar och ett varierat utbud av sportmode finns fördelat på två våningar, med ett sortiment som följer säsongen. Åre skidsport är lite av byns mästare när det kommer till skidor och skidtillbehör, med många av de bästa varumärkena och senaste modellerna. Du hittar alltifrån Klättermusen och Peak Performance till Fischer och Stöckli.

Kaki

Allt om garn

I centrala Åre hittas denna butik för den som gillar att pyssla eller söker produkter för att sticka, sy, virka – eller kanske laga något. Förutom ett välsorterat sortiment så kan du få råd och tips om hur du till exempel stickar din egna mössa, tröja eller ett par vantar.

Åre Glashytta

Lokalt glas

Ta en tur till Duved och Åre Glashytta. Här får man en inblick i och förståelse av hantverkets konst på plats, som man sedan kan köpa med sig hem. En annorlunda butik med unika produkter av lokala glasblåsare. Inspirationen hämtas från Jämtlands natur och närliggande vatten. Bland produkterna hittas såväl vatten- och vinglas som skålar, konst och kannor.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;