<h1> <</h1>

Inredning - musik

För ett tag sedan skrev jag en artikel för Hemnet om hur man inreder med hjälp av musik. Roligt att ni var så många som hängde på min Loungelista på Spotify så jag tänkte att vi kör artikeln igen för er som missade den. Varsågoda! :)

Loungekänsla med rätt musik

Ibland när man kommer hem till folk så får man den där känslan av att stiga in i en lyxig lounge i New York. Ljuset, dofterna och stämningen är perfekt och det känns som en utopi att fånga känslan och plocka hem till sitt eget krypin. Det kan dock vara så enkelt som att det är musiken de spelar som skapar en större del av känslan.

Med rätt bakgrundsmusik för sin inredning kan man i stort sätt förhöja känslan av rummet med 50 procent. Se till att du har flera högtalare utspridda runt om i hemmet, även i badrummet. Du vill ju inte att loungekänslan skall försvinna när du byter rum. Fundera över din inredningsstil, hur låter den om du översätter den till musik? När du varit ute i butiker, på restauranger eller barer, vilka ställen är det som har fått dig att känna dig mest avslappnad och tillfreds? Vilken typ av musik spelade de där då? Nästa gång du är ute eller hemma hos någon och hör loungemusik du gillar, passa på att fråga vad det är som spelas. För loungemusik finns i så många olika varianter: jazzinfluerad, afrikansk, indisk, latinsk osv.

Börja med att söka efter lounge på till exempel Spotify, så får du upp många olika förslag. Jonathan Fritzéns album Love Birds är perfekt för en enkel, loungeig stämning hemma. Du kan även provlyssna på siter som säljer musik, inredningsbutiken Spiti på Sveavägen i Stockholm är ett bra exempel. För er som vill komma igång direkt så har jag satt ihop en Loungelista på Spotifty för att ni ska få inspiration. Lycka till med att hitta era favoriter!

Skärmdump från Griffin´s Steakhouse i Stockholm. Så snyggt och loungeigt som det bara kan bli! Vilken musik tycker ni passar till den här miljön?

; ;

Jag brukar säga till mina kunder att med rätt bakgrundsmusik till sin inredning så kan man förhöja känslan av rummet med 50%. Min lägenhet är aldrig så snygg som när jag förvandlar den till en NYC-apartment genom att skippa alla stora, starka ljuskällor och sätta på något lite loungigt i högtalarna. Jonathan Fritzen brukar inte göra en besviken: Love birds från 2008 är ett tips: Jonathan Fritzén – Love Birds Jag är ruggigt förtjust i att lounga till (kan man säga så) folks lägenheter. Kanske därför jag valde att döpa mitt företag till just Stocklounge :) Hur gör du för att fixa till stämningen hemma hos dig?

;

Ibland när man kommer hem hos folk så får man den där känslan av att stiga in i en lyxig lounge i New York. Ljuset, dofterna och stämningen är perfekt och det känns som en utopi att fånga känslan och plocka hem till sitt eget kryp in. Men det kan vara så enkelt som att det är musiken de spelar eller det speciella doftljuset som gör det. I kombination med en dimmer och flera små ljuskällor fixar du loungen på nolltid. Jag köper ofta på mig musik som låter som min drömlägenhet. Låter flummigt men gå in på inredningsbutiken Spiti´s hemsida och provlyssna på deras musik så får ni se :)

;
;