Guiden till Åres bästa barer och nattklubbar

Guiden till Åres bästa barer och nattklubbar

Åre är inte bara höga fjäll och djupa dalar. I denna jämtlandsby kryllar det av restauranger, barer, caféer och klubbar som har öppet mer eller mindre året om. Vare sig du söker en riktigt bra vinbar, ett avslappnat ölcafé, en pub, cocktailkunskap eller ett stimmigt och stojigt dansgolv så hittar du det här, de flesta inom gångavstånd från torget och varandra – perfekt för en barhoppare. Men för att du ska slippa leta har vi samlat de bästa på en och samma plats – här är guiden till de bästa barerna och nattklubbarna i Åre.

Innehållsförteckning
 1. Barer och nattklubbar i Åre
  1. Vinbaren – För vinälskaren
  2. Werséns – Kvarterskrog med bar och baluns
  3. Supper – Dj:s och drinkar
  4. Hotell Granen – Hotell med bar, restaurang och lounge
  5. Copperhill Mountain Lodge – Lyxig hotellounge
  6. Crêperie & Logi – Avslappnat och okomplicerat
  7. Broken – Byns vattenhål
  8. Mr French – Fest och flärd
  9. Boqueria – Cava och sangria
  10. Parkvillan – Egenbryggd öl och familjär stämning
  11. Ölkaféet – Sällskapsspel och skön stämning
  12. O'Learys – Familjevänlig sportbar
  13. Verandan Åre – Nattklubb med afterski och dansgolv
  14. Bygget – Dansgolv och livespelningar

Barer och nattklubbar i Åre

Utforska Åres nattliv med guiden till de bästa barerna och nattklubbarna.

Vinbaren

För vinälskaren

Hit går du som du kan gissa för att dricka vin, och utbudet är inte snålt – vare sig du vill dricka på glas eller flaska. Rött, vitt, mousserande, av naturliga slag, ekologiska eller kanske orange? Fråga gärna personalen om råd, och testa dig fram bland vinerna. Här kan du även beställa tilltugg som ost och chark, eller så beställer du från middagsmenyn som består av eleganta smårätter.

Werséns

Kvarterskrog med bar och baluns

Till Werséns kommer du som gillar stimmig stämning och ett varierat utbud i baren. Här kan du få såväl goda viner som öl på fat och flaska samt ambitiösa cocktails – klassiska såväl som deras egna. Det finns gott om utrymmen att hänga i, och under vissa kvällar öppnar de upp övervåningen som bjuder upp till dans.

Supper

Dj:s och drinkar

Supper är känt för sina sydamerikanska smaker och spexiga drinkar, men förutom god mat och dryck kommer folk även hit för att umgås i takt till musik som spelas av en dj under högsäsong och helger. Här blir det lätt folksamling och om det är riktigt mycket folk i byn – köbildning.

Hotell Granen

Hotell med bar, restaurang och lounge

Det här sofistikerade men jordnära och inbjudande hotellet hittar du i backen intill Bergbanan. Förutom övernattande gäster hittas här folk som vill ta en öl och luta sig tillbaka i sofforna, eller dricka ett glas vin vid den öppna elden. Framåt kvällen kommer middagsgästerna, men barhänget kvarstår. Här är stämningen något lugnare, perfekt för de som vill samtala och skrattta in på småtimmarna.

Copperhill Mountain Lodge

Lyxig hotellounge

Gillar man vackra vyer och spännande arkitektur så ska man ta sig upp till Copperhill på Förberget. Här har du en av byns bästa utsikter, men också en trevlig, lyxig atmosfär i en häftig hotellmiljö. I deras bar kan man dricka drinkar, vin, öl och annat gott i stora sällskap, eller njuta av en lugn stund på egen hand.

Crêperie & Logi

Avslappnat och okomplicerat

På Crêperie & Logi i Åre kan man slinka in när törsten faller på om man vill ta sig en öl, eller två. Hit kommer såväl familjer som kompisgäng för att äta lunch eller middag, ta en after work eller ett sent glas. Är solen framme kan du luta dig mot väggen på uteserveringen.

Broken

Byns vattenhål

Broken fungerar som pub, hamburgerhak och klubb beroende på när du kommer hit, och vilken stämning du är ute efter. Här hittas såväl hungriga familjer som törstiga ungdomar och festsugna säsongare. I baren beställs främst öl, shots, en och annan drink samt vin och cider.

Mr French

Fest och flärd

Här är det en något mer elegant, uppklädd stämning. Mister French, som fungerar som både restaurang, bar och klubb, har en art deco-stil med mycket sammetsmöbler och mässingdetaljer. Här finns en stor bar som rymmer sittande, stående och dansande. På helgerna öppnar de även upp dörrarna till Club Chambre, med dj:s och dans.

Boqueria

Cava och sangria

Vad vore väl en by utan ett tapasställe? Söker du sydeuropeisk stämning och spanska smaker ska du ta dig till Boqueria, ett stenkast från torget. Här kan du dricka cava eller dela på en kanna sangria, eller så tar du in en spansk öl med lite tapas till. Framåt småtimmarna kan stämningen bli stimmig.

Parkvillan

Egenbryggd öl och familjär stämning

I parken hittar man villan med eget bryggeri i källaren. Parkvillan är ett välkänt vattenhål för lokalborna, kanske kommer de för deras tolv olika fatöl och 100 flasksorter från såväl lokala som globala producenter. Öl finns alltså i alla dess former och färger, men vill du ha något starkare rekommenderar de gärna ett järn. Förutom öl lagar de ambitiösa maträtter med smaker från alla världens hörn och erbjuder logi en våning upp.

Ölkaféet

Sällskapsspel och skön stämning

Ölkaféet behöver du inte ta många steg till om du kommer med tåget, det ligger nämligen i det gamla stationshuset. Här serveras lokalbryggd öl, hemgjorda smörrebröd, husman och intermationella favoriter. Här samlas många för att hänga, gärna i stora sällskap, snacka, skratta, spela spel eller lyssna på livemusik.

O'Learys

Familjevänlig sportbar

Hit hittar såväl hotellgäster från Holiday Club som lokalbor som vill spela biljard eller shuffleboard. I baren serveras inget utöver det vanliga men precis det man vill ha, öl på fat, vin och enklare drinkar. Faller hungern på kan man beställa snacks eller så bokar man ett bord för middag. Funkar lika bra för after work som senare in på småtimmarna.

Verandan Åre

Nattklubb med afterski och dansgolv

En av byns bättre dansgolv står Verandan för, de har nämligen gott om utrymme att bjuda på. Så pass mycket att de får plats med en stor garderob, flera barer, en restaurang och en scen utöver själva dansgolvet. Hit går du för både afterski, se på liveband och dansa hela natten lång.

Bygget

Hemsida

Dansgolv och livespelningar

Hit kommer den som vill festa ordentlig och sjunga med till musiken. Ofta är det stora spelningar på Bygget, med gäster som Daniel Adams-Ray, Miriam Bryant och Tjuvjakt. Andra kvällar dansar gästerna ikapp till någon dj som spelar populära hits och gamla godingar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta