Bild: Copperhill Bild: Copperhill

Guiden till Åres bästa hotell

Är du ute efter ett hotell i Åre? I denna skidort finns det gott om boenden. Här finns flerstjärniga hotell såväl som enklare vandrarhem eller villor att hyra, gamla och charmiga såväl som nya och moderna. Kanske vill du bo på hotell med spa och utsikt över sjön, eller så gillar du ett mer centralt läge i alpstil. Till Åre strömmar turisterna nästan året om numera, är det inte för att åka nedför på vintern så är det kanske för att gå uppför på sommaren. Även cykling och vattensporter har vuxit med åren och gör att fler och fler turistboenden behövs, så det finns en hel del att välja mellan, även om det kan vara smart att vara ute i god tid. Osäker på vad som passar just dig? Då är den här guiden för dig. Det här är guiden till boende och hotell i Åre.

Innehållsförteckning
 1. Bästa hotellen i Åre
  1. Åregården – Mitt i byn
  2. Granen – "Hemma hos Petter"
  3. Copperhill Mountain Lodge – Byns bästa utsikt
  4. Hotell Fjällgården – Som i Alperna
  5. Buustamon Fjällgård – Mysigt värre
  6. Parkvillan – Centralt läge
  7. Holiday Club – Äventyrshotell för alla
  8. Hotell Åre Fjällsätra – Lugnt och skönt
  9. Millestgården Eco Lodge – Bland bondgårdar och slätter
 2. Vandrarhem & stugor i Åre
  1. Åre Bed & Breakfast – Välrenommerat vandrarhem
  2. Gästhuset Åre – Familjeägt i hjärtat av Åre
  3. Åre Valley Lodges – Skräddarsydd vistelse
  4. Igloo Åre – Bland meterdjup snö

Bästa hotellen i Åre

Här hittar du renodlade hotell i Åre med omnejd.

Åregården

Mitt i byn

Du kan nog inte bo mer centralt än på Åregården. Precis intill torget hittar du detta ståtliga alphotell i trä, med rustik inredning och en varm och inbjudande känsla. Från rummen kan du skymta antingen backen eller sjön, och gillar man att ha mat och vin nära till hands finns flera ställen att besöka utan att lämna hotellets gränser. Vinbaren, Sadelbaren och loungen bjuder alla på olika teman och menyer.

Granen

"Hemma hos Petter"

Hotell Granen ligger ett stenkast från torget, intill bergbanan. Här har artisten Petter ett och annat finger med i spelet, och även om han mest figurerar i kulisserna så kan han ibland skymtas på vinprovningar eller om man bokar chef's table. Hotellet har en anrik atmosfär med fjällstil och öppen spis, men moderna och nyrenoverade rum.

Copperhill Mountain Lodge

Byns bästa utsikt

Gillar man vackra vyer ska man boka in sig på Copperhill, längst upp i Björnen. Vägen upp slingrar sig långt mellan fjällstugorna tills man till slut når toppen av Förberget. Hotellet ägs idag av Petter Stordalen, och är ett lyxigt spahotell med ski in och ski out. Här bor många familjer såväl som konferensgäster och par som vill lyxa till det.

Hotell Fjällgården

Som i Alperna

Vill man bo mitt i backen ska man checka in på Fjällgården. Med bergbanan kommer man direkt ner på torget inom ett par minuter, och ska man ut i backen har man endast ett par meter till Fjällgårdsexpressen och vandringsleder. Här blickar man ut över dalen från såväl hotellrum som bar, restaurang och utomhuspool.

Buustamon Fjällgård

Mysigt värre

Mitt emellan Rödkullen och Ullådalen hittar du detta mysiga fjällhotell som också är väldigt välbesökt för sin restaurang. Lunch i backen eller finmiddag på kvällen, här är det ofta fullt med folk. Rummen är inredda i typisk fjällstil, med en lyxig känsla. Vill man kan man även boka bastu och badtunna.

Parkvillan

Centralt läge

Parkvillan stoltserar inte med lugn och ro, här bor man i samma hus som deras restaurang och bar, till och med precis ovanpå. Här bor du som vill ha ett pulserande boende, nära till egenbryggd öl och högkvalitativa mellanrätter. Hotellet huserar med tolv bäddar fördelat på totalt fem rum, och för att citera dem själva – "ett perfekt boende för dig som är i Åre för att ha roligt".

Holiday Club

Äventyrshotell för alla

Detta enorma hotellkomplex hittar du mitt i Åre med gångavstånd från stationen. Förutom klassiska hotellrum kan man även boka någon av deras intilliggande stugor, och utbudet av aktiviteter som finns har ingen hejd. Här finns ett enormt inne- och utomhusgym med utsikt över sjön, äventyrsbad och bastuspa, flera restauranger och barer samt uthyrning av diverse utrustning för roliga aktiviteter i fjällvärlden. Här finns även möjlighet till konferens för 3000 personer.

Hotell Åre Fjällsätra

Lugnt och skönt

En bit utanför Åre hittar du denna lilla gård, närmare bestämt i Undersåker. Hotell Åre Fjällsätra ligger mitt i Åredalen, med vacker utsikt över fjällnaturen. Här är inget rum det andra likt, men gemensamt har de den lantliga och gemytliga stilen. I växthuset kan man besöka caféet och i restaurangen kan man äta både frukost och middag.

Millestgården Eco Lodge

Bland bondgårdar och slätter

Strax utanför Åre, intill Karolinermonument i Duved hittas Millestgården. Ett lantligt hotell med caféverksamhet, festliga arrangemang, konferenser, bröllop och upplevelser. Bland de 22 rummen finns olika varianter att välja på, men alla har samma avskalade, rogivande inredning som skapar förutsättningarna för en god natts sömn. Varje dag serveras en frukostbuffé.

Vandrarhem & stugor i Åre

Övriga boenden i Åre med omnejd.

Åre Bed & Breakfast

Välrenommerat vandrarhem

På detta centrala vandrarhem hittar du 15 små rum med delat badrum och vardagsrum. Frukost ingår i din bokning, såväl som parkering (först till kvarn). Alla rum är mysigt inredda i fjällstil, med moderna möblemang. Här bor man på gångavstånd till både by och backe, i ett lugnt område för den som vill sova gott om nätterna.

Gästhuset Åre

Hemsida

Familjeägt i hjärtat av Åre

Detta lilla lägenhetshotell ägs av en lokal familj i byn. I hjärtat av Åre hittar du denna tegelbyggnad som gått under namnet Gästhuset sedan 1950-talet. Här bor familjer, vänner och par året om. Alla lägenhetsrum innehåller kök och badrum, och även parkering ingår.

Åre Valley Lodges

Skräddarsydd vistelse

Med flera villor och lägenheter runtom i Åre med omnejd kan du och din familj, ditt kompisgäng eller dina konferenskollegor hyra ett komplett boende för din vistelse. Åre Valley Lodges har även specialiserat sig på att skärddarsy gästernas upplevelse, med alltifrån egen kock till naturupplevelser.

Igloo Åre

Bland meterdjup snö

Boka en annorlunda övernattningsupplevelse med Igloo Åre. Här bor du mitt i Åres liftsystem, precis intill VM-platån, i vackra, uppbyggda igloos. Här kan man baa jaccuzzi och ta del av frukost och middag i den intilliggande kåtan, som serverar våfflor under dagen. Har du tur prickar du in ett norrsken.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;