Hotell Fjällgården, Mynewsdesk Hotell Fjällgården, Mynewsdesk

Guiden till Åres bästa afterski

Det finns gott om riktigt bra afterski i Åre. Att gå på afterski hör liksom skidsemestern till och är något som de flesta av oss vill hinna bocka av, åtminstone en gång under besöket. I den här guiden har vi samlat ställen som bjuder på riktigt rolig afterski i Åre, vare sig man vill skrika sig hes till livemusik, njuta av öl och god mat eller bara slänga upp fötterna framför en brasa med ett glas vin. Här är guiden till Åres bästa afterski.

Innehållsförteckning
 1. Bästa afterskin i Åre
  1. Verandan Åre – Bar och dansgolv
  2. Timmerstugan – Söndagsklubben
  3. Hotell Fjällgården – Fest med alpkänsla
  4. Broken – Ölpub
  5. Bygget – Åres nattklubb
  6. Åregården – Hotellmys
  7. Hyddan – Mitt i backen
  8. Granen – Framför öppen eld
  9. Parkvillan – Ölhäng
  10. Copperhill Mountain Lodge – Missa inte sista liften

Bästa afterskin i Åre

Från livliga afterski-ställen till mys framför brasan - det här är Åres bästa afterski-ställen.

Verandan Åre

Bar och dansgolv

En av Åres mest stojiga och stimmiga afterski hittas mitt i byn, ett stenkast från torget och parken, intill restaurangen Supper. Utanför Verandan ringlar sig köerna långa i god tid innan dörrarna öppnas, så här gäller det att vara ute i god tid – eller boka bord. På Verandan finns gott om plats, en stor scen och ett stort dansgolv – med många olika barer. På scen hittas typiska band som sjunger covers till publikens glädje.

Timmerstugan

Hemsida

Söndagsklubben

På Timmerstugan, som ligger intill VM:6an och nya Stjärnliften (gamla WC), vankas storartad afterski på söndagar. Boka bord och njut av en god måltid vid röd- och vitrutiga dukar och ljus på borden, precis som i Alperna. När afterskin drar igång fylls lokalen med rökkanoner och folk på stolar och bord som skriker ikapp till musiken.

Hotell Fjällgården

Fest med alpkänsla

Detta hotell hittas mitt i backen (men kan tacksamt nog även nås med bil och bergbana), vilket ger det dess härliga, alplika omgivning och vackra utsikt över Åre by. Förutom hotell och restaurang finns en pool, och om vintern deras omsusade afterski. På Fjällgården finns gott om plats för glada gäster att sjunga ikapp till bandet på scen. Ta det lugnt när ni ska hem bara, här kan man nämligen lämna med stil genom att hoppa på skidorna eller snowboarden och åka ner till byn.

Broken

Ölpub

Broken är Åres motsvarighet till pub. Hit går såväl lokalbor som turister för att dricka öl med god stämning. Under afterski-tider och sena kvällar höjs volymen och hits pumpas ut från högtalarna. Hit hittar en något yngre målgrupp om kvällarna, men under dagen är klientelet blandat. Vill man kan man även äta här och då gäller främst hamburgare och andra streetfoodrätter.

Bygget

Hemsida

Åres nattklubb

Bygget är Åres kanske mest renodlade nattklubb. Här har välkända artister spelat, såsom den återkommande Markoolio, men också Miriam Bryant, Daniel Adams-Rey, Timbuktu, Icona Pop med flera. Under deras afterski är det liveband som gäller, med en lokal som bjuder på ett stort dansgolv – gott om plats för att hänga med till låtarna.

Åregården

Hotellmys

Föredrar du att avrunda dagen på lugnare sätt, men med något gott i glaset? Då kan du dra dig tillbaka på Hotel Åregården. Slå dig ner i deras lounge eller bänka dig i biblioteket med ett gott glas vin eller en kall öl. Hotellet, som hittas mitt i byn, har en mysig, alpliknande arkitektur som känns ombonad och välkomnande. Hit får även din fyrbenta vän följa med.

Hyddan

Mitt i backen

Inte långt från Timmerstugan och VM6:an hittas denna backrestaurang. Här är det ski in och ski out, men vill man gå eller åka taxi går det också. Hyddan serverar lunch under hela säsongen och när solen är framme kan man sitta på uteserveringen. Under utvalda eftermiddagar vankas deras traditionella afterski med liveband och goa covers!

Granen

Framför öppen eld

På Hotell Granen är den öppna spisen alltid tänd. Hotellet, som hittas en kort promenad upp från torget, längs med Bergbanan, är bland annat känt för artisten Petters inblandning. Här kan man slå sig ner i sköna soffor, i baren eller vid ett bord om man är hungrig. Hotellet serverar vassa cocktails, öl och inte minst vin – som de har stor kunskap om.

Parkvillan

Ölhäng

Åres egna tap bar hittas i parken, intill torget, därav namnet. Här brygger man sitt eget öl, och inte bara en sort – det finns mycket gott att välja på om man har en fallenhet för just denna dryck. Till det kan man äta hamburgare, eller ambitiösa rätter med smaker från världens alla hörn. Här hänger många locals som gärna umgås över några glas efter backen, utan högljudd musik.

Copperhill Mountain Lodge

Missa inte sista liften

Det högst belägna hotellet i byn hittas längst upp i Björnen, här gäller det alltså att inte missa sista liften upp. Detta enorma hotell, med modern arkitektur, omges av vacker natur och slående vyer över Åre. Här kan man ta ett glas i baren och hänga runt den öppna spisen, eller varför inte ta afterskin i deras spa? Simma omkring i poolen, basta och luta dig tillbaka i solstolarna med ett glas.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;