Igår var det JMs Stora visningsdag med tema uteplats. Visningsdagarna brukar vara ett perfekt tillfälle att få sig en snabb uppdatering om trenderna inom balkong och trädgård. Min fd kollega Terese Ädling var där för att spana in de vinnande bidragen i tävlingen JM ordnat för morgondagens trädgårdsarkitekter.

-Den gröna uteplatsen blir allt viktigare för våra kunder, säger Zdravko Markovski, affärsenhetschef på JM. Därför har vi bett morgondagens trädgårdsarkitekter att utifrån sina egna perspektiv tolka trenderna "Vila" och "Odla" - två teman som utgör själva essensen i en älskad uteplats",

Anna Fogelklou och Stina Höglund är båda blivande trädgårdsarkitekter från Lantbruksuniversitetet i Alnarp. Deras vinnande balkongbidrag kallas "Odla i färg" med bland annat mattan Molly från Pappelina, en växtskärm med murgröna, vackra design-krukor med kryddväxter samt en drivbänk med grönsaker och perenner.

Juryns motivering för den vinnande balkongen lyder. "Detta är en plats för odling och skönhetsupplevelse i ett. Med utvald design och ett fyrverkeri av färger blir den här balkongen en egen oas." Härligt tycker vi!



Skriv en kommentar